Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsKošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

parašė Asta 10 Spa ’19
Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

0600Ne taip seniai košės diena man buvo kiekviena miela diena. Nejuokauju! Gerus šešerius metus buvau įsitikinusi, kad avižinė košė pabosti tiesiog negali. Tai būdavo mano kasdienis ritualas – darbo dienomis ir savaitgaliais, skubant ar visai niekur neskubant, VI-SA-DA. Mūsų namų ir pusryčių stalo klasika pati paprasčiausia: avižiniai dribsniai, virti vandenyje su trupučiu pieno, žiupsnis malto cinamono, šaukštelis rudojo cukraus. Kartais – riešutų sviestas ir bananas. Kartais – kokosų drožlės ar kepti obuoliai. Dar kitais kartais moliūgų tyrė ir šildantys prieskoniai arba morkos ir riešutai, arba juodojo šokolado gabaliukai, arba… – vardinti būtų galima be pabaigos, nes košė nepabosta tol, kol lieka fantazijos improvizuojant; visas džiaugsmas, kad improvizacijoms ji labai dėkinga!

Šįryt – minint dar vieną košės dieną – ant mūsų pusryčių stalo ne tik žavūs dubenėliai košei, bet ir stiklainėlis su itin paprastu, bet labai gardžiu (ir sveikesniems sprendimams palankiu) mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemu. Jis puikiai tiktų ir prie skrebučių, blynų ar vaflių, ir prie stiklinės graikiško jogurto ar riekės citrinų kekso. Bet šiandien košės diena – ir prie avižinės košės jis tinka lygiai taip pat puikiai!

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Avižinę košę galite virti patys, įprastai, pagal savo mėgstamiausią receptą, bet jei virti tingisi, nelieka laiko ar pritrūksta puodų (ko tik gyvenime nenutinka, tiesa?), košės dieną galite švęsti drauge su „Dr. Oetker Lietuva” – jų asortimente visas glėbys skirtingų greitai paruošiamų avižinių košių. Pati naujausia parduotuvių lentynose (o šįkart ir mano pusryčių dubenėliuose) – košė su mėlynėmis .

Kažkur girdėjau, kad šventė be dovanų yra tik pusė šventės, šypt. „Dr. Oetker Lietuva” kartu su Lietuvos keramike „ernesta.ceramics“ sukūrė nuostabius, dailius, jaukius rankų darbo dubenėlius pusryčių košei ir visoms kitoms skonių pilnoms akimirkoms. Tokius, kokius matote ir mano nuotraukose. Žavūs? Visiškai! Juos laimėti galite „Dr. Oetker Lietuva” konkurse – keliaukite į jų „Facebook“ profilį, kur rasite visą konkurso aprašymą ir kvietimą dalyvauti.

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Atsispausdinti
Porcijos: apie 500 ml džemo Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

400 g mėlynių (šaldytų arba šviežių)
4 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų
2-3 valg. š. klevų sirupo ar medaus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 valg. š. citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA

1. Mėlynes suberkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies apie 5-7 minutes, kartais pamaišydami, kol mėlynės subliukš, išskirs sultis ir šios ims burbuliuoti. Lengvai patrinkite mėlynes šakute ar rankiniu grūstuvu.
2. Nuimkite puodą nuo ugnies. Įmaišykite ispaninio šalavijo sėklas, klevų sirupą (ar medų), nutarkuotą citrinos žievelę ir citrinos sultis. Gerai viską išmaišykite. Džemas atrodys skystas, tačiau brinkdamos ispaninio šalavijo sėklos jį sutirštins. Jei vis tik matysite, kad džemas net po kurio laiko, pradėjęs vėsti, yra per skystas, įberkite ir įmaišykite dar šaukštą sėklų – reikiamas jų kiekis gali priklausyti nuo uogų sultingumo.
3. Džemą atvėsinkite, tuomet supilkite į stiklainėlį, sandariai jį uždarykite. Laikykite džemą šaldytuve iki 7 dienų.
4. Tepkite džemą ant skrebučių, gardinkite jogurtą, patiekite prie blynų ar vaflių, ar paskaninkite avižinę košę!

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

chiacitrinosdžemasispaninio šalavijo sėklosklevų sirupasmedusmėlynėssveikesni pasirinkimaiuogos
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais
kitas įrašas
ALPIŲ KELIAIS | DOLOMITINĖS ALPĖS IR GARDOS EŽERAS ITALIJOJE

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Saulėtos virtuvės saldumynų knyga | Tai tikra!

Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

Tortas „Katinėlis”

Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

Mieliniai riestainėliai

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Meduolinis tiramisu

Kalėdinis imbierinis namelis

Citrininis migdolų pyragas su rikota

Biskočiai (biscotti) su migdolais, spanguolėmis ir juoduoju šokoladu

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

REKLAMA

GĖRIMAI

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Kreminis airiško viskio likeris

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų