Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Kreminio sūrio tortukai su šilauogėmis stiklainėliuose

parašė Asta 12 Rgp ’22
Kreminio sūrio tortukai su šilauogėmis stiklainėliuose

Man patinka rugpjūtis. Ramesnis už nekantrų, spirgantį birželį. Lėtesnis už liepą, prabėgusią akimirksniu, lyg pajūrio smėlis pro pirštus. Rugpjūtį pagaliau nebesinori niekur skubėti – norisi lėtai ir pilna širdimi mėgautis likusia vasara: stebint vis labiau oranžinius saulėlydžius, tarp miško samanų ieškant mažučių voveraičių, nuo šakelių skinant saulėje sunokusias šilauoges…

Su šilauogėmis Jums paruošiau savaitgalio deserto idėją. Paprastą, lengvą, dangiško skanumo!

Tai – nekepti kreminio sūrio tortukai stiklainėliuose. Juose susluoksniavau granolos pagrindą, purų vanilinį kreminio sūrio sluoksnį ir trumpai pavirtas, kukurūzų krakmolu sutirštintas šilauoges.

Nors šį lengvą desertą galėtumėt paruošti su įvairiausiomis uogomis, su šilauogėmis (ar miško mėlynėmis) jis itin gardus! Šilauogės nuostabiai dera su citrinos rūgštele ir švelnia vanile, uogų gaivumas – tobula atsvara sūrio kremui. Ragaudami stenkitės šaukšteliu pasemti visų sluoksnių vienu metu – lai susitinka skirtingos jų tekstūros ir skoniai kiekviename kąsnelyje.

Uždengę stiklainėlius dangteliais, šaltkrepšyje juos galite vežtis į iškylas ar pasivaikščiojimus gamtoje. Vasara dar tikrai nesibaigia, tad mėgaukimės ja, pripildydami dienas skonių, spalvų ir patirčių.


Vanilinį kreminio sūrio sluoksnį gardinau „Dr. Oetker Lietuva“ Madagaskaro Burbono vanilės pasta. Ją desertams naudoju nuolat – pasta yra natūralaus skonio, švelnaus aromato, su mažučiais vanilės grūdeliais. Supakuota nedidelėse tūbelėse, ji itin patogi naudojimui: įspaudę reikiamą kiekį, tiesiog užsukate dangtelį ir dedate į lentyną, kol ruošite kitą vanile pagardintą desertą.

Kreminio sūrio tortukai su šilauogėmis stiklainėliuose

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min. + uogų vėsinimas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
1 stiklinės (130 g) granolos (pvz., šios)
2 valg. š. kreminio žemės riešutų kremo

Kremui:
250 g kreminio sūrio
¼ stiklinės (65 g) graikiško jogurto
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
¾ stiklinės (190 g) riebios grietinėlės (35-26 proc.)
½ citrinos sulčių
2 arb. š. „Dr. Oetker“ vanilės pastos

Šilauogių sluoksniui:
2 stiklinių (380 g) šilauogių
2 valg. š. cukraus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. vandens

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite pagrindą. Granolą suberkite ir riešutų kremą sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki lipnių trupinių. Paskirstykite juos į stiklainėlius, lengvai paspauskite šaukšteliu, suformuodami tortukų pagrindą.
2. Išplakite kremą. Į plakimo dubenį sudėkite kreminį sūrį ir graikišką jogurtą, suberkite miltelinį cukrų. Išplakite, kol visi produktai susimaišys. Toliau lėtai plakdami, pamažu supilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol susiformuos gana tvirtas, formą laikantis purus kremas.
3. Įmaišykite citrinos sultis ir vanilės pastą.
4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklainėlius.
5. Paruoškite šilauoges. Uogas ir cukrų suberkite į nedidelį puodą. Lengvai sutraiškykite šakute. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol uogos išskirs savo sultis ir ims kunkuliuoti.
6. Atskirame dubenėlyje sumaišykite krakmolą, citrinų sultis ir vandenį, kol krakmolas ištirps. Supilkite į verdančias šilauoges ir dar maišydami pavirkite, kol šiek tiek sutirštės. Leiskite atvėsti.
7. Atvėsusias šilauoges paskirstykite ant kreminio sūrio sluoksnio.
8. Papuoškite šviežiomis šilauogėmis, trupučiu granolos. Ragaukite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

citrinosgraikiškas jogurtasgranolagrietinėlėkreminis sūrisriešutų kremasriešutų sviestasšilauogėstraškūs dribsniaivanilė
2 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai
kitas įrašas
Kavos chia pudingas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūgų keksas

Trupiniuotis su avietėmis

Bananiniai ledai

Tiramisu ledai

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Obuolių vyniotinis

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotas mėlynių desertas

Keksiukai su šokoladu ir riešutais

Tiramisu ledai

Citrininis keksas be glitimo

Meduolinis karamelinis tortas

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

2 komentarai

Roberta 6 Sau ’23 - 1:45 pm

Ar išeis su 180 g kreminio sūrio? 🙂 turiu būtent tiek, galvoju sunaudoti..

Reply
Asta 6 Sau ’23 - 2:06 pm

Sveiki, Roberta! Žinoma, išeis 🙂 Skanaus deserto!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Varškės spurgos

    20 Vas ’23
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodosios arbatos keksas su medumi

    27 Geg ’23
  • Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

    25 Geg ’23
  • Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu kumpiu ir „Burrata“

    23 Geg ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (298)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (36)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (279)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (48)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (139)
    • Salotos (51)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (26)
  • MAISTAS GAMTOJE (18)
  • PASAULIO SKONIAI (52)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (593)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (108)
    • Desertai indeliuose (78)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (148)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (108)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų