Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Braškių ir grietinėlės putėsiai

parašė Asta 4 Lie ’25
Braškių ir grietinėlės putėsiai

Karališkos vasaros uogos – karališkiems vasaros desertams! Paragaukite braškių ir grietinėlės putėsių, kuriuos paruošite labai greitai, itin paprastai ir vos iš kelių ingredientų.

Pirkinių krepšelį – penkis reikalingus ingredientus, jei konkrečiau, šypt – susirinkau „Lidl Lietuva“ parduotuvėje. Šioje žemų kainų karalystėje nuolaidų laukti nereikia – aukšta kokybė ir geros kainos laukia kasdien.

Suskaičiavau ir kainą – vos penki eurai už mažą skonių šventę keturiems valgytojams. Gaminam?

Skonis toks lengvas, švelnus, purus ir gardus, kad galėtų tapti legendiniu vasaros desertu. Prieš patiekdami, papuoškit iki sodraus raudonumo prisirpusiom braškėm – bus lyg karūna!

Braškių ir grietinėlės putėsiai

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

250 g braškių
½ žaliosios citrinos
100 g tepamojo (kreminio) sūrio
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
200 g riebios grietinėlės

Papuošti:
kelių šviežių braškių

GAMINIMO EIGA

1. Braškes sutrinkite su žaliosios citrinos sultimis iki vientisos masės. Po šaukštą trintų braškių paskirstykite į keturias stiklines ar taures. Likusias atidėkite į šalį.
2. Tepamąjį sūrį ir miltelinį cukrų išplakite iki glotnumo. Toliau plakdami, lėtai supilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol gausite tirštą, formą laikantį kremą. Porą šaukštų atidėkite papuošimui.
3. Supilkite į kremą likusias trintas braškes (125 g) ir lengvais judesiais įmaišykite. Paskirstykite į stiklines ar taures ant trintų braškių.
4. Ant viršaus dėkite po šaukštelį atidėto balto kremo, papuoškite šviežiomis braškėmis.
5. Patiekite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #LowPrice

braškėsdesertasgrietinėlėkreminis sūrissaldumynaitepamasis sūrisžaliosios citrinos
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su kukurūzais, mocarela ir sėklomis
kitas įrašas
Citrinų tarta

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Opera”

Obuolių vyniotinis

Naminiai ledai traškiuose vafliuose

Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Šokoladinė cinamoninė duonelė

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

Varškės apkepas su moliūgais

Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu

Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

Bulvių ir menkės paplotėliai

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Blynų tortas su šokoladu

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Karšti sumuštiniai su tunu ir sūriu | Tuna...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 2

    Sveikuoliški batonėliai

    5 Lap ’13
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas su morengu, sviestiniu kavos kremu ir šokoladu

    11 Gru ’22
  • 5

    Medaus tortas

    17 Gru ’13
  • 6

    Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

    8 Geg ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų