Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Apelsinų keksas

parašė Asta 23 Spa ’13
Apelsinų keksas

Man visada atrodė, kad svarbiausia gerai šeimininkei yra turėti ne tik savo firminį super-duper tortą ar išskirtinius mėsos suktinukus su trijų rūšių įdarais, ar tobulos naminės duonelės, ruošiamos septynias dienas, receptą; ne mažiau svarbu savo aptrintoje užrašų knygelėje turėti bent vieną (o dar geriau – kelis) „viens-du-trys-visi-prie-stalo” receptus. Na, žinot, tokius tikrai velniškai paprastus. Tokius, kuriems reikalingus produktus beveik kasdien galime rasti savo virtuvėse. Ir tokius, kuriuos paruošti galėtum tiesiog užsimerkusi, kitoje rankoje laikydama taurę vyno ir nerūpestingai plepėdama su šiek tiek anksčiau į svečius atskubėjusia drauge. Jokios įtampos ir vien tik malonumas – kai žinai, kad tikrai pavyks, tikrai bus labai gardu. Tikrai bus gerai.

Štai tokie receptai tikrai reikalingi. Kai neturi laiko, kai nenori sukti galvos (išeis? neišeis? spėsiu? nespėsiu?), kai nutinka kažkas netikėto ir pyrago reikia dabar pat. Atšvęsti džiaugsmams ar nuvyti liūdesiams.

Šis apelsinų keksas tiks visoms tokioms iš dangaus nukritusioms situacijoms. Kai vėlų vakarą įlendi į minkštą rožinę pižamą ir susirangai lovoje su knyga, o į svečius staiga užsuka draugai. Kai tėvai pakviečia pietų… po valandos, o taip norisi nunešti ką nors desertui. Kai nežmoniškai tingi daryti bet ką, o Jis vis prašo ir prašo „ko nors skanaus”. Arba kai vėlų rudens vakarą staiga supranti, jog vien puodelis arbatos nesušildys…

Tiesa, tokioms situacijoms tiktų bene kiekvienas keksas. Šis, kitas ar dar kitas. Bet juk dar vienas puikus receptas tikrai nepamaišys, ar ne?

Skonis: 10/10. Aromatingas, minkštas, purus ir drėgnas. Atitinkantis visus reikalavimus, kuriuos paprastai keliam geram keksui. 

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? About.com

Apelsinų keksas

Atsispausdinti
Porcijos: 15 riekelių Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 40-50 min.

INGREDIENTAI

4 kiaušiniai
1 1/2 puodelio (300 g) cukraus
1/2 puodelio (115 g) aliejaus
1/2 puodelio (125 ml) šviežiai spaustų natūralių apelsinų sulčių
1 apelsino tarkuota žievelė
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 puodeliai (280 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
1/2 arb. š. druskos

Glaistui:
cukraus pudra
apelsino sultys
keli apelsino griežinėliai

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 32×12 cm dyžio kepimo indą.
2. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius ir cukrų, kol cukrus ištirps. Supilkite aliejų ir vėl išplakite iki vientisos masės.
3. Įmaišykite šviežiai spaustas apelsinų sultis, tarkuotą žievelę ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Miltų mišinį įmaišykite į plakinį ir lengvai išmaišykite.
6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.
7. Paruoškite glaistą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą ir šlakelį apelsino sulčių. Masė turi būti neskysta, tačiau ir ne per tiršta.
8. Aptepkite glaistu iškepusį ir atvėsusį keksą. Papuoškite apelsino griežinėliais. Skanaus!

apelsinaikeksassaldumynaivanilė
61 komentarai
39
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)
kitas įrašas
Sveikuoliški batonėliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Languota prijuostė: apibendrinimas. Ir marmurinis bananinis keksas su...

Biskvitinis pyragas su nektarinais

Kalėdinės meduolinės eglutės

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Apelsininis keksas su rabarbarais ir ispaninio šalavijo (chia)...

Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Lavašo suktinukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sumuštiniai su žuvimi

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Kibinai su varške ir špinatais

Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

Marinatas šašlykams

61 komentarai

Saulė 23 Spa ’13 - 7:00 pm

Tas papuošimas iš apelsinų tobulai atrodo, kaip restorane kokiam. ♥

Reply
Asta 5 Lap ’13 - 1:38 pm

Ačiū, Saule! 🙂

Reply
Dovile 23 Spa ’13 - 7:18 pm

Asta, kazkur komentaruose skaiciau, kad megstate saldzius kepinius 🙂 O jei nemegstant itin saldziai, ar cia nurodytas kiekis – 300 g. cukraus – nebus per saldu (jei dar ant virsaus saldus glajus dedamas)? Dekui uz atsakyma 🙂 O keksas atrodo nuostabiai, jau savaitgali bandysime 🙂

Reply
Asta 5 Lap ’13 - 1:39 pm

Dovile, kadangi apelsinų sultys turi nemažai rūgštelės, tai mums tikrai jis nebuvo saldus 🙂 O tie, kuriuos vaišinau, irgi tik čepsėjo ir sakė, kad super duper 🙂

Reply
Vytenis 24 Spa ’13 - 8:17 am

Prašome daugiau 1-2-3 receptų.

Reply
Asta 5 Lap ’13 - 1:40 pm

Vyteni, jų tikrai yra ne vienas ir ne dešimt, tik ne niekada jų taip nepristatinėjau 🙂 Bet galiu pasakyti, kad buvo, yra ir dar bus tokių daug! 🙂

Reply
Vytenis 24 Spa ’13 - 8:29 am

..dar kuo galima pakeisti „šviežiai spaustų natūralių apelsinų sulčių”? Spaudyklės neturiu, o rankomis 1-2-3 nesigaus. 🙂

Reply
Asta 5 Lap ’13 - 1:40 pm

Galima keisti pirktinėmis natūraliomis šimtaprocentinėmis apelsinų sultimis 😉

Reply
Jolanta 24 Spa ’13 - 1:50 pm

Mmm… Pakvipo Kalėdomis… Gal todėl, kad Norvegijoje jau sulaukėme pirmojo sniego… Šįvakar keksas bus iškeptas 🙂

Reply
Asta 5 Lap ’13 - 1:40 pm

Jolanta, viliuosi, kad keksas patiko? 🙂

Reply
Jolanta 10 Lap ’13 - 4:27 pm

Taip, jis labai aromatingas ir skanus 🙂

Reply
Asta 11 Lap ’13 - 11:36 am

Labai džiaugiuosi 🙂

Reply
Eglė 27 Spa ’13 - 6:30 pm

Vyteni, aš naudojau pirktines sultis iš koncentrato (šimtaprocentines). gal r būtų skirtumas su šviesiai spaustom, na bet man super keksas, pirmą kartą gyvenime toks drėgnas. labai skanu!

Reply
Asta 5 Lap ’13 - 1:41 pm

Egle, labai džiaugiuosi skaitydama, kad keksas patiko! 🙂

Reply
Akvilė 28 Spa ’13 - 12:48 pm

Ačiū už puikų receptą, tikrai puikus keksas, o jo kepamas kvapas man taip priminė artėjančias Kalėdas…Patiko visiems ragavusiems, tikrai nepersaldus ( ko aš irgi bijojau), tik glaisto nespėjau padaryti, suvalgėm ir taip:)

Reply
Asta 5 Lap ’13 - 1:41 pm

Akvile, labai smagu, kad patiko 🙂 Glaistas, beje, čia irgi labai gardus; saldžiarūgštis dėl apelsinų sulčių ir labai puikiai papildo kekso skonį. Kitą kartą rekomenduoju pasidaryti ir jį 😉

Reply
Agota 29 Spa ’13 - 9:36 pm

Labai neprastas, nes minkstutis ir toks aromatingas 😀 Klausimas: tuose kepiniuose, kur pilamas aliejus, tai tinka bet koks ar pageidautina saulegrazu? Musu namie dazniausiai tik alyvuogiu buna, si karta irgi sita naudojau, bet man toks itarimas, kad siuo atveju kazkokio nereikalingo prieskonio suteike, matyt busiu padarius technine klaida :)))) Nieko, sitas greitasis desertas dar bus kepamas, man patiko :)) Aciu, Asta, kaip visada pradziugini 🙂

Reply
Asta 5 Lap ’13 - 1:43 pm

Agota, aš visuomet naudoju saulėgrąžų aliejų; jis man jokio kvapo nesuteikia kepiniams ir tinka puikiai. O alyvuogių aliejus tikrai turi specifinį kvapą; tikiu, kad ir įtakos skoniui ar aromatui galėjo turėti. Pabandyki su saulėgrąžų aliejumi ir tada tikrai bus aišku, kas ir kaip 😉 Skanaus!

Reply
Otis 7 Lap ’13 - 9:51 pm

Atsiprašau už kvailą klausimą,bet 2 puodeliai bus 560ml ar 2 puodeliai 280g.?
Ačiū 🙂

Reply
Asta 11 Lap ’13 - 11:39 am

Oti, priklauso nuo to, ką sversim/matuosim 🙂 Mano puodelis yra 250 ml tūrio. Bet jei į šitą puodelį subersim miltus, tai jie svers 140 gramų 🙂

Reply
Otis 16 Lap ’13 - 11:41 pm

O aš ir galvojau,kur tas apelsinų kalėdinis kvapas pripildantis visus namus. Uosčiau,uosčiau įbedęs nosį į keksą,bet aromatą jaučiau minimaliai 😀 O kur dar tas minkštumas,purumas ir drėgnumas apie kurį čia šnekama… Dabar priežąstis aiški 😀 Kalta milžiniška miltų dozė,kurią subėriau gerai neįsiskaitęs į receptą 😀 Žinoma,keksiukas nebuvo blogas. Nepaisant nepavykusio dar ir glaisto,kai šliūkštelėjau sulčių į cukraus pudrą ir tik vėliau supratau,kad pudros daugiau neturiu 😀 Skaniai susivalgė 🙂 Bet viskas! Ryt keliausiu į parduotuvę,nusipirksiu produktus ir būtinai kepsiu! Juk norisi paragauti to tikrai puraus,drėgno,minkšto ir apelsinais kvepiančio kekso 🙂

Reply
Asta 17 Lap ’13 - 4:16 pm

Oti, net smalsu pasidarė, kiek gi tų miltų keksui buvo sunaudota? 😀

Tikiu, kad antras kartas bus nepalyginti sėkminesnis. Skanaus! 🙂

Reply
Otis 18 Lap ’13 - 6:26 pm

Na man susišvietė taip: 2 puodeliai (280 g) miltų.
Hmm… Bet ji juk visada minėjo,kad jos puodelis yra 250ml.,tai kaip čia dabar yra? Gal ji naudojo kitą puodelį?…. 😀
Kaip čia dabar daryt?
Na,jei jau 280g yra vienas puodelis,tai 2 puodeliai bus 560g. Tiesa? 😀
Ir taip iš pradžių supyliau tik 1 puodelį,bet ta masė buvo tokia įtartina,kad nežinojau ar pilti toliau,ar ne. Valandėlę pagalvojęs šliūkštelėjau antrą puodelį miltų ir,kad maišiau,kad maišiau 😀 Supyliau tešlą į formą ir iškepiau. Gavosi toks tvirtas keksas. Jis skanus buvo,bet,kai vakar iškepiau taip kaip reikėjo,tai skirtumas iš karto pasijuto. Jis buvo drėgnas,minkštas ir purus. Tą pastebėjo ir sesė,ir net brolis,kuriam šiaip jau būna arba skanu,arba ne 😀
Tai wa…tokie tie nuotykiai su tais miltais 😀
Ačiū už skanų keksą 🙂

Reply
Asta 22 Lap ’13 - 12:14 pm

Oti, svarbiausia, kad tie nuotykiai su miltais nepradangino noro pamėginti dar kartelį ir iškepti visko reikiamom proporcijom 🙂 Nes keksas tikrai puikus; džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Monika 16 Gru ’13 - 7:44 pm

Puikus keksas, ooooooooo skonis, oooooo kvapas, as net glaisto nedariau, jam dar kepant vos islaukem kol iskepe, tik istraukus prapjoviau, mmmm gardumelis! Aciu uz puiku recepta. Siek tiek suabejojau, kai atsimatavau alieju, pasirode, kad laaabai jau didelis kiekis, net galvojau ar tiek pilti, taciau is tavo svetaines ne pirma karta kepu ir labai sutinku su tavo nuomone, jei parasei, kad butinai keptum dar karta, tai taip ir buna, patiekalas nerealus, jei parasai, kad negamintum – ir man nepatinka, labai jau sutampa skoniai ir nuomones 🙂 pasitikejau tavim – supyliau visa alieju, ir jo tikrai nebuvo per daug, tikrai zinau, kad tavo receptai – neapvils, gaminu ir esu tikra, kad patiekalas bus skanus! Aciu tau!

Reply
Asta 17 Gru ’13 - 10:28 am

Ačiū, Monika! Sėdžiu visa laiminga ir išsišiepus, perskaičius tokį širdį glostantį komentarą 🙂

Reply
adi 29 Gru ’13 - 4:45 pm

Pavyko! Aciu uz recepta 🙂 kvepiantis, purus…tikiuos kad toks bus ir ryt ryte- nesiuosi i darba 🙂

Reply
Asta 30 Gru ’13 - 7:31 am

Koks džiaugsmas kolegoms darbe! Tikiuosi, kad keksas sulauks pasisekimo 😉

Reply
Evelina 23 Sau ’14 - 1:49 pm

Ar alieju galima butu keisti islyditu sviestu? 🙂

Reply
Asta 27 Sau ’14 - 6:30 pm

Taip, toks keitimas tikrai galimas 😉

Reply
Justina 24 Sau ’14 - 7:14 am

Kepiau dukart, labai minkstutis ir lengvai pagaminamas, kai norisi kazko greito ir saldaus prie puodelio arbatos. 🙂 O dar kai randi skaniu ir aromatingu apelsinu, is viso puikiai gaunas. 🙂 🙂

Reply
Asta 27 Sau ’14 - 6:32 pm

Justina, labai gera girdėti 🙂 Ačiū, kad pasidalinai įspūdžiais 😉 Beje, sultingi, tobulai saldžiarūgščiai ir aromatingi apelsinai yra viena iš mano silpnybių. Kai pavyksta rasti ir nusipirkti tokių, dažnai jie ir kekso nesulaukia; rankos pačios tiesiasi 🙂 Bet, žinoma, tiesa – būtent su tokiais šis keksas pats gardžiausias 🙂

Reply
amusante 26 Vas ’14 - 6:17 pm

nuostabus keksas, jauciu dar kepsiu ne karta:)

Reply
Asta 3 Kov ’14 - 7:40 am

Labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
keksas 8 Geg ’14 - 4:36 pm

Ar tesla gaunasi gana skysta? Supylia 280g miltu ir galvoju ar gerai cia viskas..

Reply
Asta 9 Geg ’14 - 7:03 am

Jeigu naudojote tokius produktų kiekius, kokie nurodyti recepte, viskas turėtų būti gerai 🙂 Tikiuosi, pavyko sėkmingai ir skaniai? O tešla ir neturėjo būti labai tiršta 😉

Reply
keksas 11 Geg ’14 - 12:04 pm

Gerai kad nepanizo nagai ideti miltu daugiau.fantastiniai keksiukai gavosi!!! ACIU;)

Reply
Asta 12 Geg ’14 - 9:59 am

Nėra už ką, džiugu girdėti 😉

Reply
nelabai 13 Geg ’14 - 5:55 pm

O man nepatiko…:-( Labai kvapnus – tiesa, minkstas, bet kazkoks riebokas ir be skonio gavosi…;-) Na, tikriausiai tiesiog ne mano;-)

Reply
Asta 13 Geg ’14 - 6:22 pm

Kaip gaila 🙁 O negali būti apelsinai kalti? Nes jie, žinia, kartais labai skanūs ir sultingi būna, o kartais tokie… visai beskoniai.

Reply
nelabai 20 Bir ’14 - 10:52 am

galbut…:-) Skaniu ir sultingu apelsinu turbut niekada i keksa nedeciau – tokiu pas mane nelieka…;-))))

Reply
keksas 14 Geg ’14 - 3:35 pm

O galima sviesta vietoj aliejaus deti? Neturiu aliejaus o lb reikia keksiuku:)

Reply
Asta 15 Geg ’14 - 5:50 am

Taip, žinoma, keksą (ar keksiukus) galima kepti ir su sviestu 😉

Reply
Nerija 19 Sau ’16 - 12:54 pm

Pats geriausias receptas, pagal koki esu kepusi! Cia grynai mano metu atradimas 🙂 kadangi kekso formos neturejau, tai kepiau kaip pyraga. Nu tiesiog kazkas nerealaus, toks minkstutis, purutis, ne sausas ir lygiai toks pats net ir kita diena. Tikrai zinau, kad dabar tai bus pagrindas mano visiems pyragams, tik kad nenusibostu ekaperimentuosiu su priedais! 🙂 aciu is puikius receptus 😉

Reply
Aistė 16 Kov ’16 - 6:11 pm

Keksas išėjo puikus! Drėgnas, minkštas, su puikiu apelsino aromatu ir skoniu. Kepiau silikonineje formeleje, net nereikia kloti kepimo popieriaus, lengvai issiima. Visa šeima mėgaujamės. Ačiū!

Reply
Apelsinų keksas | cakedreamers 29 Kov ’16 - 8:12 am

[…] Recepto šaltinis: Saulėta virtuvė […]

Reply
Vaida 18 Sau ’18 - 5:45 pm

Puikus, nuostabus receptas! Svarbiausia, visada pavyksta, minkštas, neriebus – vienintelis minusas, kad niekad nesulaukia glaisto :))))

Reply
Asta 22 Sau ’18 - 6:43 pm

Vaida, kaip džiaugiuosi girdėdama! 🙂 Beje, puikiai žinau, kaip dažnai kepiniams nepavyksta sulaukti glaisto ar kokių nors kitokių planuotų papuošimų :))

Reply
Apelsininis keksas/orange cake | Anna Cooks At Nights 20 Vas ’18 - 1:26 pm

[…] RECEPTO ŠALTINIS: Saulėta Virtuvė […]

Reply
Viktorija 21 Bal ’18 - 11:53 am

Labai skanus, vakar išsikepiau 🙂 . Minkštutis, purus, drėgnas, tik miltų daugiau sudėjau, išėjo tvirtesnis 🙂

Reply
Asta 22 Bal ’18 - 7:59 am

Viktorija, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂 Ačiū, kad atėjose pasidalinti įspūdžiais!

Reply
Sigita 7 Lie ’18 - 4:42 pm

Isties labai greitai pagaminamas kepinys! Bus topuose tikrai. Tiesa, kepiau keksiukus, gavosi 20vnt. Naudojau 200g cukraus ir buvo vistiek labai saldu. Ir dali apwlsinu sulciu keiciau citrinu sultimis. Super. Dregni ir purus gavosi. Aciu uz recepta

Reply
Asta 9 Lie ’18 - 6:23 pm

Sigita, džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko! O cukraus kiekį kitą kartą jau galėsite tiksliai pasikoreguoti pagal savo skonį 🙂

Reply
Laura 6 Lap ’18 - 2:40 pm

visada visada jis gaunasi idealiai ! Tobulas receptas. I svecius, i svente , prie kavos – Kaledom kasmet kaimynam iskepu ! kvepia , grazus, skanus … Tiesa dedu cukraus daug maziau ir vistiek gaunasi PERFECTO !! Aziu uz sita nuostabu recepta <3

Reply
Asta 7 Lap ’18 - 11:25 am

Laura, koks džiaugmas man yra skaityti tokius komentarus! Labai Jums ačiū, labai gera girdėti, kad keksas sulaukė tokio pasisekimo Jūsų šeimoje 🙂 Ačiū!

Reply
Vilija 2 Vas ’19 - 2:06 pm

Einu kepti, bet cukraus dėsiu gal tik 100 g. (mielai kepčiau be jo), tačiau į vidų įdėsiu pjaustyto juodo šokolado, o ant viršaus bus užpilta šokoladinio glajaus.

Reply
Asta 2 Vas ’19 - 7:44 pm

Vilija, šokoladas su apelsinais tikrai puikiai dera, skanaus Jums kekso! 🙂

Reply
Virga 1 Geg ’20 - 7:37 pm

Puikus keksas, kartosiu! Tik man laaaabai per saldus, kitakart dėsiu 150 g cukraus 🙂

Reply
Asta 15 Geg ’20 - 6:26 pm

Virga, džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Cukraus kiekį visada drąsiai koreguokite pagal savo skonį; mes ir dabar smaližių šeima, o prieš kelis metus, kai buvo publikuotas šis receptas, buvom dar didesni smaližiai 😀

Reply
Noja 21 Sau ’21 - 2:19 pm

Sveiki, ką tik ištraukiau iš orkaitės, viskas puiku, tačiau jaučiu aliejaus prieskonį. Naudojau natūralų, ekologišką, kuris savaime ryškaus kvapo neturi, tačiau vis tiek pats keksas tikrai turi ir specifinį kvapą, ir skonį. Cukraus dėjau ~150, tikrai užtenka ir visos kitos instrukcijos puikiai, tik tas aliejaus minusiukas. Bet vis tiek labai džiaugiuosi atradusi jūsų tinklalapį 😊

Reply
Mantas 10 Rgs ’24 - 11:58 am

Įdėjau mažiau cukraus ir aliejų keičiau sviestu. Pavyko nuostabiai. Puikus desertas įsileisti į namus truputį rudenėlio. AČIŪ! 🙂

Reply

Komentuoti: keksas Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų