Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Varškės sausainiai

parašė Asta 31 Spa ’23
Varškės sausainiai

Turbūt kiekvienas turim sau gražiausių kelionių receptą; manasis labai paprastas – kalnai ir sausainiai. Jei kada rašysiu kokią kelionių knygą ar sugalvosiu saulėtos virtuvės vardą keisti į kitą, šį pavadinimą iškart rezervuoju, gerai? Kalnai ir sausainiai.

Mano kelionių pasakojimus sekantys iš seniau, turbūt žino – kepti sausainius apartamentuose ir neštis juos į žygius yra miela mūsų šeimos tradicija. Užsakinėdama būstą visad patikrinu, ar bus virtuvėje orkaitė? Tada belieka sugalvoti, kokie tai bus šįkart sausainiai, ir pasirūpinti, kad kiekvieną atostogų dieną kuprinėje jiems liktų vietos.

Šįkart, Slovakijos Tatruose, pasakoju istoriją apie kalnus ir minkštus, vanile kvepiančius, burnoje sutirpstančius varškės sausainėlius. Jie paprasti kaip dukart du, o skonis, kaip kad sakė Joris, – šimtas tūkstančių milijonų!

Formelėmis spausdami nedidukus sausainius, praminėm juos varškinukais, ir pavadinimas iškart prilipo. Varškė kepiniams suteikia minkštumo, purumo, drėgnumo, tad ir šie varškinukai būtent tokie – minkštučiai ir labai gardūs.

Tešlą paruošiau vos per dvidešimt minučių. Kol ji valandėlę ilsėjosi šaldytuve, papusryčiavom ir susiplanavom dienos žygį. Iš namų atsivežtomis sausainių formelėmis drauge su Joriu išspaudėme sausainius, pašovėm dešimčiai minučių į įkaitintą orkaitę ir – viskas, laikas čiupti kuprines ir šokti į žygio batus!

Į kalnus šįkart atsivežėme ne tik sausainių formeles, bet ir puikių lietuviškų „AUGA“ produktų, iš kurių ir maišėme sausainių tešlą. Tvaresnę ekologiškų „AUGA“ produktų liniją, išsiskiriančią žaliomis pakuotėmis, sudaro pienas, sviestas, kefyras, varškė, grietinė, kiaušiniai, avižiniai dribsniai. Visi produktai yra gaminami iš „AUGA“ ūkiuose užaugintų ekologiškų žaliavų. Jos į gamybą atkeliauja vis iš tų pačių ūkių, o tai leidžia užtikrinti nekintančią galutinių produktų kokybę ir skonį.

Nuoširdžiai žaviuosi „AUGA“ prekės ženklu ir tuo, kad savo produktus jie gamina be kompromisų – visada aukštos kokybės, visada puikaus skonio, su meile žmogui ir gamtai. Kaip ir šie sausainėliai, kurių receptu dalijuosi, taip ir „AUGA“ produktai – subalansuoti visai šeimai, mažiems ir dideliems. Skanaus!

Varškės sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 40-45 vnt. Paruošimo laikas: 15 min. + 1 val. vėsinsite tešlą Gaminimo laikas: 13-15 min.

INGREDIENTAI

180 g varškės (9 proc. riebumo)
150 g minkšto sviesto
3 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. malto cinamono
žiupsnio druskos

Viršui:
¼ stiklinės (50 g) cukraus
½ arb. š. malto cinamono

GAMINIMO EIGA

1. Varškę, sviestą, cukrų ir vanilės pastą elektriniu plaktuvu išplakite ar šaukštu pertrinkite iki vientisos masės.
2. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Išmaišykite, kol gausite minkštą, lygios tekstūros tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve valandą.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
4. Iš šaldytuvo išimtą tešlą dėkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Iškočiokite apie 3-4 mm storio tešlos lakštą. Sausainių formelėmis išspauskite sausainėlius.
5. Vieną sausainėlių pusę merkite į cukraus ir cinamono mišinį, ir dėkite į kepimo skardą, cukruota puse į viršų.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 13-15 minučių, kol sausainiai gražiai pagels. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo sausainių dydžio ir storumo.
7. Šiek tiek atvėsinkite ir nedelsdami ragaukite. Kaip ir visi varškės kepiniai, šie skaniausi yra tą pačią kepimo dieną. Likusius laikykite sandariame indelyje, kad neišsausėtų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga #bekainosgamtai

desertaskepiniaisausainiaisviestasvanilėvarškė
0 komentaras
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žygis Slovakijos Tatruose: POPRADSKÉ PLESO
kitas įrašas
Žygis Slovakijos Tatruose: VEĽKÁ SVIŠŤOVKA & ZELENÉ PLESO

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Migdolinis varškės pyragas be glitimo

Pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu

Skaniausi kalėdiniai meduoliai

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

Sluoksniuotas medaus tortas. Ir „Stylish Blog Awards”

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Purūs blyneliai su džemo įdaru

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Omletas su daržovėmis ir silke

REKLAMA

SALDUMYNAI

Didelis sausainis

Migdolinis varškės pyragas be glitimo

Nekeptas vanilinis sūrio tortas

Citrininiai keksiukai su ispaninio šalavijo sėklomis (chia) ir...

Beveik gimtadienis ir klausimų lietus

Plikyti pyragaičiai su saldžiu grietinėlės kremu

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinis karštas vynas

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Braškių ir citrinų limonadas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų