Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Belgiški vafliai

parašė Asta 30 Lie ’12
Belgiški vafliai

Mielieji, žinot… atostogos yra g ė r i s !!! Didelis, neišmatuojamas, žodžiais neapsakomas, fantastiškas ir neabejotinas gėėėėris.
O priežasčių yra milijonai ar net milijardai! Tikrai galėčiau imti ir išvardinti jas visas, jei tai neužtruktų taip ilgai.

Bet jūs tik pagalvokit… Miegoti kiek tik norisi, be jokių žadintuvų. Mėgautis ilgais ir tingiais rytais. Arba, jei tik nori, šokti iš lovos šeštą ir bėgti ratą aplink stadioną. Visą dieną vaikščioti pasišiaušus ir su chalatu, arba – atvirkščiai – skirti penkias valandas grožio procedūroms ir nesigraužti dėl to, kad tokiai prabangai neturi laiko. Skaityti knygas, kurioms vis nelieka laiko. Arba žiūrėti filmus, kurie tavo dėmesio laukia bene pusmetį. O gal visą dieną paskirti prancūziškų makaronų ar baklavos gaminimui ir įgyvendinti dar vieną savo saldų metų iššūkį. Pasitiesti dekutį ant ką tik nupjautos dar kvepiančios žolės ir surengti pikniką. Su didžiausiu arbūzu! Gražiomis dienomis ir saulėtais vakarais išsiruošti į ilgus pasivaikščiojimus miško takeliais, paupiu ar siauromis senamiesčio gatvelėmis. Vidurdienį mieste, lauko terasoje su geriausia drauge prie lūpų glausti puodelį kavos su pienu. Atkišti veidą aukštai danguje kabančiai saulei. Žvelgti į pasaulį pro akinių nuo saulės stiklus ir neskaičiuoti laiko.

O dar, o dar! Atostogų rytais visai nereikia pusryčiams prabėgomis sukrimsti banano, užgeriant jį pora gurkšnių arbatos, nereikia! Gali neskubėdama užmaišyti tirštą tešlą ir kepti vaflius. Užpilti juos klevų sirupu, apibarstyti šviežiomis uogomis ir lėkštę išsinešti į saulėtą balkoną ar žaliuojantį kiemą. Pamiršti, kad kažkur egzistuoja tiksintys laikrodžiai. Čia tik tu. Tavo atostogos. Čia ir dabar. Maži gyvenimo malonumai, kurie daro dienas tokias nerūpestingai laimingas..

Vaišinu Jus burnoje tirpstančiais vafliais, kurie man dar ilgai primins skanius ką tik prabėgusių atostogų rytus. Išsikepkite jų per savo atostogas ar tiesiog saulėtą savaitgalio rytą. Pabudinkite šeimą ir sukvieskite prie stalo. Džiaukitės akimirka. Skania, jaukia ir kvepiančia akimirka.

Skonis: 10/10. Labai labai labai geri vafliai – po poros daugiau mažiau sėkmingų bandymų, tikrai atradau tuos, kurių norisi dar ir dar. Ir dar! Vafliai maloniai saldūs, labai kvapnūs (galite šliūkštelėti romo ar vanilės ekstrakto – bus dar kvapnesni!), bet svarbiausia – tobulai traškūs išorėje ir nuostabiai minkšti viduje. Fantastiški pusryčiai, tikrai!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? KCET Food

Belgiški vafliai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 16 vaflių Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 puodeliai miltų
1 arb.š. druskos
1/2 arb.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
100 g cukraus
1 3/4 puodelio raugintų pasukų
4 valg.š. sviesto, tirpinto

GAMINIMO EIGA

1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.
2. Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi, pasukomis ir tirpintu bei atvėsintu sviestu.
3. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų.
4. Plakinį supilkite į miltų mišinį, išmaišykite iki vientisos masės (aš plaku plaktuvu).
5. Galiausiai į tešlą įmaišykite išplaktus kiaušinio baltymus.
6. Įkaitinkite vaflių keptuvę. Dėkite po samtį tešlos ir kepkite pagal vaflinės instrukcijas arba kol vafliai gražiai apskrus iš abiejų pusių, 2-5 minutes. Kuo ilgiau kepsite vaflius, tuo traškesni jie bus.
7. Patiekite dar šiltus. Jeigu vafliai jau atvėso, prieš patiekdami galite juos pašildyti orkaitėje, ant grotelių.

pusryčiairaugintos pasukossaldumynaivafliai
19 komentarai
41
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrininis tiramisu su mėlynėmis
kitas įrašas
Itališkas pyragas su kokosais ir riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žaliasis kokteilis su persikais

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

Karamelinė granola

Sumuštiniai su tunu ir avokadais

Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Keptų bulvių salotos

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Cukinijų ir vištienos blyneliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Moliūgų kava

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškių ir citrinų limonadas

REKLAMA

SALDUMYNAI

UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

Saulėtos virtuvės saldumynų knyga | Tai tikra!

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Tortas „Medutis”

Beveik gimtadienis ir klausimų lietus

Citrininis keksas be glitimo

19 komentarai

Ausra 30 Lie ’12 - 5:56 pm

Grazu!

Reply
Asta 30 Lie ’12 - 6:10 pm

Aušra, ačiū 🙂 Man tokie vafliai visada buvo labai dailūs, tie kvadratėliai, mmm… 🙂

Reply
grange 30 Lie ’12 - 7:12 pm

ohohohohoh atrodo šauniai!
o jei dar šviežių vaisių ant viršaus, pasaka ♥

Reply
Asta 30 Lie ’12 - 9:08 pm

Ačiū! 🙂 O vaflius valgėm dosniai aptepdami su mėlynėm, sutrintom su sauja cukraus. Apsivalgymas! 🙂

Reply
anonimas 30 Lie ’12 - 11:39 pm

Kuo galima butu pakeisti pasukas? Labai „skanios” nuotraukos!

Reply
Asta 3 Rgp ’12 - 11:13 pm

Ačiū už gerą žodį nuotraukoms 🙂
Jei tik yra galimybė įsigyti pasukų, keisti jų nereikėtų niekuo – būtent jos čia reikalingos 🙂

Reply
Diana 23 Vas ’24 - 4:21 pm

Viska daroau pagal recepta, gavosi kieti, ir saldumo truko. Gaila 🙁

Reply
Jurgita 31 Lie ’12 - 1:26 pm

vaf-vaf-vafliai 🙂
noriu vaflinės. bet tada šakės būtų, kepčiau, kol nenusibostų, o tada nukiščiau į kampą – patikrintas reikalas 🙂 todėl, kad nenusibostų ir pasilepint, kad ir retai, galėčiau, vaflius perku tik kokiose mugėse ar kitose su maistu susijusiose vietose 🙂

Reply
Asta 3 Rgp ’12 - 11:14 pm

Jurgita, eiiii… aš nusiteikus optimistiškai! 🙂 (nors žinau, kad ir man tas tavo išdėstytas variantas labai nesvetimas…) 🙂

Reply
Ilona 31 Lie ’12 - 2:40 pm

Sveika sugrįžus, jau labai pasiilgau Jūsų nuostabių receptų bei nuotraukyčių 🙂 atostogos yra gėris, bet ką mes, Jūsų skaitytojai darytume? 😉 O dabar pažiūrėjus tokias nuotraukas, perskaičius receptą esu priversta ieškotis tokios vaflinės…ech…

Reply
Asta 3 Rgp ’12 - 11:15 pm

Ilona, labai ačiū, kaip malonu girdėti! 🙂
Na, o vaflinių galima įsigyti tikriausiai visose didesnėse buitinių prekių parduotuvėse, taigi, čia problemos būti neturėtų 🙂 Nors aš pati ir neprisiruošiau įsigyti, gavusi dovanų baisingai džiaugiuos. Super geras dalykas! 🙂

Reply
Ilona 21 Vas ’15 - 8:05 am

Oi kaip norisi pabandyti. Bet kaip suprantu vaflius iš bėdos ir atvėsusius galima valgyti. Tiesiog noriu iš vakaro iškepti vaflių, kad kitam rytui jau būtų.

Reply
Asta 24 Vas ’15 - 6:33 am

Ilona, tokie vafliai patys skaniausi dar šilti, ką tik iškepti 🙂 Tuomet jie pamažu praranda malonų traškumą, suminkštėja ir, žinoma, juos visada galima pasišildyti orkaitėje ar skrudintuvėje, bet jei tik yra galimybė – patiekite šviežius, tokie jie nepalyginamai gardesni 😉

Reply
inga is belgijos 12 Geg ’16 - 9:28 am

Tikrieji belgiski vafliai nera traskus.jie dregni,labai minksti, sunkoki,o isore siektiek limpanti nuo cukraus, krastai apsikristalizave

Reply
Vija 28 Vas ’17 - 7:13 am

Tai parasykit recepta 🙂

Reply
inga is belgijos 12 Geg ’16 - 9:31 am

Ir ju tesla nepilama su samciu, o teslos kamuoliukas dedamas I vafline

Reply
Vygintas 17 Lie ’16 - 7:34 am

1 3/4 puodelio pasukų ir 2 puodeliai miltų.Nesuprantu kokie puodeliai dydzio.Gal paprasciau poarasyti gramais miltus,o ir pasukos neaisku koks kiekis.

Reply
Daiva 26 Lie ’18 - 10:00 am

Tai kiek ml yra tas puodelis?

Reply
Asta 26 Lie ’18 - 10:09 am

250 ml

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų