Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Avižiniai blynai

parašė Asta 28 Kov ’10
Avižiniai blynai

Tada, prieš tūkstančius metų, šimtus dienų ir dešimtis valandų, kai aš buvau paauglė ir kai aš staiga sugalvojau maitintis „sveikai“, vienas pirmųjų iš meniu išbrauktų patiekalų buvo blynai. Miltiniai, bulviniai, avižiniai, kitokie –iniai… Dar dabar, atrodo, jaučiu skaudžiai į atmintį įsirėžusį vidinį skausmą, kai iš virtuvės pasklisdavo mamos kepamų miltinukų kvapas, išgirsdavau atidarant šaldytuvo dureles, tylų bilstelėjimą ant stalo padedamo stiklainėlio naminės mėlynių uogienės ir šūktelėjimą – kvietimą prie stalo. Tik ne man, žinoma. Aš blynų nevalgiau. Netgi nemėgau, atseit.

O iš tiesų. Iš tiesų blynus aš mėgstu. Beprotiškai, besąlygiškai ir be išimčių. Didesnius ir mažesnius, puresnius ir storesnius bei plonesnius ir traškesnius, paprastučius ir įmantresnius – visokius visokiausius. Ir nors nemoku jų iškepti gražiai – ką gi, galbūt per mažai praktikos – šitiek metų to nedariau!, o gal tiesiog nelemta – bet skanūs jie būna visada. Labai skanūs.

Kaip ir šie avižiniai blynai, kuriuos atnešu į saulėtą virtuvę šiandien. Puikiai tinkantys savaitgalio pusryčiams. Ir ne tik – tinkami kiekvienai akimirkai, kai norite pasimėgauti lėkšte skanių blynų…

Skonis: 9,5/10. Kaip ir sakiau (pasikartosiu) aš labai mėgstu blynus. Šie taip pat yra labai labai skanūs, šiek tiek rimtesni ir sotesni, ne tokie desertiniai kaip daugelis tradicinių. Valgiau su mėlynių uogiene – galima tiesiog pirščiukus apsilaižyti! 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Joy the Baker

Avižiniai blynai

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 kiaušiniai
1 ½ puodelio (210 g) miltų
½ puodelio (70 g) avižinių dribsnių
2 valg.š. rudojo cukraus
2 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. druskos
¾ arb.š. cinamono
žiupsnelis malto muskato riešuto
2 puodeliai (500 g) raugintų pasukų
2 valg.š. (28 g) sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
½ arb.š. vanilės esencijos
aliejaus kepimui

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius. Supilti pasukas, sviestą ir vanilės esenciją. Viską gerai išplakti. Suberti miltus, avižinius dribsnius, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą ir druską. Gerai išmaišyti. Palikti pastovėti kelioms minutėms.
2. Įkaitinti keptuvę ant vidutinio karštumo ugnies. Įpilti arbatinį šaukštelį aliejaus ir gerai įkaitinti. Tai galima patikrinti su keliais lašeliais vandens – jei jiems įtiškus, aliejus pradeda „sproginėti“, laikas kepti blynus.
3. Į keptuvę įpilti samtį tešlos. Kepti, kol neapkepta blyno pusė pradės „burbuliuoti“, apversti. Apkepti ir antrą pusę; visas blynas turi būti gražiai parudęs. Taip iškepti visus blynus, kol baigsis tešla. Patiekti šiltus su mėgstamais priedais, skanaus!

avižiniai dribsniaiblynaicinamonasmuskataspasukospusryčiaivanilė
15 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės tortas su braškėmis ir bananais
kitas įrašas
Šaltibarščiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

Cukinijų ir varškės apkepas

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Kepėjai be stabdžių: Su böreğı (Turkiška lazanija)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Saldūs rageliai su šokoladu

Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

Tiramisu Affogato

Žemės riešutų sviesto ledai

Didysis aguonų pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Kreminis airiško viskio likeris

Imbierinis sirupas kavai

15 komentarai

Žiu 28 Kov ’10 - 7:48 pm

aaaa… o tu pabandyk juos pernakt pamirkyt.. 😉

Reply
Asta 28 Kov ’10 - 7:58 pm

Žiupsneli, bandžiau – tuos tavuosius pačius pačiausius blynus. Kaip jau sakiau kažkada komentaruose pas tave – jie buvo nuostabūs! 🙂
Bet šį receptą taip pat šimtas metų kaip išsisaugojus buvau, o kadangi šiek tiek skyrėsi, pabandžiau. Galiu pasakyti, kad labai labai skanūs tiek vieni, tiek kiti 🙂 Ir labai panašūs.

Reply
julė 28 Kov ’10 - 9:37 pm

ki ki ki, ir aš šitus kepiau. 🙂 apskritai man pas JoyTheBaker labai jau gard8s visi blynai atrodo, nerealiai.
šiandieną pagal ją vakarienei gaminausi vanilla brown sugar breakfast polenta, tooooks vaikystės skonis, manų košė nors tu ką 😀

o blynus valgyti reikia išmokti. iš naujo. man lygiai tokis pats periodas buvo, šypt šypt.

Reply
Asta 28 Kov ’10 - 10:13 pm

Man pas ją viskas labai viliojančiai atrodo. Et, man beveik viskas ir beveik visur labai skaniai atrodo – ką čia beslėpt, ką čia beišsidirbinėt 😀 Turiu visišką absoliučią silpnybę gražioms nuotraukoms… 🙂

Aš mokaus, jule, labai stengiuos. Ir man pavyks, cha, tikrai pavyks! 🙂

Reply
Mademoiselle 28 Kov ’10 - 9:52 pm

Man blynai visada buvo ir bus – maistas „numeris vienas”, kad ir kaip keistai tai galėtų nuskambėti. Sugebėčiau netgi šokolado atsisakyti, bet blynų niekada. Tik žinoma, dabar jau reikia mažinti jų suvalgomą kiekį – pamenu vaikystėje kirsdavau vos ne kiekvieną dieną (keista, jog neatsivalgiau…)

Na, o kadangi neskanių blynų nebūna, tai reikės išbandyt ir tavuosius avižinius 😉

Reply
Asta 28 Kov ’10 - 10:16 pm

Va čia tai bent! Tu dar didesnė blynomanė nei aš, tuomet. Nes pas mane nelygioje kovoje vis tiek nugalėtų šokoladas. Pieniškas. Su riešutais. Mmm… 🙂 Bet ne apie tai mes 😀
O, beje – dėl atsivalgymo. Man čia kažkaip, hm, nesuvokiamo. Aš tikriausiai dar nieko nesu atsivalgiusi. Niekada. Kad ir tie šokoladai. Būdavo ilgas periodas, kai kasdien po kelis (penkis, pavyzdžiui…) Snickerius sušveisdavau, ir vistiek rytojaus dieną vėl galėdavau tęst šitą „atrakciją”. Baisumai baisumai.

Būtinai išmėgint blynus! Tikrai skanūs, tikiu, kad nenuvils 😉

Reply
Mademoiselle 29 Kov ’10 - 9:06 am

Man vis dėlto yra buvę, jog kažką valgiau valgiau, o po to pradėjau tiesiog nebemėgt. pavyzdžiui, gal prieš kokius septynis metus į dieną suvalgydavau po vieną chalvos batonėlį, o po to kažkaip paėmiau ir sustojau ir iki šiol nevalgau… arba labai mėgau ledus, o dabar tik žiemą valgau 🙂

Reply
asmani 19 Bir ’10 - 9:43 am

Noriu pasitikrinti, prieš bandant – kokio tirštumo turi būti tešla ? – jei pilama su samčiu, tai turbūt panaši į lietinių ? Ir ar neplyšta apverčiant ?

Reply
Asta 20 Bir ’10 - 7:27 pm

Ne ne, asmani, ji tikrai už lietinių tešlą gerokai tirštesnė – kaip normalių blynukų, tokia vidutinė 🙂 O apverčiant neplyšta labai greitai, nebent iš esmės gyvenime nelabai sutari su blynais (kaip aš) 😀

Reply
Ernesta Šliuburytė 18 Bir ’11 - 2:36 pm

Ačiū už receptą labai skanūs blynai gavosi! Ir puikiai vartosi!

Reply
Asta 21 Rgp ’11 - 12:41 pm

Ernesta, tik dabar pastebėjau komentarą 🙂 Džiaugiuosi, jog patiko 🙂

Reply
Ninel 20 Rgp ’11 - 6:03 am

As irgi žiauriai megstu blynus. Bandysiu ir šiuos! 🙂

Reply
Asta 21 Rgp ’11 - 12:41 pm

Ninel, sėkmės ir skanaus! Labai tikiuosi, jog patiks 🙂

Reply
Lina 2 Bal ’12 - 2:54 pm

Tikrai šaunus receptas! Išbandžiau ir labai patiko;) Rekomenduoju visiems ne tik patiems išbandyti, bet dar ir draugus pavaišinti!:))

Reply
Asta 4 Bal ’12 - 6:25 pm

Lina, labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply

Komentuoti: asmani Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų