Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės

parašė Asta 7 Geg ’25
Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės

Ką ir besakyti, koks oras – toks ir maistas. Kalendorius rodo, kad skaičiuojam paskutines savaites iki vasaros, tuo tarpu termometro stulpelis užstrigo kažkur ties ties vasariu ar kovu. Naktį minus du, dieną – aštuoni. Ar ir jums atrodo, kad neprošal būtų namus pasišildyti įkaitinant orkaitę? Kepam įdarytas bulves!

Pats pagrindinis šių bulvių ruošimo principas išties paprastas – bulves turite kepti du kartus. Iš pradžių, gerai nušveitę odeles ir jas įtrynę lašeliu aliejaus bei druska, kepkite įkaitintoje orkaitėje iki visiško minkštumo. Kai peilis į bulvę smigs be jokio pasipriešinimo, o odelės taps traškios, – bulvės bus iškepusios.

Paruošę įdarą ir pripildę juo išskobtas keptas bulves, kepkite antrąkart – šįkart tik tol, kol sūris gražiai išsilydys. Jei pirmas kepimas gali trukti virš valandos, tai antrasis – vos keliolika minučių. Šiaip ar taip, beveik visą darbą atliks orkaitė!

  • Geriausiai šiam patiekalui tiks krakmolingesnės bulvės.
  • Tikslus kepimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio.
  • Bulves kepkite su odele, tik prieš tai gerai nuplaukite, nušveiskite.
  • Bulvių nereikia apvirti – jas reikia kepti!
  • Skobdami keptas bulves ir ruošdami bulvių „dubenėlius“ įdarymui, palikite ne tik odelę, bet ir nestoras pačios bulvės sieneles. Taip bulvė tvirčiau laikys savo formą.
  • Skaniausios įdarytos bulvės yra šiltos, ką tik iškeptos, bet likutį visada galite pasišildyti orkaitėje (geriau – uždengę folija, kad neišsausėtų).

Jei mėgstate paprastą, ūkišką namų maistą, įdarytos bulvės neabejotinai turėtų atsidurti jūsų meniu. Skonių derinių galėtų būti daug ir įvairių, vegetariška įdarytų bulvių versija – taip pat labai gardi. Kviečiu išbandyti!

Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

Bulvėms:
5 vidutinio dydžio bulvių (po maždaug 200 g)
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. druskos

Įdarui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
100 g brokolio žiedynėlių
50 g špinatų
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
40 g sviesto
½ stiklinės (62 g) riebios grietinėlės
ryšelio svogūnų laiškų
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
200 g tarkuoto mocarelos sūrio

Patiekti:
graikiško jogurto
smulkintų svogūnų laiškų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite bulves. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
3. Bulves gerai nuplaukite, nušveiskite odeles. Įtrinkite aliejumi, druska ir kiekvieną bulvę keliose vietose subadykite šakute.

4. Bulves išdėliokite ant grotelių ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. – 1 val. 15 min., priklausomai nuo bulvių dydžio. Bulvės turi būti visiškai minkštos viduje, o išorėje – apskrudusia odele. Ar bulvės jau iškepė, patikrinkite įsmeigdami peilį. Jei jis sminga labai lengvai, bulvės jau yra tinkamai iškepusios.

5. Bulves šiek tiek atvėsinkite, tuomet perpjaukite perpus. Išskobkite bulvių minkštimą, paruošdami bulvių „dubenėlius“ įdarymui.

6. Išskobtą minkštimą sutrinkite ir trumpam atidėkite į šalį.

7. Paruoškite įdarą. Keptuvę su alyvuogių aliejumi įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnakus ir brokolių žiedynėlius, ir kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės.

8. Suberkite špinatų lapelius ir maišydami kepkite dar porą minučių, kol suminkštės ir sukris. Pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir nukaiskite.

9. Sviestą ištirpinkite keptuvėje virš vidutinės ugnies. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite, kol mišinys taps karštas.

10. Sviesto ir grietinėlės mišinį supilkite į sutrintas išskobtas bulves. Dar kartą pertrinkite.

11. Įmaišykite keptą daržovių mišinį, smulkintus svogūnų laiškus, graikišką jogurtą ir pusę tarkuoto mocarelos sūrio.

12. Įdarykite bulves. Paruošta mase pripildykite išskobtų bulvių puseles.

13. Ant viršaus užberkite likusį tarkuotą mocarelos sūrį.

14. Iškepkite. Grąžinkite bulves į orkaitę ir kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sūris gardžiai išsilydys.

15. Patiekite su graikišku jogurtu ir smulkintais svogūnų laiškais ar kitais mėgstamais priedais.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

brokoliaibulvėsčesnakaigrietinėlėmocarelašpinataisvogūnaisvogūnų laiškai
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žemės riešutų kremo sausainėliai su braškių džemu
kitas įrašas
Balandėliai su vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI

Obuoliniai varškėčiai

Kibinai su kiauliena

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Moliūgų kava

Tiramisu Affogato

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Ryžiai su moliūgais

Trinta brokolių sriuba

Grybų ir kopūstų pyragas

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų