Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

parašė Asta 8 Bal ’21
Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Pastaruoju metu valgau kaip niekad daug salotų. Taip jau nutinka, kad žiemą dažniausiai jas visai pamirštu, o pavasarį atrandu iš naujo. Be to, labai sąmoningai stengiuosi valgyti kuo daugiau daržovių, o salotos šį tikslą įgyvendinti leidžia labai paprastai. Ruošiu jas įvairias, sočias, maistingas. Salotos man nėra ir niekada nebuvo „trys špinatų lapai ir pusė pomidoro“, priešingai – mėgstu jas ruošti iš daug šviežių ir keptų daržovių, kruopų, sėklų, ankštinių, paskaninti sūriais ar kepta vištiena, vytintu kumpiu. Nemėgstu salotų, kurios atrodo liūdnai; jas maišydama noriu susikurti skonių ir spalvų šventę!

Šįkart lėkštėje: su prieskoniais orkaitėje kepti burokėliai, apelsinai, ridikėliai, gražgarstės, „Burrata“ sūris, graikiniai riešutai ir moliūgų sėklų aliejaus padažas. Greita, paprasta, gardu!

Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Keptiems burokėliams:
500 g virtų burokėlių
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovinto česnako miltelių
1 arb. š. džiovintų rozmarinų
½ arb. š. rūkytos paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Padažui:
3 valg. š. moliūgų sėklų aliejaus
1 valg. š. baltojo vyno acto
1 arb. š. medaus
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Salotoms:
1 didelio apelsino
4-5 ridikėlių
70 g gražgarsčių
200 g „Burrata“ sūrio
saujos graikinių riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite keptus burokėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Burokėlius supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Suberkite vienu sluoksniu ant kepimo skardos.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol krašteliai ims skrusti.

4. Kol daržovės kepa, paruoškite padažą. Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai jį užsukite ir gerai supurtykite, kol gausite vientisos konsistencijos padažą.

5. Apelsiną nulupkite, supjaustykite riekelėmis, jas – ketvirčiais. Ridikėlius perpjaukite perpus ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
6. Į lėkštes paskirstykite gražgarstes, ant jų sudėkite keptus burokėlius, apelsinų gabalėlius, ridikėlių riekeles. Rankomis suplėšykite ir išdėliokite „Burrata“ sūrį.
7. Apiberkite smulkintais graikiniais riešutais ir apšlakstykite padažu.

8. Patiekite iš karto, kol keptos burokėliai dar šilti.

Recepto įkvėpimas: Daisybeet

apelsinaiburokėliaiburratačesnakaigraikiniai riešutaigražgarstėsmoliūgų sėklų aliejusridikėliairiešutairozmarinairukolarūkyta paprikasūris
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis
kitas įrašas
Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

REKLAMA

GĖRIMAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Imbierinis sirupas kavai

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Braškinis šerbetas

Itališkos mielinės bandelės su kremu „Maritozzi“

Ledų sumuštiniai su avietėmis

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Šilauogių „clafoutis“

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulviniai blynai su vištiena

Bulvių ir menkės paplotėliai

Azijietiški Teriyaki BBQ makaronai su vištiena ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų