Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISaldainiaiSALDUMYNAIŠaltieji užkandžiai

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

parašė Asta 17 Kov ’21
Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Man patinka laukti. Kartais įkrentu į tą laukimą taip stipriai, kad dabartyje manęs beveik nelieka. Laukiu, kol ateis vasara. Kol pūkštelėsim į ežerą vidury miškų. Kol galėsim leistis į tolimą kelionę. Kol sudėsiu visus pliusus prie kiekvienos eilutės savo darbų planuotėje. Kol spintoje rasiu suknelę, kuri man tiks. Būna, tenka sau stipriai įsižnybti – vien tam, kad prisiminčiau, jog gyvenimas vyksta dabar.

Kol saldžios vasaros uogos prisirps soduose, kaimuose ar nuguls ant prekystalių turguose, širdyje vasarą galima švęsti ir šiandien. Dar daugiau, ją galima švęsti ir virtuvėse!

Mano labai mylimi „Supergarden“ skaniausius ir kvapniausius vasaros skonius uždarė dailiuose indeliuose – tam, kad mėgautis būtų galima visus metus. Šaltyje džiovintos uogos, vaisiai ir daržovės liofilizacijos metu nepraranda nei natūralaus skonio ar aromato, nei formos, tūrio ar spalvos. Nustebinti gali tik tekstūra – ji puri ir traški; tiesą sakant, labai maloni!

Labai svarbu tai, kad šaltyje džiovintuose produktuose nėra visiškai jokių priedų. Jei tai vyšnios, tuomet 100% vyšnios ir nieko daugiau. Jei tai vyšnių milteliai, tuomet tai lygiai taip pat 100% vyšnios, tik sumaltos iki miltelių – kad galėtumėt jais labai paprastai pagardinti graikišką jogurtą, sūrio tortą ar štai tokius energinius rutuliukus.

Šiuos vyšninius energinius rutuliukus paruošite labai greitai – ingredientus tereiks sudėti į smulkintuvą, susmulkinti iki lipnios tekstūros, semti po šaukštelį ir tarp delnų suformuoti dailius kamuoliukus. Receptą galite šiek tiek pasikoreguoti pagal savo skonį:

  • Kuo daugiau įbersite vyšnių miltelių – tuo intensyviau vyšninis bus rutuliukų skonis;
  • Galite naudoti mėgstamiausią riešutų kremą, geriausia – rinkitės 100% riešutų kremą be jokių priedų;
  • Jei norite šiek tiek tvirtesnių rutuliukų, datulių kiekį galite truputį sumažinti – pagal šias proporcijas pagaminti rutuliukai bus tvirti, bet pakankamai minkšti;
  • Kuo ilgiau smulkinsite maisto smulkintuvu, tuo tolygesnės tekstūros rutuliukus gausite. Nemalkite iki tyrės – produktų rupumą galite pasirinkti patys, bet stebėkite, kad masė būtų lipni ir iš jos nesudėtingai suformuotumėte rutuliukus.
  • Receptą galite naudoti kaip bazinį, liofilizuotų vyšnių miltelius ir gabaliukus keisdami vis kitais „Supergarden“ skoniais, tik pagalvokite: mangų, mėlynių, aviečių… galite paruošti kokio tik norite skonio energinius rutuliukus.

Nors geriausia rutuliukus iki patiekiant laikyti šaldytuve, supakuotus į sandarų indelį drąsiai dėkite ir į kuprinę; pasivaikščiojimams toks užkandis (arba desertas, šypt) puikiai tiks: skanus, sotus ir suteikiantis energijos.

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: apie 16 rutuliukų Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinės (150 g) minkštų datulių, be kauliukų
½ stiklinės (80 g) migdolų
¼ stiklinės (25 g) kokosų drožlių
¼ stiklinės (62 g) migdolų riešutų kremo
1-2 valg. š. „Supergarden“ šaltyje džiovintų vyšnių miltelių
1 valg. š. klevų sirupo
¼ arb. š. druskos
3 valg. š. „Supergarden“ šaltyje džiovintų vyšnių gabaliukų
30 g juodojo šokolado gabalėlių

Viršui:
kokosų drožlių

GAMINIMO EIGA

1. Į maisto smulkintuvą sudėkite datules, migdolus, kokosų drožles, riešutų kremą, džiovintų vyšnių miltelius, klevų sirupą ir druską. Smulkinkite iki lipnios tekstūros (bet nesumalkite iki tyrės!).
2. Suberkite į smulkintuvą šokolado ir šaltyje džiovintų vyšnių gabalėlius. Trumpai pasmulkinkite, kad įsimaišytų į masę.
3. Semkite po šaukštelį masės ir tarp drėgnų delnų suformuokite apvalius kamuoliukus. Jei norite, apvoliokite kokosų drožlėse.
4. Sudėkite ant lentelės, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite, kol sutvirtės. Tuomet perdėkite į sandarų indelį ir laikykite šaldytuve iki savaitės.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Supergarden“.
Reklama #supergarden

datulėsdesertasenergijos rutuliukaikokosų drožlėsmigdolairiešutų sviestassaldainiaišokoladassupergardenužkandisvyšnios
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu
kitas įrašas
Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės blyneliai

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Borekas su varškės ir špinatų įdaru

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Jogurtinės spurgytės

Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir...

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

Varškės pyragas su pudingu

Persikų „shortcake“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bulvių keksiukai su daržovėmis

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna...

Blynų tortas su šokoladu

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Pyragas „Snickers“

    5 Vas ’11
  • 5

    Naminė ruginė duona

    9 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (693)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų