Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

parašė Asta 30 Bir ’20
Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

Labiausiai iš senųjų mūsų namų aš pasiilgstu terasos. Basakojų vasaros rytų su puodeliu kavos. Rožinio hamako. Jaukių ir skanių vakarų, dengiant terasos valgomojo stalą.

Kol po žingsnį kuriame savo naujus namus (ir apie terasą kol kas dar nė nesvajojame), laimė, vakarienėms gryname ore turime sodybą ir savaitgalius joje. Tų vasaros savaitgalių tiek nedaug, būtų gaila juos pražiopsoti ar prabėgti paviršiumi. Džiaugiuosi, kai vasaros dienas pavyksta užpildyti patirtimis, mažais nuotykiais, nosį kutenančiais skoniais, lėtomis vakarienėmis ir ilgais pašnekesiais. Tai atneša pilnatvės jausmą.

Vieno indo patiekalai – labai tinkami ir vasarai, ir terasos stalui, iš jaukioms šeimos vakarienėms. Greitai ir paprastai paruošiami, su visu dideliu indu patiekiami tiesiai ant stalo. Dalintis maistu iš didelės keptuvės, nekantraujantiems jau barškinant šakute į lėkštės kraštą, – aš tame matau daug žavesio ir jaukumo.

Šis receptas yra vienas iš tų paprastų, lengvų ir labai, labai skanių. Iki traškumo apskrudusi sultinga vištiena, kreminis grietinėlės padažas, daug iki saldumo sukepusių česnakų ir brokolių žiedynėliai. Toks skonių derinys tiesiog negali nepavykti, tiesa?

Šalia keptuvės ant stalo statykite dubenį virtų ryžių, dalinkite juos į dubenėlius, ant viršaus dėkite vištieną, brokolius, pagardinkite tirštu kremišku grietinėlės padažu. Ir štai! Skanaus!

 Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

Šį receptą paruošiau bendradarbiaudama su parduotuvių tinklu „BOHEMIA“ – dar du gaminiai iš jų asortimento lengvai atrado vietą mano virtuvėje ir kilstelėjo vieno indo patiekalų ruošimą į kitą lygmenį. Kokie tie du gaminiai? Papasakosiu!


Stiklinis unikalios formos „SIMAX“ dangtis. Jeigu uždengus keptuvę įprastu dangčiu, po juo besikaupiantys garai nuo vidinės dangčio pusės laša atgal ant maisto, šis piramidės formos dangtis leidžia to visiškai išvengti. Garai teka dangčio šonais žemyn, kol suteka į specialų vidinį griovelį aplink dangčio kraštą. Taigi, vandens lašeliai nebėga ant maisto (ir netrukdo jam gardžiai apskrusti!).

Dar vienas dangčio išskirtinumas – viršuje jis turi angą, pro kurią išeina pertekliniai garai, po dangčiu vis dar išlaikant pakankamai aukštą temperatūrą. Mano vištienos kepsniai po šiuo dangčiu iškepė tiesiog idealiai – viduje išliko sultingi, o išorėje apskrudo iki gardaus traškumo.

Universalus piramidinis „SIMAX“ dangtis tinka 24 ir 28 cm skersmens keptuvėms, puodams bei troškintuvams.

Čekijoje gaminami stikliniai „SIMAX“ indai yra ekologiški, perdirbami ir juose nėra sunkiųjų metalų ar švino. Stiklinis dangtis yra atsparus karščiui, neprisigeria kvapų ir yra tinkamas plauti indaplovėje.

Jei susidomėjote, spauskite čia ir susipažinkite su „SIMAX“ prekėmis išsamiau: „SIMAX“ ASORTIMENTAS.


Ir nors „SIMAX“ dangtis puikiai veiktų su bet kokia keptuve, aš gavau progą gaminti didelėje, tvirtoje ir sunkioje „SKK Series 7“ keptuvėje. Jau seniai svajojau apie didesnę ir gilesnę keptuvę, kurioje gaminti būtų tiesiog paprasčiau. Ir tikrai būtent taip ir yra – paprasčiau, smagiau, lengviau!

Vokietijoje gaminamos „SKK“ keptuvės pasižymi puikiomis šilumos laidumo iš dugno į paviršių savybėmis, labai greitai ir tolygiai įkaista, yra lengvai valomos, atsparios subraižymams. Dėl nelimpančio paviršiaus jose lengva gaminti su mažesniu riebalų kiekiu ar išvis be jų.

Labai svarbu: „SKK“ gaminiai gaminami be PFOA (be perfluoroktaninės rūgšties).

Galiausiai, dar vienas dalykas, kuris man patinka net labai – keptuvės rankena nusiima ir ją galima dėti į orkaitę, naudoti kaip kepimo indą! Jau dabar žinau, kad šią funkciją naudosiu labai dažnai.

Jei įdomu sužinoti daugiau, visą „SKK“ prekių asortimentą rasite čia: „SKK“ ASORTIMENTAS.


O dabar… pats laikas receptui tiesa? Štai ir jis, išbandykite! Jaukus ir skanus, šeimą prie stalo suburiantis maistas.

 Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

 Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

 Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

2 vištos krūtinėlių (4 puselių), be kaulo (apie 1 kg)
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio česnako miltelių
žiupsnio rūkytos paprikos miltelių
4 valg. š. (60 g) sviesto
1 nedidelio svogūno
½ česnako (apie 5-7 skiltelių)
1 stiklinės (250 ml) vištienos sultinio
2 valg. š. citrinos sulčių
1 arb. š. džiovinto čiobrelio
1 brokolio
1 ½ stiklinės (375 ml) riebios grietinėlės

Patiekti:
tarkuoto kietojo sūrio
šviežių prieskoninių žolelių
citrinų gabalėlių
virtų ryžių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite vištieną. Kiekvieną vištos krūtinėlės puselę iš abiejų pusių apibarstykite druska, pipirais, česnako milteliais ir rūkytos paprikos milteliais.
2. Į keptuvę dėkite du šaukštus (30 g) sviesto ir ištirpinkite virš vidutinės ugnies. Sudėkite vištienos kepsnius, uždenkite dangčiu ir kepkite 3-4 minutes, jei kepsniai nedideli ir pakankamai ploni, arba apie 7 minutes, jei kepsniai storesni. Tuomet apverskite ir, uždengę dangčiu, kepkite dar 3-4 minutes (arba apie 7 minutes). Dėl specialios SIMAX dangčio formos, garai jo viduje palaiko karštį, bet nesikaupia ir nelaša nuo vidinių dangčio sienelių ant kepančių kepsnių; todėl iškepę kepsniai viduje yra sultingi ir puikiai iškepę, o išorėje – skaniai apskrudę.
3. Kepsniams iškepus ir apskrudus, išimkite juos iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
4. Į tą pačią keptuvę dėkite likusius du šaukštus sviesto (30 g). Suberkite smulkintą svogūną ir kepkite virš vidutinės ugnies porą minučių, kol suminkštės ir taps skaidrus.
5. Česnakų skilteles lengvai sutraiškykite plokščiąja peilio dalimi ir suberkite į keptuvę. Kepkite dar porą minučių, tuomet supilkite vištienos sultinį, citrinos sultis, suberkite čiobrelius. Leiskite užvirti ir virkite dar 3-5 minutes, kol skysčio tūris keptuvėje sumažės.
6. Suberkite į keptuvę nedideliais žiedynėliais išskaidytus brokolius, supilkite grietinėlę ir, uždengę dangčiu, užvirkite ir pakaitinkite dar 3-5 minutes, kol brokoliai suminkštės, o padažas sutirštės.
7. Sumažinkite ugnį iki silpnos, sudėkite vištienos kepsnius atgal į keptuvę, uždenkite dangčiu ir pakaitinkite dar kelias minutes, kol kepsniai sušils.
8. Patiekite papuošę citrinų gabalėliais, apibarstę smulkintais šviežiais žalumynais ir tarkuotu kietuoju sūriu. Patiekti galite su šviežių daržovių salotomis, virtais ryžiais ar rieke šviežios duonos.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su indų ir virtuvės reikmenų parduotuvių tinklu „BOHEMIA“.
#reklama #bohemia

 Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

 Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

 Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

brokoliaičesnakaičiobreliaicitrinosgrietinėlėryžiaisultinyssūrissvogūnaivieno indo patiekalaivištiena
2 komentarai
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Migdolinė bananų duona su šokoladu
kitas įrašas
Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Azijietiški Teriyaki BBQ makaronai su vištiena ir daržovėmis

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Makaronai su pesto padažu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

Tiramisu ledai

Obuolių pyragėliai

Desertas „Damų piršteliai”

Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Naminiai makaronai su marinara padažu

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Keptų bulvių salotos

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Naminė ruginė duona

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Pikantiška sūrio užtepėlė

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

2 komentarai

:-) 21 Lie ’20 - 8:50 am

Na, ką, išjungiau viryklę, paragavau ir nusprendžiau, kad visiškai neatitinka pavadinimo: grietinėlę sutraukė, česnakų skonį užgožia brokoliai… žodžiu, dėmesio neverta apgavystė… O tada, kol šašlykinėje iškeps daržovės, nuėjau migdyti vaikučio. Ir, kai po pusvalandžio paragavau savo kepinį lėkštėje, pasirodė, kad su ta sutraukta grietinėle viskas gerai, česnakai tikrai jaučiasi, o brokoliai tapo ir kreminiai, ir česnakiniai, ir dargi suteikia puikų papildomą skonį! Taigi, pasaka, o ne patiekalas!:-D Tik būtinai reikia palaukti tas 20-30 min po to kai iškeps!;-) Dėkui!

Reply
JUrate 27 Gru ’20 - 12:47 pm

Šitas patiekalas tobulas!!
Nesitikėjau tokio išbaigto ir „pilno” skonio paskaičius receptą.
Ir višta nebuvo sausa kas ganėtinai nustebino 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų