Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Kreminio sūrio tortukai su šilauogėmis stiklainėliuose

parašė Asta 12 Rgp ’22
Kreminio sūrio tortukai su šilauogėmis stiklainėliuose

Man patinka rugpjūtis. Ramesnis už nekantrų, spirgantį birželį. Lėtesnis už liepą, prabėgusią akimirksniu, lyg pajūrio smėlis pro pirštus. Rugpjūtį pagaliau nebesinori niekur skubėti – norisi lėtai ir pilna širdimi mėgautis likusia vasara: stebint vis labiau oranžinius saulėlydžius, tarp miško samanų ieškant mažučių voveraičių, nuo šakelių skinant saulėje sunokusias šilauoges…

Su šilauogėmis Jums paruošiau savaitgalio deserto idėją. Paprastą, lengvą, dangiško skanumo!

Tai – nekepti kreminio sūrio tortukai stiklainėliuose. Juose susluoksniavau granolos pagrindą, purų vanilinį kreminio sūrio sluoksnį ir trumpai pavirtas, kukurūzų krakmolu sutirštintas šilauoges.

Nors šį lengvą desertą galėtumėt paruošti su įvairiausiomis uogomis, su šilauogėmis (ar miško mėlynėmis) jis itin gardus! Šilauogės nuostabiai dera su citrinos rūgštele ir švelnia vanile, uogų gaivumas – tobula atsvara sūrio kremui. Ragaudami stenkitės šaukšteliu pasemti visų sluoksnių vienu metu – lai susitinka skirtingos jų tekstūros ir skoniai kiekviename kąsnelyje.

Uždengę stiklainėlius dangteliais, šaltkrepšyje juos galite vežtis į iškylas ar pasivaikščiojimus gamtoje. Vasara dar tikrai nesibaigia, tad mėgaukimės ja, pripildydami dienas skonių, spalvų ir patirčių.


Vanilinį kreminio sūrio sluoksnį gardinau „Dr. Oetker Lietuva“ Madagaskaro Burbono vanilės pasta. Ją desertams naudoju nuolat – pasta yra natūralaus skonio, švelnaus aromato, su mažučiais vanilės grūdeliais. Supakuota nedidelėse tūbelėse, ji itin patogi naudojimui: įspaudę reikiamą kiekį, tiesiog užsukate dangtelį ir dedate į lentyną, kol ruošite kitą vanile pagardintą desertą.

Kreminio sūrio tortukai su šilauogėmis stiklainėliuose

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min. + uogų vėsinimas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
1 stiklinės (130 g) granolos (pvz., šios)
2 valg. š. kreminio žemės riešutų kremo

Kremui:
250 g kreminio sūrio
¼ stiklinės (65 g) graikiško jogurto
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
¾ stiklinės (190 g) riebios grietinėlės (35-26 proc.)
½ citrinos sulčių
2 arb. š. „Dr. Oetker“ vanilės pastos

Šilauogių sluoksniui:
2 stiklinių (380 g) šilauogių
2 valg. š. cukraus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. vandens

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite pagrindą. Granolą suberkite ir riešutų kremą sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki lipnių trupinių. Paskirstykite juos į stiklainėlius, lengvai paspauskite šaukšteliu, suformuodami tortukų pagrindą.
2. Išplakite kremą. Į plakimo dubenį sudėkite kreminį sūrį ir graikišką jogurtą, suberkite miltelinį cukrų. Išplakite, kol visi produktai susimaišys. Toliau lėtai plakdami, pamažu supilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol susiformuos gana tvirtas, formą laikantis purus kremas.
3. Įmaišykite citrinos sultis ir vanilės pastą.
4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklainėlius.
5. Paruoškite šilauoges. Uogas ir cukrų suberkite į nedidelį puodą. Lengvai sutraiškykite šakute. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol uogos išskirs savo sultis ir ims kunkuliuoti.
6. Atskirame dubenėlyje sumaišykite krakmolą, citrinų sultis ir vandenį, kol krakmolas ištirps. Supilkite į verdančias šilauoges ir dar maišydami pavirkite, kol šiek tiek sutirštės. Leiskite atvėsti.
7. Atvėsusias šilauoges paskirstykite ant kreminio sūrio sluoksnio.
8. Papuoškite šviežiomis šilauogėmis, trupučiu granolos. Ragaukite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

citrinosgraikiškas jogurtasgranolagrietinėlėkreminis sūrisriešutų kremasriešutų sviestasšilauogėstraškūs dribsniaivanilė
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai
kitas įrašas
Kavos chia pudingas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Moliūginės cinamoninės bandelės

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

Helovino šokoladainis

Eklerų tortas su vaniliniu kremu ir uogomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Keksiukai „Snickers“

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

Apelsininiai sausainiai

Žalieji migdoliniai pyragaičiai „Macarons“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kibinai su varške ir špinatais

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

Neapolietiška pica „Margarita“

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Imbierinis sirupas kavai

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

2 komentarai

Roberta 6 Sau ’23 - 1:45 pm

Ar išeis su 180 g kreminio sūrio? 🙂 turiu būtent tiek, galvoju sunaudoti..

Reply
Asta 6 Sau ’23 - 2:06 pm

Sveiki, Roberta! Žinoma, išeis 🙂 Skanaus deserto!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Medaus tortas

    17 Gru ’13
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Nekeptas citrininis sūrio tortas

    24 Lie ’20
  • 6

    Bulvių apkepas

    23 Vas ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (350)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų