Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Blynas su obuoliais

parašė Asta 13 Vas ’15
Blynas su obuoliais

Raudonų ir visų jos atspalvių širdelių aplink nepastebėti pastarosiomis dienomis tiesiog neįmanoma. Einu į parduotuvę, akis įsmeigusi į kilometrinį reikalingų produktų sąrašą, laikomą rankoje, bet vis tiek akių kampučiai mato visus tuos širdelėmis išmargintus niekučius. Žinau ir girdėjau, kad vis dar yra truputį pykstančių ant Valentino dienos, bet kodėl gi? Aš šypsausi. Juk miela diena. Kažkam puiki proga gauti gėlių, kažkam – pagaliau užsakyti tą staliuką restorane, kam vis neatsirasdavo laiko anksčiau. O dar kažkam – puiki proga prisipažinti meilėje. Lyg koks švelnus spyris į užpakalį, šypt.

Prisimenu, kad pirmaisiais draugystės metais Valentino diena mums buvo tikra šventė. Rūpindavomės dovanėlėmis tikriausiai ne mažiau nei per Kalėdas ar gimtadienius: ką nupirkti, ką pagaminti, kaip nustebinti, ką nuveikti. Dabar gi nuo tų pirmųjų draugystės metų pradėjo daugiau nei dar dešimt, ir Valentino dienos mes nebešvenčiam. Nesukame galvos nei dėl dovanų, nei dėl kažkokio ypatingo dienos paminėjimo. Skaniai pavalgome, nueiname į kiną ar teatrą, pagaminu kokį saldų desertą, įsipilame po taurę vyno. Ramiai vakarojame ir džiaugiamės vienas kitu. Ir ta meile, kurią turime. Iš esmės, džiaugiamės ne mažiau kaip bet kurį kitą šeštadienį, trečiadienį ar antradienį, bet tuo pačiu – kažkaip truputį kitaip. Visos tos širdelės nuteikia romantiškiau, o gal net išveda iš proto gerąja to žodžio prasme, ir norisi savo žmogų apdovanoti dar vienu bučkiu. Ar stipriau apkabinti. Ar vis tik ištraukti iš rankinės kokį didelį ledinuką-širdelę ir iškilmingai įteikti kaip nuoširdžiausią savo meilės simbolį.

Aš suprantu, ką žmonės nori pasakyti, kai sako: mylėti reikia ne vieną, o kiekvieną dieną. Aš visiškai su tuo sutinku. Bet lygiai taip pat sutinku su tuo, kad įsisukę į savo darbų ir reikalų sūkurį, kartais pamirštame, jog tą meilę, kurią jaučiame širdyje, galime parodyti. Išreikšti stipriau, gražiau, ypatingiau. Štai tokios dienos, nubarstytos tūkstančiais raudonų širdelių, tą ir primena.

Valentino diena primena, kad kasdien mylėdami tyliai, kartais galime sušukti apie tai garsiai. Pusryčiai į lovą – gera to pradžia, šypt.

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais (3)

Skonis: 10/10. Tai šiek tiek daugiau nei paprastas blynas: pusiau blynas, pusiau pyragas. Iškeptas nedidelėje formelėje, patiekiamas ir šaukšteliais kabinamas tiesiai iš jos. Puikūs ir labai gardūs pusryčiai į lovą. Dviems. Romantiškam rytui, šypt.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais (4)

Blynas su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 20-25 min.

INGREDIENTAI

Obuoliams:
1 vidutinio dydžio obuolys
1 valg. š. cukraus
½ arb. š. malto cinamono
žiupsnelis malto imbiero
žiupsnelis malto muskato
2 valg. š. citrinos sulčių

Tešlai:
25 g sviesto
2 valg. š. rudojo cukraus
1/3 puodelio (50 g) miltų
1 valg. š. cukraus
žiupsnelis druskos
2 dideli ar 3 vidutinio dydžio kiaušiniai
½ puodelio (125 ml) pieno
½ arb. š. vanilės ekstrakto

Patiekimui:
miltelinis cukrus
keli kaušeliai mėgstamų ledų
klevų sirupas
saujelė mėgstamų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros.
2. Paruoškite obuolius. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite šaukštą cukraus, maltą cinamoną, imbierą, muskatą ir citrinos sultis. Sudėkite į dubenį obuolio skilteles ir išmaišykite, kad jos visos pasidengtų cukrumi ir prieskoniais.
3. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kepimo indą (16 cm skersmens). Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite kelias minutes, kol sviestas ištirps.
4. Išimkite kepimo indą su ištirpusiu sviestu iš orkaitės. Ant dugno tolygiai užberkite rudąjį cukrų, ant jo – paskleiskite obuolių skilteles. Dėkite kepimo indą atgal į orkaitę.
5. Paruoškite blyno tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, pieną ir vanilės ekstraktą. Į šį plakinį suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite.
6. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir ant apkepusių obuolių užpilkite paruoštą tešlą. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes, kol blynas gražiai apskrus ir bus iškepęs.
7. Patiekite. Blyną patiekite tik išimtą iš orkaitės, šiltą, su visu kepimo indu. Prieš patiekdami, blyną pagardinkite priedais: apibarstykite milteliniu cukrumi, uždėkite porą kaušelių ledų, apipilkite juos pora šaukštų klevų sirupo ir apibarstykite saujele mėgstamų riešutų. Skanaus!

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais (5)

blynaiblynas orkaitėjecinamonascitrinosimbierasklevų sirupasLedaimuskatasobuoliaipusryčiairiešutaisaldumynaisaldūs blynai
4 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lazanija su jautiena
kitas įrašas
Saulėtos virtuvės pusryčių knyga | Saulėtiems rytams!

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Lašišos paštetas

Kitokia balta mišrainė

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Tiramisu Affogato

Bananų duonelė su riešutų sviestu ir šokoladu (video)

Tortas “Juodasis Miškas”

Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu

MAMOS DIENORAŠTIS // Šokoladainis su kava ir kreminio...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Apelsininiai vafliai

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Vafliai ant pagaliuko

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

4 komentarai

Indrė 15 Vas ’15 - 8:22 pm

Labai skanus blynas gavosi… vyras, kuris saldžiai beveik nevalgo, pagyrė, kad labai skanu 🙂 O tai jau man didžiulis komplimentas. Tik aš į tešlą jau cukraus nebedėjau ir buvo pats tas saldumas 🙂 Ir ledai su riešutais būtini iki tobulumo.
Ačiū už puikų receptą!

Reply
Asta 24 Vas ’15 - 6:29 am

Indre, nėra už ką! Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Milk 14 Kov ’15 - 4:35 pm

O gal galima sužinoti, kokio dydžio ta jūsų formelė? 🙂

Reply
Asta 16 Kov ’15 - 7:19 pm

Žinoma, 16 cm 🙂 Yra parašyta ir pačiame recepte 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Jogurtinis braškių ir želė tortas

    3 Bir ’22
  • 5

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų