Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJESalotos

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir mocarela

parašė Asta 5 Lie ’23
Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir mocarela

Pakelkite rankas, kam jau šįvakar prasidės ilgasis savaitgalis? O kas šeimoj turi Mindaugų ir švęs Mindaugines? Ar ketinate ta proga kurti grilį? Aš pati į visus klausimus galėčiau atsakyti vienu dideliu TAIP.

Kiekviena šventė mūsų šeimoje yra truputį maisto fiesta, o besitęsianti vasara diktuoja grilio temą. Čia, kad būtų paprasčiau, į pagalbą gali atskubėti itin platus „Lidl Lietuva“ „Grill&Fun” asortimentas. Leiskit, pasakosiu, kokį receptą siūlau šį savaitgalį išbandyti ir kiek kainuos jį paruošti.

Dėmesio centre – labai gardžios, paprastai paruošiamos makaronų salotos su grilyje kepta vištiena. Jos puikiai tiks ilgiems savaitgaliams gamtoje, užkandžių dėžutėms pakeliui į pikniką ir dar tiems atvejams, kai reikės paprastai, sočiai ir skaniai pamaitinti minią, šypt.

Visus receptui reikalingus ingredientus įsigijau „Lidl Lietuva“. Už pirkinių krepšelį sumokėjau kiek daugiau nei 16 eurų, o nuo savęs pridėjau tik namuose turėtus aliejų, druską, pipirus, šaukštą medaus, porą šaukštų obuolių acto ir gabalėlį raudonojo svogūno. Pilnas dubuo sočių salotų galėtų pamaitinti bent šešis išalkusius, tad porcijos kaina – mažiau nei 3 eurai. Nebrangu, bet labai skanu!

Savaitgaliams gamtoje, šeimos susibūrimams ar draugų vakarėliams taip pat puikiai tiktų:

  • seni geri šašlykai;
  • įvairūs vištienos ir daržovių iešmeliai;
  • mėsainiai ar dešrainiai;
  • takai, wrap’ai ar panašūs dalykai su grilinta mėsa, žuvimi, sūriu ar daržovėmis.

Visų šių produktų – marinuotos mėsos, sūrio, dešrelių, daržovių, bandelių, padažų, prieskonių, tortilijų – rasite „Lidl Lietuva“ asortimente. Jis platus, įvairus ir kviečiantis dar dažniau gaminti ant grilio. Juk vasara!

Pradėkim nuo šių salotų? Skanaus!

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir mocarela

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Padažui:
¼ stiklinės (62 ml) alyvuogių aliejaus
2 valg. š. obuolių acto
1 valg. š. medaus
1 arb. š. garstyčių
1 skiltelės tarkuoto česnako
saujelės kapotų bazilikų lapelių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Makaronams:
300 g fusilli makaronų
žiupsnio druskos

Kukurūzams:
2 virtų kukurūzų (apie 400 g)
1 valg. š. aliejaus
žiupsnio druskos

1 pakuotės (600 g) „Grill&Fun” vištienos vidinės filė kepsnelių žolelių marinate

Salotoms:
3-4 trumpavaisių agurkų
300 g vyšninių pomidorų
1 didelio avokado
¼ raudonojo svogūno
250 g mocarelos rutuliukų

GAMINIMO EIGA

1. Iš pradžių paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir supurtykite, kad gautumėte visiškai tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Nepervirkite! Išvirtus perliekite šaltu vandeniu.
3. Iškepkite kukurūzus ir vištieną. Saldžiuosius kukurūzus apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska. Tiek marinuotą vištieną, tiek kukurūzus sudėkite ant grotelių virš karštų žarijų. Kepkite, vis apversdami, kol vidinė vištienos temperatūra pasieks 72 laipsnius, o kukurūzai gražiai apskrus.
4. Sumaišykite salotas. Į didelį dubenį suberkite makaronus, tuomet – pjaustytus agurkus, pomidorus, avokadą, nuo burbuolės nupjautus kukurūzus, riekelėmis pjaustytą keptą vištieną, perpus perpjautus mocarelos rutuliukus, smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną.
5. Apšlakstykite padažu, išmaišykite ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė

agurkaiavokadaibazilikaičesnakaigarstyčiosgriliskukurūzaimaistas gamtojeMakaronų patiekalaimedusmocarelapomidoraisalotosvištiena
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su kepta lašiša
kitas įrašas
Avižiniai sausainiai su migdolais ir šokolado gabalėliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Žemės riešutų sviesto granola

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

Sluoksniuotos tešlos pyragas (Velingtono kepsnys) su lašiša

Bolivinių balandų sriuba su pupelėmis

Bulvės su šviežiais miško grybais

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Orkaitėje kepta menkė su bulvėmis ir grietinėlės padažu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tiramisu ledai

Imbierinės eglutės

Varškės pyragas su pudingu

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų