Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish & Chips)

parašė Asta 26 Sau ’15
Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish & Chips)

Šiandien, tūkstantąjį kartą klausydama naujausios mylimiausios dainos, galvoju apie pažadus, kurių eilinį sykį prižarsčiau sau auštant naujų metų rytui. Apie norus, kuriuos jau ne pirmus metus įrašau į tą mažą baltą popieriaus skiautę. Apie mažus pasiryžimus, kuriems šiais metais tikrai ruošiuosi atrasti laiko. Apie darbus, kuriuos atėjo metas nudirbti. Apie iššūkius, kuriuos įveikus norėtųsi sau paploti per petį ir save pagirti. Apie svajones. Dažniausiai, žinoma, rožines.

Tame sąraše – kuris, beje, pastebėjau, kasmet tampa vis trumpesnis – sudėliojau ir tris paprastus, bet nepaprastus pažadus sau. Kiekvieną mėnesį pagaminti kažką visiškai naujo, ko dar niekad negaminau. Kiekvieną mėnesį kažkur išeiti, kažką nuveikti, kažkaip papramogauti ir dovanoti sau glėbį gerų emocijų. Ir kiekvieną mėnesį padaryti kažką tokio, ko dar niekad gyvenime nedariau.

Sausiui persiritus į antrą pusę, tyliai sau šypsausi puse lūpų. Žinau, kad vos už kelių dienų galėsiu mintyse sau sudėti pliusiukus prie visų trijų „kiekvieno mėnesio“ pažadų. Jau ne kartą sakiau – dėlioti pliusus man beprotiškai patinka. Beveik matau save trypiančią kojomis ir plojančią katučių, šypt.

+ Ilgai planuoti naminiai Fish & Chips, prisiminimais nukeliantys į fantastišką kelionę, kur šio gėrio drauge paragavome pirmą kartą.
+ Koncertas!
+ Pirmoji gyvenime atitrypčiota grupinė treniruotė sporto klube.

O prie šių žuvies gabalėlių su orkaitėje keptomis bulvytėmis pliusą siūlyčiau užsidėti visiems. Suvalgę viską iki paskutinio kąsnelio ir nusilaižę pirštus, mes jiems rašome didelį apvalų dešimtuką!

Fish and Chips (2)Fish and Chips (3)Fish and Chips (4)

Skonis: 10/10. Minkšta žuvis traškioje alaus plutelėje, prieskoniais pagardintos traškios išorėje ir minkštos viduje bulvių skiltelės ir gardus padažas – manau, visi tokius pietus ar vakarienę baigtų apsilaižydami pirštus. Skanu, labai skanu!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? The Candid Appetite

Fish and Chips (5)

Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish & Chips)

Atsispausdinti
Porcijos: 5 Paruošimo laikas: 45 min. + 2 val. tešlos šaldymas

INGREDIENTAI

Tešlai:
1 ¾ puodelio (245 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. druskos
1 arb. š. grūstų pipirų
1 arb. š. maltų česnakų
½ arb. š. kajano pipirų
1 butelis (355 ml) šviesaus alaus

Bulvytėms:
5 didelės bulvės
5 valg. š. aliejaus
1 arb. š. druskos
1 arb. š. grūstų pipirų
kelios šakelės šviežio rozmarino
3 skiltelės česnako

Padažui:
4 valg. š. majonezo
4 valg. š. grietinės
1 valg. š. garstyčių
3 nedideli rauginti agurkėliai
3 svogūnų laiškai
Pora šakelių šviežių petražolių
½ citrinos sulčių
½ arb. š. džiovintos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų pipirų

700 g menkių filė
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 puodelis (140 g) miltų žuvies apvoliojimui
aliejaus virimui

Patiekti:
citrinų skiltelės
švieži žalumynai

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, grūstais pipirais, maltais česnakais ir kajeno pipirais.
2. Supilkite šviesų alų ir išplakite iki vientisos masės. Turite gauti grietinės tirštumo tešlą.
3. Uždenkite indą su tešlą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų.

4. Paruoškite bulvių skilteles. Orkaitę įkaitinkite iki 220ºC temperatūros.
5. Nuplaukite ir gerai nušveiskite bulvių odeles.
6. Supjaustykite bulves nestoromis skiltelėmis.
7. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir grūstais pipirais, suberkite kapotus rozmarinus ir kapotus česnakus.
8. Bulvių skilteles išdėliokite ant folija išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes. Viduryje kepimo laiko išimkite skardą su bulvytėmis iš orkaitės, apverskite jas ir kepkite toliau, kol bulvytės bus gražiai apskrudusios išorėje ir minkštos viduje.

10. Paruoškite padažą. Sumaišykite majonezą, grietinę, garstyčias, citrinos sultis, džiovintas paprikas, druską ir grūstus pipirus.
11. Suberkite mažais kubeliais supjaustytus raugintus agurkėlius, susmulkintus svogūnų laiškus ir kapotas petražoles. Gerai išmaišykite.
12. Uždenkite indą su padažu maistine plėvele ir leiskite pastovėti šaldytuve, kol ruošite žuvį.

13. Iškepkite žuvį. Į vidutinio dydžio puodą supilkite aliejų. Įkaitinkite.
14. Menkių filė gabalėlius gerai nusausinkite ir kiekvieną padalinkite į dvi dalis. Apibarstykite žiupsneliu druskos ir maltų juodųjų pipirų.
15. Miltus, skirtus apvoliojimui, suberkite į dubenį. Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliokite miltuose taip, kad jais būtų pasidengusi visa žuvis. Lengvai nupurtykite miltų perteklių.
16. Tuomet merkite į tešlą taip, kad visas žuvies gabalėlis pasidengtų tešlą. Tešlos perteklių nuvarvinkite.
17. Atsargiai dėkite paruoštus žuvies gabalėlius į aliejų taip, kad jie nesiliestų vienas prie kito. Virkite apie 4-6 minutes, tuomet apverskite ir virkite dar 2-3 minutes, kol žuvies gabalėliai iš abiejų pusių bus gražiai apskrudę.
18. Išvirtus žuvies gabalėlius nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalus, o tuomet perkelkite ant grotelių, kad tešlos plutelė liktų traški, nesuminkštėtų.

19. Patiekite. Dar šiltus žuvies gabalėlius patiekite su šiltomis bulvytėmis, padažu, citrinų skiltelėmis ir šviežiais žalumynais. Jei mėgstate, pasičiupkite ir butelį alaus. Skanaus!

Fish and Chips (6)

alusbulvėsčesnakaicitrinosgarstyčiosgrietinėmajonezasmenkėpaprikosrauginti agurkairozmarinairozmarinassvogūnų laiškaižuvis
7 komentarai
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pyragėliai su „Nutella“ puodeliuose
kitas įrašas
Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado sluoksneliu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis |...

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronų apkepas su tunu

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Trintų bulvių blynai su sūriu

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Kreminis airiško viskio likeris

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškinis pieno kokteilis

Nealkoholinis karštas vynas

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Moliūgų tortas su varškės ir grietinėlės kremu

Aviečių, želė ir maskarponės kremo desertas

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

Varškės ir pistacijų tortas su avietėmis

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

Panakota su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

7 komentarai

Monika 26 Sau ’15 - 3:57 pm

Ačiū už labai laiku pateiktą receptą!!! 🙂

Reply
Asta 1 Vas ’15 - 1:07 pm

Monika, nėra už ką! 🙂 Tikiuosi, patiko? 🙂

Reply
Jurate 4 Vas ’15 - 9:16 am

Ziauriai geras receptas. Viskas dera, nuostabi traski tesla ir geras padazo receptas.

Reply
Asta 8 Vas ’15 - 4:44 pm

Jūrate, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Rima 4 Geg ’21 - 7:47 am

Ar galima gaminti tesla is nealkoholinio alaus

Reply
Asta 4 Geg ’21 - 12:08 pm

Rima, žinoma 🙂

Reply
Emilija 10 Gru ’21 - 11:55 am

Labai geras receptas, gaminau jau vienąkart. Šiandien atėjau vėl recepto pasižiūrėt, nes vėl gaminsiu.🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų