Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Žiedinių kopūstų pyragas

parašė Asta 1 Kov ’11
Žiedinių kopūstų pyragas

Šiandien, žinia, atkeliavo į mūsų kiemus ilgai lauktas ir kviestas Pavasaris. Na, gerai, gal ne į kiemus – bet bent jau į kalendorių tai tikrai. Ir dar žinia, kad kaip ir priklauso pagal nerašytas taisykles, visi sujudo sukruto jau prieš kurį laiką su viena įkyria mintim – laikas dailinti kūno linijas! Nebūsiu aš nei super išskirtinė, nei velniažin kelintas pasaulio stebuklas – kalbu ir aš apie tai. Dažnai. Ir garsiai. Ir net su maža viltim. Bet tarp tų kalbų dar spėju kasdien vis sausainį sugraužti, pyrago gabalą su pasimėgavimu sukramsnot ir dideliu ledų kokteiliu vėlyvą vakarą pasmaguriaut… Ir primenu sau, kad ne liekni, o laimingi žmonės yra gražiausi. Patys patys!

Todėl pavasarį pradedu (ne)tikėtai – ne su lengvom salotytėm, o su skaniu pyragu. Bet – pasiruoškite nustebti – nesaldžiu! Bent jau tiek, ar ne?


Skonis: 10/10. Tikrai pakanakamai neįprastas pietų ar vakarienės variantas. Ar žiedinių kopūstų sunaudojimo variantas – taip pat šiek tiek neįprastas. Tačiau fantastiškai skanus! Pyragas purus, minkštas ir drėgnas dėl žiedinių kopūstų gausos. Ir dar labai gražus. Rekomenduoju labai!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? smitten kitchen

Žiedinių kopūstų pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 45-6 min.

INGREDIENTAI

1 vidutinio dydžio (~700 g) žiedinis kopūstas
1 didelis svogūnas, nuluptas
100 g alyvuogių aliejaus
1/2 arb.š. džiovinto rozmarino*
10 vidutinio dydžio arba 8 dideli kiaušiniai
žiupsnelis džiovinto baziliko*
180 g miltų
2 1/2 arb.š. kepimo miltelių
200 g fermentinio sūrio (aštresnio), tarkuoto
1 1/2 arb.š. druskos
pipirų
sviesto, kepimo indo ištepimui
sauja sezamo sėklų

* jei ant jūsų palangės auga ar šiaip turite šviežių prieskoninių žolelių, neabejotinai naudokite jas.

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Žiedinį kopūstą sulaužyti nedideliais žiedynėliais, dėti į puodą. Užpilti vandeniu, kad žiedynėliai būtų apsemti, pagardinti arbatiniu šaukšteliu druskos. Virti apie 15 – 20 minučių, kol žiediniai kopūstai bus minkšti. Nuvarvinti, nusausinti ir atidėti į šalį.
3. Paruošti pyrago tešlą. Perpjauti svogūną perpus ir atpjauti nuo perpjauto galo kelias svogūno “riekeles”. Išskirtyti apvaliais tuščiaviduriais žiedeliais ir atidėti į šalį.
4. Likusį svogūną smulkiai sukapoti.
5. Keptuvėje įkaitinti visą alyvuogių aliejų. Sudėti kapotą svogūną ir kepinti, kol suminkštės, kelias minutes. Nuimti nuo ugnies ir leisti atvėsti. Tuomet įmaišyti rozmariną.
6. Kiaušinius išplakti su pakepintu svogūnų ir aliejaus mišiniu.
7. Įmaišyti baziliką.
8. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sūrį, druską ir pipirus (nepagailint!).
9. Šį mišinį supilti į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišyti.
10. Įmaišyti žiedinio kopūsto žiedynėlius, stengiantis, kad visi gabalėliai apsiveltų tešla.
11. Kepimo popieriumi ištiesti 24 cm. skersmens kepimo indą. Kepimo popierių patepti sviestu ir formos šonus apibarstyti sezamo sėklomis – šios turėtų prikibti ir nenukristi.
12. Į paruoštą formą supilti tešlą. Ant viršaus išdėlioti svogūnų žiedus.
13. Kepti apie 45 – 60 minučių, kol medinis pagaliukas, įsmeigtas į kepinio centrą ir ištrauktas, bus švarus.
14. Patiekti. Skanaus!

nesaldus pyragasrozmarinaisezamų sėklossūrissvogūnaižiediniai kopūstai
19 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais
kitas įrašas
Žagarėliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varške įdaryti pomidorai

Šaltibarščiai

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Daržovių apkepas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Makaronų salotos su kepta vištiena

REKLAMA

GĖRIMAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Žaliasis kokteilis su persikais

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Velykų belaukiant: citrininiai keksiukai su aguonomis ir 3...

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Varškės tortas su “Snickers” šokoladukais (II)

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Keksiukai su šokoladu ir riešutais

Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

19 komentarai

Forelle 1 Kov ’11 - 10:36 am

Atrodo pavasarį pradėjom tuo pačiu pyragu 😀 Baigiu savąjį receptą surinkti

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:42 pm

Forelle, va kokių sutapimų būna 🙂 Vadinas, abi pavasarį pradėjom tikrai skaniai, ar ne? 🙂

Reply
Forelle 2 Kov ’11 - 6:56 pm

Keistas sutapimas 🙂 ypač kai pasirinkom tikrai ne naujai publikuotą receptą, bet vistiek kepėm abi skirtingai

Reply
Indrė 1 Kov ’11 - 10:47 am

Niam jau beviek jaučiu skonį 🙂

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:42 pm

Indre, siūlau pasigaminti – tuomet tikrai pajusi ir, tikiu, jis tave sužavės :))

Reply
Rennie 1 Kov ’11 - 12:05 pm

Kokios gėlės ir pyragas jau pavasariu alsuoja. Mėgstu tokius, reikės išbandyti.

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:43 pm

Rennie, gaila, kad vaizdas už lango dar nelabai alsuoja pavasariu.. bet sulauksim šito gėrio vis tiek, anksčiau ar vėliau 🙂
Skanaus tau pyrago, jei nuspręsi gaminti! 🙂

Reply
Vilma 1 Kov ’11 - 2:14 pm

Man kompiuteris kažko nerodo ar pyrago nuotraukos nėra? 🙂

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:43 pm

Vilma, buvo. Bet paskaičiusi, kad daugeliui nerodo, perdėjau iš naujo – tikiuos, dabar rodo ir tau 🙂

Reply
Ineta 1 Kov ’11 - 3:34 pm

O kur pyrago nuotrauka?:))) Skamba taip skaniai… aš ant žiedinių kopūstų paskutiniu metu labai užsikabinus:)))

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:44 pm

Ineta, ne tu viena 🙂 Šiaip labai rekomenduoju išbandyti šį pyragiuką, ta manija žiedinių kopūstų pasinaudojus 🙂
Ar jau matai pyrago nuotrauką?

Reply
Rima( laselis medaus) 2 Kov ’11 - 12:54 pm

Žiedinių kopūstų manija 😀
Skaniai atrodo.

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:44 pm

Aha, Rima, bet tikrai :))

Reply
Sigita 2 Kov ’11 - 5:28 pm

Aš laaabaaai mėgstu žiedinius kopūstus. Bet norėtųsi pamatyti ir nuotrauką (man kompiuteris pyrago nuotraukos nerodo, bet gėlytes įrašo pradžioje matau…).

Reply
Asta 2 Kov ’11 - 6:45 pm

Sigita, tikiuosi, kad buvę nesklandumai dėl nuotraukų jau sutvarkyti 🙂
Būčiau dėkinga, jei kažkas, kas seniau nuotraukų nematė, praneštų, ar jas mato dabar 🙂

Reply
AJ 3 Kov ’11 - 9:28 am

Kokia pavasariska pirma nuotrauka ☼
Ir pyragas atrodo labai skanus..

Reply
Asta 6 Kov ’11 - 7:26 pm

Ačiū, AJ 🙂 Pirma nuotrauka ir man patinka – tokia šilta.. 🙂

Reply
Kristina 4 Kov ’11 - 9:26 pm

Ishsikepiau. hmmmm… na nieko, bet man truksta skonio.Labai jau svelnus kiausininis kepinis. Nors prieskoniu dejau dar daugiau negu recepte nurodyta. Kita karta rinkciausi ashtresni suri.

Reply
Asta 6 Kov ’11 - 7:27 pm

Žinok, Kristina, čia aš kalta, nes neparašiau, kad reikia aštresnį sūrį rinktis.. man būtent todėl skonis buvo gana ryškus ir tikrai prieskonių netrūko visiškai. Na, bet jei pats principas patiko, linkiu pakartoti su aštresniu sūriu ir tikiu, kad bus kur kas skaniau 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

    19 Geg ’22
  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (266)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (63)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (246)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (12)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų