Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJESumuštiniai

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

parašė Asta 9 Lie ’20
Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Mažais žingsneliais pildau sau duotus vasaros pažadus. Kepsninę šią vasarą kaičiame kaip niekad dažnai. Jei seniau joje paprastai kepdavom tik šašlykus ar mėsainius, šiemet labai norėjau atrasti kažką naujo – paįvairinti kepsninės sezoną naujais skoniais, deriniais, spalvomis. Taip ant grotelių virš ugnies atsirado cukinijos, raudonieji svogūnai, kukurūzų burbuolės ir pievagrybiai, mažos šviežios bulvytės, saldžiosios bulvės ir žiediniai kopūstai.

Kai jau prisijaukinom keptas daržoves, atėjo metas tolimesniems eksperimentams – pavyzdžiui, pusryčiams ant grotelių! Perpus perpjautas duoneles paskrudinau iki traškumo, aptepiau varškės užtepėle ir su žaliosios citrinos sultimis sutrintu avokadu, pagardinau lukštentomis kanapių sėkloms ir šviežiais ridikėlių daigais. Šalia skrebučių – mocarelos ir pomidorų riekelės, apšlakstytos lašeliu alyvuogių aliejaus. Ir lėkštės žvaigždė – tadam! – ant grotelių kepti česnakiniai pievagrybiai.

Gausios ir sočios pusryčių lėkštės prisipildė skonių ir spalvų. Ir nežinau, ar dėl to, kad maistas gamtoje visada yra dešimt kartų skanesnis, o gal dėl to, kad tai išties puikūs produktai bei derantys skoniai, bet – tokių skanių pusryčių sodyboj vidury miškų patys sau truputį pavydėjom.

 Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Česnakinių pievagrybių iešmelių idėją įkvėpė „AUGA“ – jų asortimentą papildė ekologiški baltieji pievagrybiai „Grill Organic“, skirti būtent kepsninės sezonui. Jie išties išskirtiniai, nes didesni, tvirtesni, „mėsingesni“. Nelūžta ir netrupa, maišomi su marinatu; neskyla perpus veriami ant medinių iešmelių; kepami suminkštėja, tačiau išlaiko tūrį ir pilnumą, kramtyti malonią tekstūrą. Grill pievagrybiai yra auginami didesni tam, kad kepdami labai nesumažėtų ir, jei norėtumėte juos kepti kuo nors įdarytus, tam įdarui grybų kepurėlėse pakaktų vietos.

„AUGA“ išskiria ir daugiau pievagrybių privalumų, kuriais mielai dalinuosi ir aš:
• pievagrybiuose yra mažai kalorijų (22 kcal/100 g);
• pievagrybiai yra vienas iš puikių natūralių vitaminų ir mineralų šaltinių. Pagal mūsų 2020 metais atliktą tyrimą, būtent „AUGA“ pievagrybiuose gausu: kalio (17 proc.), vario (31-33 proc.), fosforo (15 proc.), vitamino B2 (29 proc.).
• „AUGA“ pievagrybiai auginami ekologiškai, naudojamos tik natūralios trąšos ir jokios dirbtinės chemijos;
• Pievagrybiai yra tvarus produktas – auginimo metu išskiriama mažai CO2, sunaudojama mažai vandens, nenaudojami pesticidai ar herbicidai, o grybų substratas po grybų užauginimo yra sunaudojamas kitose ūkio šakose kaip trąša, po savęs nepalikdamas atliekų.

Asmeniškai šį sąrašą papildyčiau dar ir tuo, kad pievagrybiai yra itin universalus produktas: jie puikiai papildys ir suteiks sotumo vegetariškiems grill iešmeliams, o tuo pačiu – bus puikus pagardas mėsos ar vištienos kepsniams, ar net štai tokiai spalvingai pusryčių lėkštei, kokią paruošiau aš.

Dalinuosi receptu, kviečiu išbandyti!

 Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

 Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

 Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

 Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 15 min. + marinavimas

INGREDIENTAI

Pievagrybių iešmeliams:
300 g „AUGA“ baltųjų pievagrybių „Grill Organic“
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balzaminio acto
1 valg. š. sojų padažo
2-3 skiltelių česnako
½ arb. š. smulkiai kapoto čiobrelio
½ arb. š. smulkiai kapoto rozmarino
žiupsnio rūkytos paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Sumuštiniams:
2 dvipusių pilno grūdo duonelių
4 valg. š. tepamojo sūrio
2 avokadų
1 žaliosios citrinos sulčių
druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
lukštentų kanapių sėklų
ridikėlių (ar kitokių) daigų
2 pomidorų
2 mocarelos rutuliukų
1 arb. š. alyvuogių aliejaus

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite pievagrybių iešmelius. Pievagrybius nuplaukite ir gerai nuvalykite. Perpjaukite per pusę ar į keturias dalis.
2. Visus pievagrybių marinatui skirtus ingredientus – alyvuogių aliejų, balzaminį actą, sojų padažą, smulkiai kapotą česnaką, prieskonines žoleles, rūkytą papriką, druską ir pipirus – sumaišykite. Suberkite pievagrybius ir išmaišykite, kad marinatu tolygiai pasidengtų iš visų pusių. Uždenkite indą ir leiskite pasimarinuoti 20-30 minučių.
3. Kol pievagrybiai marinuojasi, paruoškite sumuštinius. Pilno grūdo duoneles paskrudinkite ant grotelių virš ugnies, kol gražiai apkrus ir taps traškios. Aptepkite tepamuoju sūriu.
4. Avokadą sutrinkite su žaliosios citrinos sultimis, pagardinkite žiupsniu druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Tolygiai paskirstykite ant tepamojo sūrelio. Apiberkite lukštentomis kanapių sėklomis ir uždėkite ant viršaus po saujelę šviežių ridikėlių (ar kitokių) daigų.
5. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, mocarelą – taip pat. Išdėliokite lėkštėje šalia skrebučio, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apiberkite grūstais pipirais.
6. Iškepkite pievagrybius. Suverkite juos ant iešmelių ir kepkite ant grotelių virš ugnies apie 3-4 minutes, apverskite, ir kepkite dar 3-4 minutes, kol suminkštės ir šiek tiek apskrus.
7. Iškepusius dėkite į lėkštę šalia skrebučio. Patiekite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
„AUGA“ pievagrybių galite įsigyti „IKI“ parduotuvėse.
#reklama #auga

 Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

 Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

avokadaibalzaminis actasčesnakaičiobreliaidaigaiduonagrybaikanapių sėklosmaistas gamtojemocarelapievagrybiaipomidorairozmarinaisojų padažassumuštiniai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Baltojo šokolado, pistacijų ir braškių tortas
kitas įrašas
Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tuno tartaras su mangais ir avokadais

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Silke įdarytos bulvės

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Neapolietiška pica „Margarita“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananų duona su žemės riešutų sviesto ir šokolado...

Mielinė pynė su maskarponės ir citrinų kremo įdaru

Ledų sumuštiniai su avietėmis

Migdolų tarta su spanguolių džemu

Dvigubi kavos sausainiai su baltojo šokolado pertepimu

Moliūgų tyrė

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

MAMOS DIENORAŠTIS // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (40)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (9)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (98)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (361)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (51)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (366)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (174)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (96)
    • Sumuštiniai (44)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (703)
    • Bandelės (48)
    • Be orkaitės (144)
    • Desertai indeliuose (100)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (20)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (83)
    • Tortai (130)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (35)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų