Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Žiedinių kopūstų pyragas

parašė Asta 1 Kov ’11
Žiedinių kopūstų pyragas

Šiandien, žinia, atkeliavo į mūsų kiemus ilgai lauktas ir kviestas Pavasaris. Na, gerai, gal ne į kiemus – bet bent jau į kalendorių tai tikrai. Ir dar žinia, kad kaip ir priklauso pagal nerašytas taisykles, visi sujudo sukruto jau prieš kurį laiką su viena įkyria mintim – laikas dailinti kūno linijas! Nebūsiu aš nei super išskirtinė, nei velniažin kelintas pasaulio stebuklas – kalbu ir aš apie tai. Dažnai. Ir garsiai. Ir net su maža viltim. Bet tarp tų kalbų dar spėju kasdien vis sausainį sugraužti, pyrago gabalą su pasimėgavimu sukramsnot ir dideliu ledų kokteiliu vėlyvą vakarą pasmaguriaut… Ir primenu sau, kad ne liekni, o laimingi žmonės yra gražiausi. Patys patys!

Todėl pavasarį pradedu (ne)tikėtai – ne su lengvom salotytėm, o su skaniu pyragu. Bet – pasiruoškite nustebti – nesaldžiu! Bent jau tiek, ar ne?


Skonis: 10/10. Tikrai pakanakamai neįprastas pietų ar vakarienės variantas. Ar žiedinių kopūstų sunaudojimo variantas – taip pat šiek tiek neįprastas. Tačiau fantastiškai skanus! Pyragas purus, minkštas ir drėgnas dėl žiedinių kopūstų gausos. Ir dar labai gražus. Rekomenduoju labai!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? smitten kitchen

Žiedinių kopūstų pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 45-6 min.

INGREDIENTAI

1 vidutinio dydžio (~700 g) žiedinis kopūstas
1 didelis svogūnas, nuluptas
100 g alyvuogių aliejaus
1/2 arb.š. džiovinto rozmarino*
10 vidutinio dydžio arba 8 dideli kiaušiniai
žiupsnelis džiovinto baziliko*
180 g miltų
2 1/2 arb.š. kepimo miltelių
200 g fermentinio sūrio (aštresnio), tarkuoto
1 1/2 arb.š. druskos
pipirų
sviesto, kepimo indo ištepimui
sauja sezamo sėklų

* jei ant jūsų palangės auga ar šiaip turite šviežių prieskoninių žolelių, neabejotinai naudokite jas.

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Žiedinį kopūstą sulaužyti nedideliais žiedynėliais, dėti į puodą. Užpilti vandeniu, kad žiedynėliai būtų apsemti, pagardinti arbatiniu šaukšteliu druskos. Virti apie 15 – 20 minučių, kol žiediniai kopūstai bus minkšti. Nuvarvinti, nusausinti ir atidėti į šalį.
3. Paruošti pyrago tešlą. Perpjauti svogūną perpus ir atpjauti nuo perpjauto galo kelias svogūno „riekeles”. Išskirtyti apvaliais tuščiaviduriais žiedeliais ir atidėti į šalį.
4. Likusį svogūną smulkiai sukapoti.
5. Keptuvėje įkaitinti visą alyvuogių aliejų. Sudėti kapotą svogūną ir kepinti, kol suminkštės, kelias minutes. Nuimti nuo ugnies ir leisti atvėsti. Tuomet įmaišyti rozmariną.
6. Kiaušinius išplakti su pakepintu svogūnų ir aliejaus mišiniu.
7. Įmaišyti baziliką.
8. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sūrį, druską ir pipirus (nepagailint!).
9. Šį mišinį supilti į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišyti.
10. Įmaišyti žiedinio kopūsto žiedynėlius, stengiantis, kad visi gabalėliai apsiveltų tešla.
11. Kepimo popieriumi ištiesti 24 cm. skersmens kepimo indą. Kepimo popierių patepti sviestu ir formos šonus apibarstyti sezamo sėklomis – šios turėtų prikibti ir nenukristi.
12. Į paruoštą formą supilti tešlą. Ant viršaus išdėlioti svogūnų žiedus.
13. Kepti apie 45 – 60 minučių, kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į kepinio centrą ir ištrauktas, bus švarus.
14. Patiekti. Skanaus!

nesaldus pyragasrozmarinaisezamų sėklossūrissvogūnaižiediniai kopūstai
19 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais
kitas įrašas
Žagarėliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Naminiai makaronai su marinara padažu

Bulvių apkepas

Orkaitėje kepta menkė su bulvėmis ir grietinėlės padažu

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

REKLAMA

GĖRIMAI

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Žaliasis kokteilis su persikais

Kreminis airiško viskio likeris

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Graikiško jogurto padažas su žalumynais

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Duonos lazdelės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Daržovių apkepas

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Makaronai su avokadų ir špinatų padažu

19 komentarai

Forelle 1 Kov ’11 - 10:36 am

Atrodo pavasarį pradėjom tuo pačiu pyragu 😀 Baigiu savąjį receptą surinkti

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:42 pm

Forelle, va kokių sutapimų būna 🙂 Vadinas, abi pavasarį pradėjom tikrai skaniai, ar ne? 🙂

Reply
Forelle 2 Kov ’11 - 6:56 pm

Keistas sutapimas 🙂 ypač kai pasirinkom tikrai ne naujai publikuotą receptą, bet vistiek kepėm abi skirtingai

Reply
Indrė 1 Kov ’11 - 10:47 am

Niam jau beviek jaučiu skonį 🙂

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:42 pm

Indre, siūlau pasigaminti – tuomet tikrai pajusi ir, tikiu, jis tave sužavės :))

Reply
Rennie 1 Kov ’11 - 12:05 pm

Kokios gėlės ir pyragas jau pavasariu alsuoja. Mėgstu tokius, reikės išbandyti.

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:43 pm

Rennie, gaila, kad vaizdas už lango dar nelabai alsuoja pavasariu.. bet sulauksim šito gėrio vis tiek, anksčiau ar vėliau 🙂
Skanaus tau pyrago, jei nuspręsi gaminti! 🙂

Reply
Vilma 1 Kov ’11 - 2:14 pm

Man kompiuteris kažko nerodo ar pyrago nuotraukos nėra? 🙂

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:43 pm

Vilma, buvo. Bet paskaičiusi, kad daugeliui nerodo, perdėjau iš naujo – tikiuos, dabar rodo ir tau 🙂

Reply
Ineta 1 Kov ’11 - 3:34 pm

O kur pyrago nuotrauka?:))) Skamba taip skaniai… aš ant žiedinių kopūstų paskutiniu metu labai užsikabinus:)))

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:44 pm

Ineta, ne tu viena 🙂 Šiaip labai rekomenduoju išbandyti šį pyragiuką, ta manija žiedinių kopūstų pasinaudojus 🙂
Ar jau matai pyrago nuotrauką?

Reply
Rima( laselis medaus) 2 Kov ’11 - 12:54 pm

Žiedinių kopūstų manija 😀
Skaniai atrodo.

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:44 pm

Aha, Rima, bet tikrai :))

Reply
Sigita 2 Kov ’11 - 5:28 pm

Aš laaabaaai mėgstu žiedinius kopūstus. Bet norėtųsi pamatyti ir nuotrauką (man kompiuteris pyrago nuotraukos nerodo, bet gėlytes įrašo pradžioje matau…).

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:45 pm

Sigita, tikiuosi, kad buvę nesklandumai dėl nuotraukų jau sutvarkyti 🙂
Būčiau dėkinga, jei kažkas, kas seniau nuotraukų nematė, praneštų, ar jas mato dabar 🙂

Reply
AJ 3 Kov ’11 - 9:28 am

Kokia pavasariska pirma nuotrauka ☼
Ir pyragas atrodo labai skanus..

Reply
Asta 6 Kov ’11 - 7:26 pm

Ačiū, AJ 🙂 Pirma nuotrauka ir man patinka – tokia šilta.. 🙂

Reply
Kristina 4 Kov ’11 - 9:26 pm

Ishsikepiau. hmmmm… na nieko, bet man truksta skonio.Labai jau svelnus kiausininis kepinis. Nors prieskoniu dejau dar daugiau negu recepte nurodyta. Kita karta rinkciausi ashtresni suri.

Reply
Asta 6 Kov ’11 - 7:27 pm

Žinok, Kristina, čia aš kalta, nes neparašiau, kad reikia aštresnį sūrį rinktis.. man būtent todėl skonis buvo gana ryškus ir tikrai prieskonių netrūko visiškai. Na, bet jei pats principas patiko, linkiu pakartoti su aštresniu sūriu ir tikiu, kad bus kur kas skaniau 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų