Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Riešutų sviesto, karamelės ir šokolado desertas

parašė Asta 23 Lap ’14
Riešutų sviesto, karamelės ir šokolado desertas

Atrodo, kad viskas buvo tik vakar: begalinis jaudulys, drebančios kojos ir didelės akys, matant pamažu į mano knygos pristatymą besirenkančius žmones. Kaip ir tikėjausi, aš beprotiškai bijojau. Kalbėti, būti dėmesio centre, kažką ne taip pasakyti ar padaryti, galų gale – padaryti klaidą berašant linkėjimą knygoje. Laikrodžiui išmušus šešias ir į rankas paėmus mikrofoną, negalėjau patikėti, kad tai vyksta: kad susirinko tiek daug žmonių ir kad štai aš stoviu prieš juos visus. Vaje! Nežinau, ar kas pastebėjo, bet pirmosiomis minutėmis man tikrai drebėjo kojos. Atsisėdusi ir sukėlusi jas vieną ant kitos, bandžiau tai numaldyti. Kalbėdama, bandžiau įsidrąsinti aukščiau pakelti akis. Galiausiai man pavyko. Nuraminti kojas, pakelti akis ir net šiek tiek atsipalaiduoti. Ir net jei nebuvo viskas labai tobula, man šis vakaras buvo nuostabus. Gražus, jaukus ir labai šiltas. Sulaukiau tiek nuoširdžių šypsenų ir palaikymo, kiek tikrai nesitikėjau sulaukti. O gėlės, gėlės! Jos netilpo man glėbyje – tiek gėlių nesu sulaukusi per visą savo gyvenimą!

Kaip jau ne kartą man teko suprasti, kartais kalbėti apie dalykus, kurie kelia begalines emocijas, yra labai sunku. Kaip ir visas knygos projektas, taip ir „Saulėtos virtuvės saldumynų knygos“ pristatymo vakaras man buvo labai emocingas. Nuo pirmos iki paskutinės minutės. Kaip teisingai pastebėjo mano gera draugė, tai reiškia tik viena – aš darau tai, kas man brangu ir svarbu. O kai sudedi visą savo širdį, jaudulys tiesiog neišvengiamas. Ir viską išreikšti žodžiais kartais tiesiog per sunku.

Tiesiog noriu, kad žinotumėte – esu be galo dėkinga. Noriu dar kartą pasakyti didelį ačiū visiems, kurie antradienio vakarą rado valandėlę laiko pabūti kartu su manimi, palaikė, drąsinamai šypsojosi ir nuoširdžiai džiaugėsi mano laime kartu su manimi. Ačiū tiems, kurių neišgąsdino ilgi kilometrai ir jie atvažiavo net iš kitų miestų, tuo mane labai maloniai nustebindami! Taip pat ačiū ir tiems, kurie, deja, atvykti negalėjo, tačiau jų gerus linkėjimus jaučiau net iš toli. Ir, žinoma, labai ačiū leidyklos merginoms, kurios man – didelei bailei – buvo tvirta parama prieš, per ir po pristatymo. Ačiū!

134567892

Pasidalinusi maloniais prisiminimais iš knygos pristatymo vakaro, noriu pasidalinti ir vienu receptu iš knygos (p. 251); receptu vieno iš trijų desertų, kuriais kartu saldinome antradienio vakarą! Kaip ir sakiau tūkstančius kartų, nėra neskanių desertų su riešutų sviestu, tiesiog nėra! Galite tuo įsitikinę, pasigaminę šį nuostabiai skanų riešutų sviesto, karamelės ir šokolado desertą!

Riešutų sviesto, karamelės ir šokolado desertas (1)

Riešutų sviesto, karamelės ir šokolado desertas

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min. + 2-3 val. šaldymas

INGREDIENTAI

Sausainių sluoksniui:
180 g sausainių (pvz., „Selga“)
70 g sviesto

Šokoladiniam sluoksniui:
½ puodelio (125 ml) riebios grietinėlės (35% riebumo)
125 g juodojo šokolado

Karameliniam sluoksniui:
200 g sūdytos karamelės padažo
100 g kepintų žemės riešutų

Žemės riešutų sviesto sluoksniui:
250 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“)
½ puodelio (70 g) miltelinio cukraus
100 g žemės riešutų sviesto
½ puodelio (125 ml) riebios grietinėlės (35% riebumo)

50 g kepintų smulkintų žemės riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite 4 stiklines ar indelius, kuriuose norėsite sluoksniuoti desertą. Atidėkite į šalį.

2. Paruoškite sausainių sluoksnį. Sausainius maisto smulkintuvu susmulkinkite iki labai smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu sviestu, kol neliks sausų sausainių gabalėlių.

3. Paruoškite šokoladinį sluoksnį. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, kraštuose ims kilti burbuliukai. Nuimkite ugnies ir suberkite į grietinėlę gabalėliais laužytą šokoladą. Palikite kelias minutes pastovėti, kol šokoladas aptirps. Energingai išmaišykite iki vientisos masės. Leiskite šiek tiek atvėsti.

4. Paruoškite karamelinį sluoksnį. Sūdytos karamelės padažą sumaišykite su kepintais žemės riešutais.

5. Paruoškite žemės riešutų sviesto sluoksnį. Kreminį sūrį, miltelinį cukrų ir žemės riešutų sviestą išplakite iki vientisos purios masės.
6. Kitame inde šaltą riebią grietinėlę išplakite iki standžių putų. Išplaktą grietinėlę lengvais judesiais įmaišykite į kremą.

7. Susluoksniuokite desertą. Ant stiklinių dugno paskleiskite pusę sausainių masės, ant jų supilkite pusę šokolado, ant šokolado paskirstykite karamelės ir riešutų sluoksnį. Ant karamelės sluoksnio suberkite likusius sausainius ir likusį šokoladą. Ant šokolado paskleiskite žemės riešutų sviesto kremą. Apibarstykite kepintais smulkintais žemės riešutais.

8. Susluoksniuotą desertą 2-3 valandas ar per naktį palaikykite šaldytuve. Patiekite.

Riešutų sviesto, karamelės ir šokolado desertas (5)

Už knygos pristatymo nuotraukas dėkoju Laurai Kymantaitei.

 

grietinėlėkaramelėkreminis sūrisriešutairiešutų sviestassaldumynaisausainiaišokoladasžemės riešutaižemės riešutų sviestasžodžių lietus
9 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Naminiai aromatai
kitas įrašas
Bananinis sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Juodasis Miškas”

Sluoksniuotas želė desertas

Moliūgų keksas

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Jogurtinis braškių ir želė tortas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės pyragas su braškėmis

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado...

Itališkos spurgos su vaniliniu kremu „Bomboloni“

Keksas su spanguolėmis

Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Makaronų salotos su kepta vištiena

Šakšuka su bolivine balanda

Karamelinė granola

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Žaliasis avokadų kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

9 komentarai

sveikinu! 27 Lap ’14 - 9:28 am

Sveikinu su puikia knyga! Tikiuos nesustosite! Knygos uzsiprasiau Kaledoms… O galima klausima uzsduosiu?
Kaip imanoma islikti tokiai lieknai, kai gaminate tooooookius desertus?
Sekmes.

Reply
Asta 30 Lap ’14 - 10:58 am

Labai ačiū už sveikinimus ir tikiuosi, kad Kalėdų Senelis atneš norimą dovaną! 🙂
Klausimą užduoti, žinoma, galima, bet net nežinau, kaip į jį atsakyti 😀 Na, nesijaučiu aš labai jau liekna, nesijaučiu… Bet šiaip jau stengiuosi daryti du dalykus: 1. nesuvalgyti visų desertų viena, jais dalintis; 2. derinti saldumynų valgumą su sportu 🙂

Reply
svaja 30 Lap ’14 - 11:59 am

Sveikinu dar kartą! Knyga tiesiog puiki, kaip ir šis „blogas”! 🙂 Jei tik bus galimybė atvykti į knygų mugę, būtinai atsinešiu ir knygą, kad parašiuką suraitytumėt 😉

Reply
Asta 1 Gru ’14 - 6:13 pm

Labai ačiū! 🙂 Knygų mugė dar labai toli, bet aš jau dabar laukiu – tikiuosi, kad turėsiu progą suraityti tą parašiuką 😉

Reply
Rūta 9 Gru ’14 - 5:35 pm

Sveiki, norejau paklausti kur perkate karameles padaza? Gal galit pavadinima pasakyt?:)

Reply
Asta 12 Gru ’14 - 8:54 am

Rūta, neperku jo (net nežinau, ar kažkur galima tokio įsigyti pas mus; neteko matyti), bet gaminu pati 🙂 Tikrai nieko labai sudėtingo, receptas štai čia, įrašo apačioje: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=4020 Sėkmės ir skanaus! 🙂

Reply
Monika 29 Gru ’14 - 3:48 pm

Sveiki, laaaabai sokoladinis desertas gavosi 🙂 skanu. Kalėdų proga dariau. Kai kuriems svečiams nemėgstantiems saldumo buvo per saldu 🙂 man pats tas. Turiu vieną klausimą kai gaminau karamelės padažą jis gavosi labai tirštas, kad vos išsikrapštė iš šaukšto, kas galėjo būti ne taip? Ar ir turėjo gautis labai tiršta masė? 🙂 Ačiū.

Reply
Asta 30 Gru ’14 - 6:17 am

Monika, džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Tikra tiesa, šis desertas – saldus, patiems didžiausiems smaližiams 🙂
Karamelės padažas turi gautis karamelės konsistencijos, ne skystas, bet ir ne kietas – toks vidutinio tirštumo, tąsus. Sutvirtėja jis tik po kurio laiko, kai pabūna vėsioje aplinkoje ilgiau ar šaldytuve. Tada reikia minutėlę pašildyti, prieš patiekiant ar naudojant, ir jis vėl būna toks, koks turi būti 😉

Reply
Megi 21 Rgp ’16 - 3:38 pm

Sveiki. Gal galit parekomenduot koki riesutu sviesta pirkti? Labai ačiū!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų