Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiSRIUBOS

Bolivinių balandų sriuba su pupelėmis

parašė Asta 12 Sau ’24
Bolivinių balandų sriuba su pupelėmis

Ilgiau nei pagaminti vakarienę ar užrašyti receptą trukau spręsdama, kaip jį pavadinti – sriuba ar troškiniu? Sriuba tokia tiršta, kad tikrai pusė žingsnio iki troškinio, bet vis tik lai būna sriuba. Tiesa, bolivinės balandos stipriai sugeria skystį, todėl rytojaus dieną likučiai bus labai, labai tiršti. Skanu valgyti ir kaip troškinį, bet jei sriubos jums mielesnės – šildydami įpilkite papildomą puodelį sultinio ar vandens.

Sriuba soti, šildanti, nuostabiai skani. Tiesiog sutverta žiemos vakarienėms, kai už lango dar tamsu ir žvarbu, o namuose – gera, jauku ir skanu.

Bolivinių balandų sriuba su pupelėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 morkų
2 saliero stiebų
3 skiltelių česnako
2 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
4 stiklinių (1 l) vištienos sultinio
1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
1 stiklinės (200 g) bolivinės balandos sėklų
1 skardinės (400 g) raudonųjų pupelių
100 g špinatų
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės

Patiekti:
tarkuoto kietojo sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Puode virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite maždaug vienodo dydžio nedideliais gabalėliais supjaustytą svogūną, morkas ir saliero stiebus. Kepkite, kartais pamaišydami, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite dar minutę, kol paskleis aromatą.
2. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius ir maišydami kepkite dar minutę.
3. Supilkite sultinį ir konservuotus smulkintus pomidorus. Suberkite bolovinės balandos sėklas, išmaišykite. Leiskite užvirti, tuomet ugnį sumažinkite, uždenkite puodą dangčiu ir virkite 10 minučių.
4. Įmaišykite į sriubą pupeles, pasmulkintus špinatų lapelius ir grietinėlę. Pavirkite dar kelias minutes, kol špinatų lapeliai sukris.
5. Patiekite sriubą pagardinę tarkuotu kietuoju sūriu.

Įkvėpimas: Cookie and Kate

bolivinė balandačesnakaigrietinėlėmorkospomidoraipupelėsšpinataisriubasultinyssvogūnai
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sumuštiniai su tunu ir avokadais
kitas įrašas
Vištienos ir mocarelos kepsneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais

Bulvių plokštainis (kugelis) su skilandžiu

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Silke įdarytos bulvės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės...

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Špinatų sriuba su virtinukais

Bulvės su šviežiais miško grybais

Trinta burokėlių sriuba

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Tiramisu Affogato

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Nealkoholinis karštas vynas

Kreminis airiško viskio likeris

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Burokėlių sriuba su rūkyta šonine

    21 Spa ’25
  • 5

    Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

    17 Spa ’25
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (695)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (141)
    • Desertai indeliuose (97)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų