Trinta brokolių sriuba

Aš norėčiau tau tiek visko pasakyti. Papasakoti ir išsipasakoti. Pasidžiaugti. Pasiguosti.
Norėčiau tiek daug visko paklausti. Kas? Kada? Kodėl?…

Norėčiau paliesti tave bent pirštų galiukais. Ištiesti rankas ir paskęsti tavo glėby. Verkti iš džiaugsmo. Tokio didelio, kad net skauda. Norėčiau žiūrėti tau į akis. Visą amžinybę. Norėčiau… atsukti laiką atgal. Pakeisti scenarijų. Nugriauti dekoracijas. Padegti teatrą.

Norėčiau išjungti jausmus. Ilgesį. Pro atvirą langą išmesti ilgesiu persisunkusias dienas ir naktis. Netikėtai užklumpančias akimirkas.

O, kad dubenėlis šiltos sriubos sušildytų širdį…

Skonis: 8/10. Paprasta sriuba, kuri bus skani, tačiau niekuo ypatingu nenustebins. Su riekele duonos puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei, ypač vėsiomis rudens dienomis. Tie, kas mėgsta prieskonių gausą, galbūt pasiges šiek tiek išraiškingesnio skonio, tačiau tai lengva pataisyti įbėrius dar vieną kitą žiupsnelį prieskonių.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Porcijų skaičius: 8 porcijos

Energetinė vertė: 150 kcal/porcija

Ar gaminčiau dar kartą? Galbūt.

Kur radau? Fantazijose.

♥ Trinta brokolių sriuba

1 brokolis
2 didelės bulvės
1 didelė morka
1 didelis svogūnas
šaukštas sviesto
2 puodeliai sultinio
1 puodelis pieno
žiuspnelis muskato
druska
pipirai

1. Brokolį supjaustykite žiedynėliais, bulves ir morkas – nedideliais gabalėliais. Sudėkite daržoves į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnį druskos ir virkite, kol daržovės suminkštės.
2. Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite svieste.
3. Nuo išvirusių daržovių nupilkite vandenį.
4. Sudėkite pakepintus svogūnus, supilkite sultinį, pieną, pagardinkite muskatu, druska ir pipirais.
5. Puodą statykite atgal ant ugnies ir pakaitinkite, kol užvirs.
6. Ugnį užgesinkite ir sriubą sutrinkite su maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės.
7. Nedelsiant pilstykite į dubenėlius ir patiekite. Skanaus!

Print Friendly and PDF

, , ,

15 Responses to Trinta brokolių sriuba

  1. Viktorija 6 Spal ’11 at 1:14 vakare #

    Neliūdėk ;) Suvalgyk dubenėlį sriubos, o dar geriau, gabaliuką torto ir nuotaika kaip mat praskaidrės :)

    • Asta 9 Spal ’11 at 3:55 vakare #

      Viktorija, tavo siūlomi vaistai tiesiog nuostabūs! Negali nepadėti :)

  2. Karolina 6 Spal ’11 at 3:13 vakare #

    Kažkaip suspaudė širdį man dėl tavęs.. Laikykis, sunku nuryt ta ilgesį, bet toks jau tas gyvenimas.

    • Asta 9 Spal ’11 at 3:56 vakare #

      Karolina, tikrai taip – toks tas gyvenimas. Ne vien rožinis ir saulėtas. Taip ir turi būti, viskas gerai. Ačiū už palaikymą :)

  3. Jurga 6 Spal ’11 at 4:36 vakare #

    nuoriu! as verdu visai paprastai tokia sriubyte: poras, brokoliai, prieskoniai vandenukas. tada sutrinu. ir dubenely sliuksteliu sojos padaziuko, man labai skanu :)

    • Asta 9 Spal ’11 at 3:56 vakare #

      Jurga, taviškė sriubytė taip pat skamba skaniai ;)

  4. Jurgita 6 Spal ’11 at 8:13 vakare #

    Labai norėjau patarti sriubą apibarstyti mėlynojo pelėsio sūriu, bet prisiminiau (ar man tik taip atrodo, kad prisiminiau?), kad tau visi šitie dalykai yra tik kažkokietais pelėsiai :) ) Anyway, jei kažkas virsite, išmėginkit – skanumas.

    PS neliūdėk, saulyt.

    • Asta 9 Spal ’11 at 3:57 vakare #

      Prisiminei, Jurgita, prisiminei :D Tegul naudojasi šiuo patarimu kiti šį kartą :)

  5. grazina 9 Geg ’12 at 2:31 vakare #

    o kada piena supilti?

    • Asta 9 Geg ’12 at 6:56 vakare #

      Gražina, ketvirtame punkte ;)

  6. moni 1 Lap ’12 at 10:21 ryte #

    labai graži įžanga, tik pliukšt į sriubą…

    • Asta 10 Lap ’12 at 6:29 ryte #

      Ačiū, moni :)

  7. ss 6 Lap ’12 at 6:21 vakare #

    kokį sultinį pilti? tą nuo daržovių? :]

    • Asta 10 Lap ’12 at 6:29 ryte #

      Sultinį naudojau vištienos, tačiau, manau, labai skanu bus ir su daržovių :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Iš skaitymų: - 13 Spal ’11

    [...] man patiko Asta: Pakeisti scenarijų. Nugriauti dekoracijas. Padegti [...]

Rašyti atsakymą