Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiPyragaiSALDUMYNAI

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

parašė Asta 20 Rgs ’09
Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Skonis: 9/10. Labai skanus – net neapsiverčia liežuvis jo taip vadinti – blynas. Tiek skonis, tiek išvaizda, tiek visa kita tvirtina, kad tai paprastas, tačiau neprastas, labai skanus, obuolių pyragas 🙂

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Scraping the Skillet

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Atsispausdinti
Porcijos: 5 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

215 g miltų
2 valg.š. cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos
135 g pieno
1 kiaušinis
5 valg.š. (125 g) sviesto

3 (~370 g) vidutinio dydžio obuoliai
2 valg.š. cukraus
1 valg.š. cinamono
1/4 arb.š. muskato
1 valg.š. citrinų sulčių
1/4 puodelio vandens

GAMINIMO EIGA

1. Pirmi keturi ingredientai išsijojami į didelį dubenį.
2. Atskirame dubenyje išplakti pieną, kiaušinius ir 1 valg.š. lydyto sviesto.
3. Supilti plakinį į didįjį dubenį ir sumaišyti, kol tešla taps vientisa, bet nepermaišyti.
4. Dabar, kai tešla paruošta, atidėti ją į šalį ir paruošti obuolius.
5. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis. Sudėti į dubenį su cinamonu, cukrumi, muskato riešutu ir citrinų sultimis.
6. Keptuvėje įkaitinti 2 valg.š. sviesto ir sudėti obuolius, pakaitinti, vis pamaišant.
7. Supilti 1/4 puodelio vandens į keptuvę ir pakaitinti iki virimo. Uždengti keptuvę ir virti apie 3 minutes.
8. Paruoštus obuolius išimti iš keptuvės ir atidėti į šalį.
9. Apvalaus kepimo indo dugną ir sieneles ištepti 2 valg.š. sviesto.
10. Į kepimo indą supilti pusę tešlos.
11. Ant viršaus sudėti obuolius ir užpilti likusią pusę tešlos.
12. Kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol viršus gražiai pagelsta.
13. Atsargiai blyną išimti iš kepimo indo, supjaustyti ir perdėti į lėkštes.
14. Pabarstyti cukraus pudra ir patiekti.

blynaicinamonascitrinosmuskatasobuoliaipusryčiaipyragassaldumynai
8 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apelsininiai keksiukai
kitas įrašas
Braškinis šerbetas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Riešutinis brownie su kreminiu varškės sluoksneliu

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Dvigubi kavos sausainiai su baltojo šokolado pertepimu

Pyragas su švelniu varškės įdaru

Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kepti cinamoniniai obuoliai

Minkšti meduoliukai

Kavos chia pudingas

Šokoladinė cukinijų duonelė su riešutų sviestu

Marmuriniai keksiukai

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Saldžios dovanos Mamai

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Braškių ir citrinų limonadas

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Kreminis airiško viskio likeris

8 komentarai

Skaitytoja 26 Spa ’10 - 6:47 pm

o kiek gramu pieno bus ml.?

Reply
Asta 26 Spa ’10 - 10:37 pm

Skaitytoja, lygiai tiek pat 😉

Reply
Valdone 11 Sau ’12 - 1:15 pm

Labai skaniai ir viliojanciai atrodo, tad nutariau pradziuginti savo kinderiukus vakarienei 🙂 tik klausimas iskilo, ruosiuosi kepti keptuveje, o indo/keptuves dydis nenurodytas. Ar 28cm keptuves dydzio pakaks? Ar neisbegs per krastus orkaiteje?
Atsiprasau uz kvaila klausima 😀

Reply
Asta 11 Sau ’12 - 9:29 pm

Oi, Valdone, jau tikriausiai po vakarienės, ar ne?.. Na, bet kokiu atveju, atsakau ateičiai, kad tokio dydžio keptuvės tikrai pakaks. Aš kepiau 24 cm. skersmens kepimo inde, tai gavos toks pakankamai aukštas, kaip pyragas. Kepant didesnėje, 28 cm., jis bus plonesnis 🙂

Reply
Žūžū 27 Vas ’12 - 9:32 am

Kepiau šitą vokietį ir galiu pasakyti, skonis tikrai labai patiko. Tik iškilo klausimukas, ar tikrai tešla turėjo gautis pilama? Dariau viską tiksliai, bet man ji gavosi ganėtinai tiršta, dedama šaukštu ir norint išlyginti ją skardoje (kepiau originalų variantą), teko gerokai pavargti. Keptuvėje tai net neįsivaizduoju, kaip būčiau ją suvaldžiusi. Be to tešlos kažkaip mažokai buvo, vos pasidengė tie du sluoksniai 24 cm formoje (viršutinis tai iš viso plonas plonas, obuolliai net persimatė). Pats blynas gerokai žemesnis gavosi, nei pas tave, Astute. Dabar galvoju, ką padariau neteisingai. Žinau, kad tikrai dar ne kartą jį kepsiu, bet noriu, kad būtų toks stoooooras ir diiiiiiiiidelis 😀

Reply
Asta 2 Kov ’12 - 8:20 pm

Tešla man gavosi nei labai skysta, nei labai tiršta – sakyčiau, grietinės tirštumo.
O kokio skersmens kepimo indą tu naudojai? Nes maniškis 22 cm., gal taviškis didesnis buvo, todėl ir tešlos mažiau atrodė, ir blynas mažesnis gavosi?

Reply
Žūžū 3 Kov ’12 - 10:07 am

Rašiau, kad 24 cm skersmens inde kepiau 🙂 Kažkaip sunku patikėti, kad dėl poros cm toks aukščio skirtumas gavosi. Nesuprantu, kodėl tam blynui taip nepatikau…

Reply
Asta 4 Kov ’12 - 12:24 pm

Oi, pražiūrėjau, atsiprašau. Na, tuomet nė nežinau, kur čia paslaptis, nes receptas pakankamai paprastai, ingridientai paprasti… Gal kepimo milteliai nesuveikė ar kas 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų