Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais

parašė Asta 6 Sau ’24
Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais

Ar dažnai verdat nesaldžią avižinę košę? Aš pastaruoju metu tokios noriu dažniau nei saldžios. Paprastai mano norai baigiasi į košę įmaišytu gabalėliu sviesto ir dosnesniu žiupsniu druskos, bet kartais, kai laiko ir įkvėpimo daugiau, susiorganizuoju sau tikrą puotą! Taip nutiko šįryt – penki šaldytuve liūdėję pievagrybiai padiktavo visą pusryčių dubenėlio temą, o rezultatas pavyko toks gardus, kad džiaugiuosi sugalvojusi nufotografuoti.

Tiesa, būsiu turbūt nepopuliari, bet iš abiejų pusių apkeptą kiaušinį skystu tryniu aš mėgstu labiau už sunny side up. Bet jūs galite kepti kaip tik norite – bus labai skanūs pusryčiai!

Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais

Atsispausdinti
Porcijos: 1 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

50 g pilno grūdo avižinių dribsnių
1/3 stiklinės (83 ml) vandens
1/3 stiklinės (83 ml) pieno
žiupsnio druskos
saujos tarkuoto kietojo sūrio

1 valg. š. sviesto
3 skiltelių česnako
5 rudųjų pievagrybių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
didesnės saujos špinatų lapelių

1 kiaušinio

Patiekti (nebūtinai):
saujelės lukštentų kanapių sėklų

GAMINIMO EIGA

1. Į nedidelį puodą suberkite avižinius dribsnius, supilkite vandenį ir pieną, pagardinkite druska. Virkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite ir kartais pamaišydami virkite toliau, kol dribsniai sugers didžiąją dalį skysčio ir virs tiršta, kremiškos tekstūros koše.
2. Įmaišykite tarkuotą sūrį, uždenkite dangčiu ir palikite kelioms minutėms pabrinkti.

3. Tuo metu, kol verdate košę, keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviestą. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite minutę, kol paskleis malonų aromatą.
4. Suberkite plonomis riekelėmis pjaustytus ruduosius pievagrybius ir kartais pamaišydami kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais.
5. Įmaišykite pasmulkintus špinatų lapelius ir kepkite, kol suminkštės ir sukris.
6. Pastūmę daržoves į keptuvės kraštą, šalia jų įmuškite kiaušinį. Kepkite apie minutę, kol apkeps, tuomet atsargiai apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Baltymas turi sutvirtėti, o trynys likti skystas.

7. Patiekite. Į dubenėlį sudėkite avižinę košę. Ant viršaus – keptus pievagrybius su špinatais, šalia – skystai keptą kiaušinį.
8. Jei norite, pagardinkite žiupsniu pipirų, saujele tarkuoto kietojo sūrio ir lukštentų kanapių sėklų.

avižinė košėavižiniai dribsniaičesnakaikanapių sėkloskietasis sūrispievagrybiaipusryčiaišpinatai
1 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Grūdėtosios varškės dubenėlis su lašiša
kitas įrašas
Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Purūs blynai

Graikiškos makaronų salotos

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tinginių skruzdėlynas

Beveik gimtadienis ir klausimų lietus

Obuoliniai keksiukai

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Spalvingieji Pepparkakor arba Meduolinės Kalėdos

Vanilinė pistacijų panakota

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Braškinis pieno kokteilis

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

1 komentaras

:-) 9 Bir ’24 - 8:57 am

Visi pagardai tikrai labai skanūs, bet… ne prie avižinės košės…;-) Kažkaip man čia tas avižinės košės glitumas ir švelnumas nesulipo. Turbūt kiaušinis su pievagrybių kepiniu geriausiai tiktų tiesiog su duonos skrebučiu:-)

Reply

Komentuoti: :-) Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų