Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Varškės sausainiai

parašė Asta 31 Spa ’23
Varškės sausainiai

Turbūt kiekvienas turim sau gražiausių kelionių receptą; manasis labai paprastas – kalnai ir sausainiai. Jei kada rašysiu kokią kelionių knygą ar sugalvosiu saulėtos virtuvės vardą keisti į kitą, šį pavadinimą iškart rezervuoju, gerai? Kalnai ir sausainiai.

Mano kelionių pasakojimus sekantys iš seniau, turbūt žino – kepti sausainius apartamentuose ir neštis juos į žygius yra miela mūsų šeimos tradicija. Užsakinėdama būstą visad patikrinu, ar bus virtuvėje orkaitė? Tada belieka sugalvoti, kokie tai bus šįkart sausainiai, ir pasirūpinti, kad kiekvieną atostogų dieną kuprinėje jiems liktų vietos.

Šįkart, Slovakijos Tatruose, pasakoju istoriją apie kalnus ir minkštus, vanile kvepiančius, burnoje sutirpstančius varškės sausainėlius. Jie paprasti kaip dukart du, o skonis, kaip kad sakė Joris, – šimtas tūkstančių milijonų!

Formelėmis spausdami nedidukus sausainius, praminėm juos varškinukais, ir pavadinimas iškart prilipo. Varškė kepiniams suteikia minkštumo, purumo, drėgnumo, tad ir šie varškinukai būtent tokie – minkštučiai ir labai gardūs.

Tešlą paruošiau vos per dvidešimt minučių. Kol ji valandėlę ilsėjosi šaldytuve, papusryčiavom ir susiplanavom dienos žygį. Iš namų atsivežtomis sausainių formelėmis drauge su Joriu išspaudėme sausainius, pašovėm dešimčiai minučių į įkaitintą orkaitę ir – viskas, laikas čiupti kuprines ir šokti į žygio batus!

Į kalnus šįkart atsivežėme ne tik sausainių formeles, bet ir puikių lietuviškų „AUGA“ produktų, iš kurių ir maišėme sausainių tešlą. Tvaresnę ekologiškų „AUGA“ produktų liniją, išsiskiriančią žaliomis pakuotėmis, sudaro pienas, sviestas, kefyras, varškė, grietinė, kiaušiniai, avižiniai dribsniai. Visi produktai yra gaminami iš „AUGA“ ūkiuose užaugintų ekologiškų žaliavų. Jos į gamybą atkeliauja vis iš tų pačių ūkių, o tai leidžia užtikrinti nekintančią galutinių produktų kokybę ir skonį.

Nuoširdžiai žaviuosi „AUGA“ prekės ženklu ir tuo, kad savo produktus jie gamina be kompromisų – visada aukštos kokybės, visada puikaus skonio, su meile žmogui ir gamtai. Kaip ir šie sausainėliai, kurių receptu dalijuosi, taip ir „AUGA“ produktai – subalansuoti visai šeimai, mažiems ir dideliems. Skanaus!

Varškės sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 40-45 vnt. Paruošimo laikas: 15 min. + 1 val. vėsinsite tešlą Gaminimo laikas: 13-15 min.

INGREDIENTAI

180 g varškės (9 proc. riebumo)
150 g minkšto sviesto
3 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. malto cinamono
žiupsnio druskos

Viršui:
¼ stiklinės (50 g) cukraus
½ arb. š. malto cinamono

GAMINIMO EIGA

1. Varškę, sviestą, cukrų ir vanilės pastą elektriniu plaktuvu išplakite ar šaukštu pertrinkite iki vientisos masės.
2. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Išmaišykite, kol gausite minkštą, lygios tekstūros tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve valandą.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
4. Iš šaldytuvo išimtą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Iškočiokite apie 3-4 mm storio tešlos lakštą. Sausainių formelėmis išspauskite sausainėlius.
5. Vieną sausainėlių pusę merkite į cukraus ir cinamono mišinį, ir dėkite į kepimo skardą, cukruota puse į viršų.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 13-15 minučių, kol sausainiai gražiai pagels. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo sausainių dydžio ir storumo.
7. Šiek tiek atvėsinkite ir nedelsdami ragaukite. Kaip ir visi varškės kepiniai, šie skaniausi yra tą pačią kepimo dieną. Likusius laikykite sandariame indelyje, kad neišsausėtų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga #bekainosgamtai

desertaskepiniaisausainiaisviestasvanilėvarškė
0 komentaras
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žygis Slovakijos Tatruose: POPRADSKÉ PLESO
kitas įrašas
Žygis Slovakijos Tatruose: VEĽKÁ SVIŠŤOVKA & ZELENÉ PLESO

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų keksas su varškės įdaru

Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu...

TOBULAS, TOOOBULAS! // Tobulas obuolių pyragas

Imbierinis pyragas su rabarbarais

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Pica su pesto padažu ir vištiena

Lavašo suktinukai

Bananiniai blynai su cinamonu

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

Moliūgų risotto su vištiena

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų