Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Lietiniai blyneliai su varške

parašė Asta 9 Kov ’22
Lietiniai blyneliai su varške

Kartais atrodo, kad virtuvėje sutelpa visas pasaulis. Prancūzijoje tokio tipo blynelius vadintume crêpes, Ukrainoje – nalysnyky, o štai mano vaikystės namuose šie blyneliai visada buvo tiesiog lietiniai su varške.

„Šiandien iškepsiu lietinių su varške“, – sakydavo mama, o žodžius lydėdavo šypsena. Jie skanūs, švelniai saldūs, lyg gardžiausias desertas; kaip gi galėtų nepatikti?

Šiandien, po ilgų derybų, ko gi norėtųsi pietums, kepu šiuos blynelius savo sūnui. Kol renkamės uogienę, su kuria lietiniai patys skaniausi, tyliai mintyse kartoju: kad kuo greičiau išauštų dienos, kai klausimas, ką valgysim šiandien, būtų sunkiausias dienos klausimas.

Lietiniai blyneliai su varške

Atsispausdinti
Porcijos: 12 blynelių Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Blyneliams:
3 kiaušinių
2 stiklinių (500 ml) pieno
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
½ arb. š. druskos
1 valg. š. cukraus
60 g tirpinto sviesto
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Įdarui:
360 g varškės
2 kiaušinių
2 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto

Patiekti:
grietinės
uogienės
šviežių uogų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blynelius. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su pienu iki tolygios tekstūros. Suberkite miltus, išsijotus su druska ir cukrumi. Išmaišykite, tuomet – įmaišykite atvėsintą tirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą. Gerai išplakite tešlą, ji turi būti skysta ir be gumuliukų.
2. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar per naktį. Prieš kepant tešlą permaišykite šluotele.
3. Keptuvę plonai ištepkite šlakeliu aliejaus. Įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Pilkite po samtį paruoštos tešlos ir judindami keptuvę paskirstykite ją per visą keptuvės plotą. Nepilkite per daug tešlos – iškepę blyneliai turi būti ploni.
4. Kepkite, kol pirmoji pusė gražiai apskrus ir paviršiuje atsiras burbuliukai. Tuomet atsargiai greitu judesiu apverskite. Kitą pusę kepkite 1-2 minutes, kol gražiai apskrus. Atsargiai išimkite iš keptuvės į didelę lėkštę. Taip iškepkite visus blynelius.

5. Paruoškite įdarą. Dubenėlyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą.

6. Sulankstykite ir iškepkite. Imkite po vieną lietinį blynelį. Vienoje blynelio pusėje dėkite šaukštą varškės įdaro. Užlenkite kraštus ir susukite blynelį taip, kad varškės įdaras sandariai liktų viduje.
7. Keptuvėje virš vidutinio dydžio kaitros įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite sulankstytus blynelius ir kepkite porą minučių, tuomet apverskite ir kepkite dar porą minučių, kol viduje įdaras iškeps, o išorėje lietiniai blyneliai gražiai apskrus.

8. Patiekite su grietine, uogiene ir šviežiomis uogomis, ar kitais mėgstamais priedais.

blynaiblyneliaigrietinėlietiniaipusryčiaiuogosvarškė
1 komentaras
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)
kitas įrašas
Trispalvis varškės tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žalieji sumuštiniai su humusu

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Šilauogių „clafoutis“

Purūs blyneliai su džemo įdaru

Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis /...

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų kremu ir...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Rudeniškas veršienos troškinys

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

Virti varškėtukai

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Belgiški vafliai

Kokosinė avižinė košė

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

1 komentaras

Alina 24 Kov ’22 - 9:05 am

” Ukrainoje – nalysnyky” – pas mane namuose visą laiką buvo sulietuvintas variantas – naliesnikai 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

    18 Sau ’18

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų