Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Minkštas obuolių pyragas

parašė Asta 22 Rgs ’23
Minkštas obuolių pyragas

Kepam savaitgaliui pyragą? Žinoma, kad obuolių!

Jei mėgstate itin minkštus, drėgnus, aromatingus pyragus, šis jums tikrai patiks. „Sutirpstantis burnoje“ šiuo atveju yra kur kas daugiau nei tiesiog žodžiai – jis tikrai sutirpsta! Tuo tarpu visas glėbys kvapnių prieskonių pyragą (ir visus namus!) pripildo tokių sodrių aromatų, kad kyla pagunda suskaičiuoti, kiek gi dienų liko iki Kalėdų. Jei skaičiuotumėt nuo šiandien, būtų 94, šypt.

Būtinai pasigaminkite rudojo cukraus glaistą, apšlakstykite juo pyragą – glaistas suteiks papildomo gardaus karamelinio skonio. Paskutinis akcentas, lyg vyšnia ant torto, – rutuliukas vanilinių ledų. Dievų desertas, ne kitaip! Tiesiai į mano mylimiausių obuolių pyragų sąrašo viršų.

P. S. Kodėl į pyragą įsmeigiau ir užpūčiau žvakutes? „Saulėtai virtuvei“ – jau keturiolika metų!


Kviečiu atkreipti dėmesį ir į nuotraukose esančius dailius indus, stalo įrankius bei taures, visi jie – naujienos „PROMO Cash&Carry” indų skyriuose.

• Juodi matinio porceliano indai – iš „Terrea“ kolekcijos. Elegantiški, subtilūs, klasikinių formų.
• Bronzinės spalvos matiniai stalo įrankiai – iš naujosios „Sola“ kolekcijos. Pagal gamintojo nurodymus, šie įrankiai saugūs plauti indaplovėje, tik ne aukštesnėje nei 40 laipsnių temperatūroje.
• Žavių raštų storo krištolo taurės – iš „Nachtmann“ kolekcijos.

Visą gausų indų asortimentą galite apžiūrėti gyvai „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse.

O dabar – iškepkime skaniausią šio rudens pyragą!

Minkštas obuolių pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 8-10 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 50-55 min.

INGREDIENTAI

Pyragui:
3 kiaušinių
¾ stiklinės (150 g) rudojo cukraus*
2/3 stiklinės (165 g) kokosų aliejaus
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
1 arb. š. vanilės pastos
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. kepimo sodos
½ arb. š. druskos
2 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
¼ arb. š. maltų kvapiųjų pipirų
2 didesnių obuolių (250 g, be odelių ir sėklalizdžių)

Viršui:
1 obuolio
1 arb. š. rudojo cukraus

Glaistui:
50 g sviesto
1 stiklinės (200 g) rudojo cukraus
½ stiklinės (125 g) riebios grietinėlės
žiupsnio druskos
½ stiklinės (120 g) miltelinio cukraus

Patiekti:
vanilinių ledų

* rekomenduoju naudoti tamsų muscovado cukrų, kuris kepiniams suteikia karamelinį poskonį ir aromatą.

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite pyragą. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Lakštu kepimo popieriaus išklokite kepimo formos (22 cm skersmens) dugną, o kraštus patepkite trupučiu sviesto.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, rudąjį cukrų, kokosų aliejų, grietinę ir vanilės pastą. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, soda, druska, cinamonu, muskatu ir kvapiaisiais pipirais.
3. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įmaišykite į tešlą.
4. Paruoštą tešlą sudėkite į paruoštą kepimo formą. Paviršių išlyginkite.
5. Ant viršaus išdėliokite plonomis riekelėmis supjaustytus obuolius, užberkite trupučiu rudojo cukraus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes. Ar pyragas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, jis turi būti švarus. Iškeptą pyragą apie 10 minučių atvėsinkite formoje, tuomet išimkite ir perkelkite į lėkštę.

7. Paruoškite glaistą. Į keptuvę sudėkite sviestą, rudąjį cukrų, grietinėlę ir žiupsnį druskos. Nuolat maišydami kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ištirps. Maišyti nustokite, leiskite užvirti ir virkite minutę. Tuomet greitai šluotele išmaišykite ir nemaišydami virkite dar minutę.
8. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, įsijokite miltelinį cukrų ir gerai išmaišykite.
9. Perpilkite glaistą į stiklainėlį ar dubenėlį ir leiskite 20 minučių atvėsti. Vėsdamas jis šiek tiek sutirštės.

10. Patiekite. Pyragą apliekite glaistu. Patiekite su vaniliniais ledais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry

Recepto įkvėpimas: Sally‘s Baking Recipes

cinamonasgrietinėgrietinėlėkepinaiikokosų aliejusLedaimuskatasobuoliaipyragassaldumynaivanilė
1 komentaras
13
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kepti cinamoniniai obuoliai
kitas įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 6 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keksiukai su „Nutella“

Keksiukai „Snickers“

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Vištienos kaselės

Piemenėlių pyragas

Pica su pesto padažu ir vištiena

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Pernakt brinkinta avižinė košė su šilauogėmis

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola

REKLAMA

SALDUMYNAI

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Sūrio – brownie tortas

JOGURTINĖ PANAKOTA SU BRAŠKIŲ ŽELĖ

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Bananiniai biscotti su šokolado gabalėliais

Povitica (Mielinė pynė su graikinių riešutų įdaru)

1 komentaras

Ilona 24 Rgs ’23 - 11:52 am

Su gimtadieniu, Saulėtą virtuvę! Ačiū, kad esate ❤️

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

    21 Spa ’25
  • 6

    Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

    17 Spa ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (695)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (141)
    • Desertai indeliuose (97)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų