Laukiu, kol iškeps sausainiai, ir žiūriu į ant lentynos padėtą seniai skaitytą knygą. Ant jos viršelio didelėmis raidėmis parašyta: „Penkios meilės kalbos“. Man rodos, buvo pamiršta dar bent viena – ta, kuria kalbame, kai kepame mylimiesiems sausainius, šypt.
Ką padovanoti mamai artėjančios Mamos dienos proga? Iškepkite sausainių! Nupieškit atviruką, net jei jums seniai nebe septyneri. Apkabinkit. O tada pasiruoškite po puodelį kavos ir ragaukit – prie sausainių gimsta pašnekesiai, o jie šiame skubančiame pasaulyje taip pat yra dovana.
Šie žemės riešutų kremo sausainėliai – nuostabūs! Jie minkšti, klampios tekstūros, pagardinti saldžiais braškių džemo lašeliais. Kad ir kokią progą sugalvosit, jie puikiai tiks: savaitgalio pasilepinimui, iškylai gamtoje, vaikų gimtadieniui, Mamos dienai.
Pagrindinis sausainių ingredientas – „Alvo“ žemės riešutų kremas. Ant pakuotės esantis rakto skylutės simbolis žymi, kad tai yra sveikatai palankesnis maisto produktas tarp kitų panašių produktų – be pridėtinių cukrų, palmių aliejaus ar skonio stipriklių. „Alvo“ riešutų kremo sudėtyje – 100 % žemės riešutų ir nieko daugiau, o skonis ir tekstūra – puikūs.
Riešutų kremą aš pati labai mėgstu ir dažnai naudoju savo virtuvėje. Gardinu juo košę, valgau su bananais, dedu į trintus kokteilius, tepu ant trapučių. Ir, žinoma, kepu sausainius. Išsikepkite ir jūs – sau, o gal Mamai!
Žemės riešutų kremo sausainėliai su braškių džemu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Sausainiams:
120 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukranendrių cukraus
¼ stiklinės (50 g) cukraus
200 g glotnaus žemės riešutų kremo
1 didelio kiaušinio
1 arb. š. vanilės pastos
1 ¼ stiklinės (174 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Viršui:
100 g kepintų, smulkintų žemės riešutų
4 valg. š. tiršto braškių džemo
¼ stiklinės (62 g) glotnaus žemės riešutų kremo
GAMINIMO EIGA
1. Minkštą sviestą, rudąjį cukranendrių cukrų ir cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 5 minutes, kol cukrus ištirps ir gausite purią masę.
2. Sudėkite žemės riešutų kremą ir plakite dar porą minučių. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės pastą ir dar kartą trumpai išplakite.
3. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Įmaišykite į drėgnus produktus. Turite gauti minkštą, lengvai formuojamą tešlą.
4. Semkite po šaukštą tešlos ir tarp delnų suformuokite kamuoliukus. Apvoliokite smulkintuose žemės riešutuose – stenkitės, kad riešutų gabalėliais kamuoliukai kuo tolygiau pasidengtų iš visų pusių.
5. Medaus šaukšteliu (ar, jei neturite, įprastu šaukšteliu) kamuoliukų centre įspauskite duobeles.
6. Į kiekvieną duobelę dėkite po pusę šaukštelio tiršto braškių džemo.
7. Paruoštus sausainius uždenkite maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 30 minučių (atšaldyta tešla mažiau plėsis kepimo metu).
8. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepkite įkaitintoje orkaitėje 13 minučių. Kepdami sausainiai šiek tiek išsiplės, o iškepę bus labai minkšti – sutvirtės vėsdami.
9. Prieš patiekdami apšlakstykite žemės riešutų kremu.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Alvo“.
#reklama #alvo
Recepto šaltinis: Rainbow Nourishments