Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Žemės riešutų kremo sausainėliai su braškių džemu

parašė Asta 2 Geg ’25
Žemės riešutų kremo sausainėliai su braškių džemu

Laukiu, kol iškeps sausainiai, ir žiūriu į ant lentynos padėtą seniai skaitytą knygą. Ant jos viršelio didelėmis raidėmis parašyta: „Penkios meilės kalbos“. Man rodos, buvo pamiršta dar bent viena – ta, kuria kalbame, kai kepame mylimiesiems sausainius, šypt.

Ką padovanoti mamai artėjančios Mamos dienos proga? Iškepkite sausainių! Nupieškit atviruką, net jei jums seniai nebe septyneri. Apkabinkit. O tada pasiruoškite po puodelį kavos ir ragaukit – prie sausainių gimsta pašnekesiai, o jie šiame skubančiame pasaulyje taip pat yra dovana.


Šie žemės riešutų kremo sausainėliai – nuostabūs! Jie minkšti, klampios tekstūros, pagardinti saldžiais braškių džemo lašeliais. Kad ir kokią progą sugalvosit, jie puikiai tiks: savaitgalio pasilepinimui, iškylai gamtoje, vaikų gimtadieniui, Mamos dienai.

Pagrindinis sausainių ingredientas – „Alvo“ žemės riešutų kremas. Ant pakuotės esantis rakto skylutės simbolis žymi, kad tai yra sveikatai palankesnis maisto produktas tarp kitų panašių produktų – be pridėtinių cukrų, palmių aliejaus ar skonio stipriklių. „Alvo“ riešutų kremo sudėtyje – 100 % žemės riešutų ir nieko daugiau, o skonis ir tekstūra – puikūs.

Riešutų kremą aš pati labai mėgstu ir dažnai naudoju savo virtuvėje. Gardinu juo košę, valgau su bananais, dedu į trintus kokteilius, tepu ant trapučių. Ir, žinoma, kepu sausainius. Išsikepkite ir jūs – sau, o gal Mamai!

Žemės riešutų kremo sausainėliai su braškių džemu

Atsispausdinti
Porcijos: 21 sausainis Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 13 min.

INGREDIENTAI

Sausainiams:
120 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukranendrių cukraus
¼ stiklinės (50 g) cukraus
200 g glotnaus žemės riešutų kremo
1 didelio kiaušinio
1 arb. š. vanilės pastos
1 ¼ stiklinės (174 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Viršui:
100 g kepintų, smulkintų žemės riešutų
4 valg. š. tiršto braškių džemo
¼ stiklinės (62 g) glotnaus žemės riešutų kremo

GAMINIMO EIGA

1. Minkštą sviestą, rudąjį cukranendrių cukrų ir cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes, kol cukrus ištirps ir gausite purią masę.
2. Sudėkite žemės riešutų kremą ir plakite dar porą minučių. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės pastą ir dar kartą trumpai išplakite.
3. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Įmaišykite į drėgnus produktus. Turite gauti minkštą, lengvai formuojamą tešlą.
4. Semkite po šaukštą tešlos ir tarp delnų suformuokite kamuoliukus. Apvoliokite smulkintuose žemės riešutuose – stenkitės, kad riešutų gabalėliais kamuoliukai kuo tolygiau pasidengtų iš visų pusių.
5. Medaus šaukšteliu (ar, jei neturite, įprastu šaukšteliu) kamuoliukų centre įspauskite duobeles.
6. Į kiekvieną duobelę dėkite po pusę šaukštelio tiršto braškių džemo.
7. Paruoštus sausainius uždenkite maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 30 minučių (atšaldyta tešla mažiau plėsis kepimo metu).
8. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepkite įkaitintoje orkaitėje 13 minučių. Kepdami sausainiai šiek tiek išsiplės, o iškepę bus labai minkšti – sutvirtės vėsdami.
9. Prieš patiekdami apšlakstykite žemės riešutų kremu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Alvo“.
#reklama #alvo

Recepto šaltinis: Rainbow Nourishments

braškėsdesertasdžemaskepiniairiešutų kremassaldumynaisausainiaivanilėžemės riešutų kremas
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis
kitas įrašas
Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Grietininė panakota su braškėmis

Braškinis šerbetas

Neriebi bananų duona

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Traškūs avižiniai sausainiai su riešutais

REKLAMA

GĖRIMAI

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Imbierinis sirupas kavai

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tobulas varškės apkepas (II)

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio...

Dešrelės su troškintais kopūstais ir bulvėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Pica „Margarita“

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 3

    Kriaušių pyragas

    30 Spa ’11
  • 4

    Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

    18 Rgs ’10
  • 5

    Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

    14 Bir ’19
  • 6

    Mieliniai riestainėliai

    6 Kov ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų