Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalaiSumuštiniai

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

parašė Asta 17 Geg ’22
Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Kai pavasario pradžioje įsigijome grilį, žinojau, kad labiausiai jame norėsiu kepti plėšytą kiaulieną: švelniai kvepiančią dūmu, plyštančią vos palietus šakute, sutirpstančią burnoje… Šiek tiek užtrukom, kol prisiruošėm; iš pradžių kepėm bulvinius blynus, vištieną (visais įmanomais būdais), daržoves, lašišą, picas, net kugelį. Tik prieš porą dienų – pagaliau! – atėjo metas plėšytai kiaulienai. Pirmoji partija buvo suvalgyta su klasikiniais mėsainiais: plėšytą kiaulieną maišiau su barbekiu padažu, dėjau ant pašildytų brioche bandelių, ant viršaus – po dosnų šaukštą kopūstų ir morkų salotų. Paprasta, bet, o dievai, kaip buvo skanu!

Sunku numanyti, kiek laiko užtruksite plėšytai kiaulienai paruošti, nes tai stipriai priklausys nuo to, kokio dydžio kiaulienos gabalą kepsite (dažniausiai kepama kiaulienos sprandinė arba mentė). Tai vienas tų receptų, kuriame verčiau kliautis termometru, o ne laikrodžiu. Patogiausia naudoti tokį, kuris leistų matuoti temperatūrą viso kepimo metu ir stebėti ją per nuotolį. Temperatūra pasufleruos, kada ateis laikas mėsą suvynioti į foliją, o kada – iš grilio išimti, leisti pailsėti ir galiausiai plėšyti.

Lėtas kepimas yra plėšytos kiaulienos esmė. Tik lėtai ir kantriai žemoje temperatūroje kepta mėsa lengvai plyš ir bus gardžiai sultinga. Taip, vakarienę teks pradėti ruošti iškart po pusryčių, bet toji vakarienė bus nuostabaus skanumo!

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Atsispausdinti

INGREDIENTAI

Plėšytai kiaulienai:
1,2 – 1,5 kg kiaulienos sprandinės
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. džiovinto česnako miltelių
1 arb. š. maltos rūkytos paprikos
1 arb. š. maltos saldžiosios paprikos
1 arb. š. druskos
1 arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1/2 arb. š. malto kumino
1/2 arb. š. kajeno paprikos

Kopūstų salotoms:
1/2 vidutinio dydžio baltagūžio kopūsto
2 morkų

Padažui:
1 stiklinės (250 ml) majonezo
2 valg. š. baltojo vyno acto
2 valg. š. agavų (ar klevų) sirupo
1 arb. š. garstyčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Mėsainiams:
brioche bandelių
barbekiu padažo

GAMINIMO EIGA

PAGAMINKITE PLĖŠYTĄ KIAULIENĄ (GRILYJE)

1. Kiaulienos sprandinę ištrinkite alyvuogių aliejumi, tuomet – sumaišytu visų prieskonių mišiniu. Palaikykite šaldytuve per naktį, kad mėsa įgertų prieskonius.
2. Grilį įkaitinkite iki 110 ᵒC temperatūros. Paruoškite netiesioginiam kepimui (su karščio deflektoriumi). Ant karščio deflektoriaus statykite karščiui atsparų kepimo indą (pavyzdžiui, iš folijos), į kurį nuvarvės riebalai.
3. Griliui įkaitus, ant anglių dėkite porą rūkymo kaladėlių, kurios kiaulienai suteiks gardų dūmo skonį. Ant grotelių (virš folijos indo) dėkite kiaulienos sprandinę. Lėtai rūkykite, palaikydami 110 ᵒC kaitrą, kol vidinė sprandinės temperatūra pasieks 74 laipsnius. Priklausomai nuo mėsos gabalo dydžio (ir storumo), gali užtrukti apie 2,5 – 3,5 valandos.
4. Kiaulienos sprandinę trumpam išimkite iš grilio ir kruopščiai suvyniokite į tris sluoksnius folijos.
5. Padidinkite grilio temperatūrą iki 125 ᵒC. Grąžinkite į foliją įsuktą kiaulienos sprandinę ant grotelių ir kepkite, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 97 ᵒC. Priklausomai nuo sprandinės gabalo dydžio, kepimas gali užrukti dar 1-2 valandas.
6. Iškeptą kiaulieną išimkite iš grilio ir leiskite folijoje pailsėti apie 30-60 minučių. Tuomet išvyniokite iš folijos (skysčio iš folijos neišpilkite!), perkelkite mėsą į indą į indą ir šakutėmis suplėšykite. Supilkite skystį iš folijos ir išmaišykite.
7. Taip paruoštą plėšytą kiaulieną galite naudoti picai, dešrainiams, nachos, o taip pat, žinoma, mėsainiams.

PAGAMINKITE KOPŪSTŲ SALOTAS

1. Kopūstą supjaustykite plonais griežinėliais, morkas smulkiai sutarkuokite. Suberkite į dubenį ir atidėkite į šalį.

PARUOŠKITE PADAŽĄ

1. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos tekstūros.
2. Pusę paruošto padažo sumaišykite su kopūstais ir morkomis, likusią pusę – atidėkite mėsainiams.
3. Tiek salotas, tiek padažą iki patiekiant laikykite šaldytuve.

SURINKITE MĖSAINIUS

1. Plėšytą kiaulieną sumaišykite su keliais šaukštais barbekiu padažo (pagal skonį).
2. Mėsainių bandeles trumpai pašildykite grilyje ant grotelių, kol sušils.
3. Apatinę bandelių dalį aptepkite padažu. Ant viršaus dėkite plėšytos kiaulienos, ant jos – dosnų šaukštą kopūstų ir morkų salotų. Užvožkite viršutine bandele.
4. Ragaukite nedelsiant, skanaus!

bandelėsgreitas maistasgriliskiaulienakopūstaimaistas gamtojemajonezasmėsainiaimorkosplėšyta kiaulienasprandinė
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais
kitas įrašas
Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

Saldžiųjų bulvių karis su špinatais

Pyragėliai su pomidorais ir trijų rūšių sūriu

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Cukinijų ir vištienos blyneliai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

Šokoladinis vyniotinis „Juodasis miškas“

Vyšnių Pyragas su Morengų Sluoksniu

Raudonojo aksomo sūrio pyragas

Sluoksniuotas angliškas desertas „Trifle“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Cukinijų ir fetos sūrio spurgytės (Kolokithokeftedes)

DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

Blynų tortas su šokoladu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Grikių sriuba su vištiena

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20
  • 6

    Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

    30 Bal ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų