Karališkos vasaros uogos – karališkiems vasaros desertams! Paragaukite braškių ir grietinėlės putėsių, kuriuos paruošite labai greitai, itin paprastai ir vos iš kelių ingredientų.
Pirkinių krepšelį – penkis reikalingus ingredientus, jei konkrečiau, šypt – susirinkau „Lidl Lietuva“ parduotuvėje. Šioje žemų kainų karalystėje nuolaidų laukti nereikia – aukšta kokybė ir geros kainos laukia kasdien.
Suskaičiavau ir kainą – vos penki eurai už mažą skonių šventę keturiems valgytojams. Gaminam?
Skonis toks lengvas, švelnus, purus ir gardus, kad galėtų tapti legendiniu vasaros desertu. Prieš patiekdami, papuoškit iki sodraus raudonumo prisirpusiom braškėm – bus lyg karūna!
Braškių ir grietinėlės putėsiai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
250 g braškių
½ žaliosios citrinos
100 g tepamojo (kreminio) sūrio
½ stiklinės (60 g) miltelinio cukraus
200 g riebios grietinėlės
Papuošti:
kelių šviežių braškių
GAMINIMO EIGA
1. Braškes sutrinkite su žaliosios citrinos sultimis iki vientisos masės. Po šaukštą trintų braškių paskirstykite į keturias stiklines ar taures. Likusias atidėkite į šalį.
2. Tepamąjį sūrį ir miltelinį cukrų išplakite iki glotnumo. Toliau plakdami, lėtai supilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol gausite tirštą, formą laikantį kremą. Porą šaukštų atidėkite papuošimui.
3. Supilkite į kremą likusias trintas braškes (125 g) ir lengvais judesiais įmaišykite. Paskirstykite į stiklines ar taures ant trintų braškių.
4. Ant viršaus dėkite po šaukštelį atidėto balto kremo, papuoškite šviežiomis braškėmis.
5. Patiekite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #LowPrice