Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru ir šilauogėmis

parašė Asta 14 Geg ’17
BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru ir šilauogėmis

Net jei visa savaitė – lyg nesibaigiantis sekmadienis, tikrasis vis tiek ypatingas. Blynai pusryčiams – vėlyvų sekmadienio rytų privilegija. Jam panorėjus, man sutikus, nupūčiau dulkes nuo savo blynų ir vaflių knygos, išsirinkome receptą ir stirta kvapnių blynelių pradėjome kuo tikriausią lepinimosi dieną.

Blynų fiesta ant virtuvės stalo, šildanti pavasario saulė už lango, ar gali būti kas geriau? Tokią dieną norisi kuo greičiau bėgti į kiemą, į gamtą, po mėlynu dangumi ir saulės spinduliais – tokią dieną nėra laiko daugžodžiauti, taigi, tiesiog išsisaugokite šį receptą kitam rytui, kai norėsite save palepinti ir turėsite laiko lėtiems pusryčiams. Blyneliai tiesiog puikūs!

Tiesa, jei lietinius blynelius vengiate kepti (kaip ir aš kadaise), nes toji blynelių apvertimo misija – kai jie tokie dideli ir ploni – atrodo tiesiog neįmanoma, noriu patikinti, kad tai ne tik, jog nesudėtinga, bet net labai paprasta. Tereikia šiek tiek kantrybės: blynelius keptuvėje verskite tik tada, kai jų viršutinė dalis sutvirtėja, nebūna skysta. Aš nesinauju jokiais įrankiais: vieną blynelio kraštą imu pirštais ir greitu judesiu apverčiu. Viskas!

Iki šiol šį receptą galėjote rasti mano knygoje „Saulėtos virtuvės blynai ir vafliai“, o dabar, štai, prašome, neturintiems knygos – kepkite, ragaukite, mėgaukitės!

 Blyneliai su rikota ir silauogemis

 Blyneliai su rikota ir silauogemis

 Blyneliai su rikota ir silauogemis

Blyneliai su rikotos sūrio įdaru ir šilauogėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 10 blynelių Paruošimo laikas: 20 min. + 30 min. šaldymas Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Blyneliams:
2 didelių arba 3 vidutinio dydžio kiaušinių
1 ½ puodelio (375 ml) pieno
½ puodelio (125 ml) vandens
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 citrinos sulčių
1 ½ puodelio (210 g) miltų
3 valg. š. miltelinio cukraus
½ arb. š. druskos
60 g tirpinto sviesto
1 arb. š. vanilės ekstrakto

šlakelio aliejaus kepimui

Įdarui:
250 g rikotos sūrio
3 valg. š. miltelinio cukraus
½ nutarkuotos citrinos žievelės
½ citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos

kelių saujų šilauogių

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite tešlą. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, pieną, vandenį, nutarkuotą citrinos žievelę ir citrinos sultis.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, miltelinį cukrų ir druską. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir išplakite iki visiškai vientisos masės, kol neliks nė mažiausių miltų gumuliukų. Supilkite tirpintą atvėsintą sviestą ir vanilės ekstraktą. Dar kartą išplakite. Uždenkite dubenį su plakiniu maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.
3. Pasiruoškite įdarą. Rikotos sūrį, miltelinį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis, vanilės ekstraktą ir mažą žiupsnelį druskos išmaišykite iki visiškai vientisos masės. Dubenį su kremu uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve, kol iškepsite blynus.
4. Iškepkite blynelius. Keptuvę plonai ištepkite šlakeliu aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies. Pilkite samtį tešlos į įkaitusios keptuvės centrą ir greitais judesiais, sukiodami keptuvę, paskirstykite per visą jos plotą. Norėdami iškepti plonus blynelius, nepripilkite į keptuvę per daug tešlos – ji teturi plonai dengti visą keptuvės dugną. Jei tešlos bus per daug, blyneliai keps daug ilgiau, bus per stori, o apversti juos bus daug sudėtingiau. Kepkite blynelį 2-3 minutes, kol gražiai pagels ir jo paviršius taps tvirtesnis, ne skystas. Atsargiai apverskite ir kepkite dar 2-3 minutes. Išimkite iš keptuvės ir lygiai taip pat iškepkite visus blynelius.
5. Ant iškepusio blynelio dėkite šaukštą rikotos sūrio įdaro ir tolygiai paskleiskite per visą blynelio paviršių. Apibarstykite saujele šilauogių. Perlenkite blynelį per pusę, tuomet – dar kartą per pusę. Patiekite iš karto.


 Blyneliai su rikota ir silauogemis

blynaicitrinoslietiniai blynaipusryčiairikotasaldūs blynaišilauogėsuogos
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“
kitas įrašas
APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Prieskoniniai riešutai

Plikyti riestainiai

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Salotos su keptais batatais ir fetos sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškinis pieno kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karameliniai kreminio sūrio desertai stiklainėliuose

Citrinų tarta su mėlynėmis

Moliūginiai keksiukai “Trick or Treat”

Sluoksniuoti želė kubeliai

Moka keksiukai

Sviestiniai sausainiai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 5

    Jogurtinis braškių ir želė tortas

    3 Bir ’22
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų