Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

DuonaKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Brioche sumuštiniai su vištiena ir sūriu

parašė Asta 22 Sau ’25
Brioche sumuštiniai su vištiena ir sūriu

Kai už lango nosį kanda žiemos šaltukas, o namuose norisi jaukumo, pats metas kepti kažką kvapnaus ir gardaus. Šeštadienio rytą, atidariusi virtuvės stalčių, iš slapčiausio užkaborėlio traukiu brioche bandeles. Jei mano vyrukai vakar būtų pamatę, kad parsinešiau jas pirkinių krepšyje, akimirksniu būtų likę tik trupiniai ir tuščias pieno pakelis.

Namuose tylu ir ramu, jie dar miega. Susmulkinu keptą vištieną, sumaišau su padažais. Pritarkuoju daug, daug sūrio. Jo tikrai niekada nebūna per daug.

Bandeles perpjovusi perpus, užkloju jas vištienos ir tarkuoto sūrio sluoksniais. Užvožusi viršutinę bandelių dalį, dosniai aptepu ją tirpintu sviestu. Jau dabar burnoje kaupiasi seilės, tai kas bus, kai iškeps?

Sumuštinius pašovus į orkaitę, namai prisipildo traškios duonos, sultingos vištienos, tirpstančio sūrio aromatų. Iš antro aukšto mieguistas balsas klausia, ką valgysim pusryčiams? „Kas čia taip kvepia?“, – mažos pėdutės jau šlepsi laiptais žemyn.

Tokiomis akimirkomis galvoju apie tai, kad maistas tikrai nėra tik apie skonį ar pilnus pilvus. Jis pasakoja istorijas. Lieka mūsų širdyse kaip šilti prisiminimai.

Dar penkios minutes, ir daliju karštus sumuštinius į lėkštes. Minkšti, sultingi, su daug tąsaus išsilydžiusio sūrio, fantastiškai gardūs. Kai savaitgalio rytas prasideda tokiais pusryčiais, nelieka abejonių – diena bus labai gera.


Šie sumuštiniai toli gražu nebūtų tokie puikūs, jei ne gardžiosios „Biržų duonos“ brioche bandelės. Nesuskaičiuočiau, kiek kartų su jomis esu ruošusi mėsainius, sumuštinius, prancūziškus skrebučius. O kiek dar jų buvo suvalgyta su stikline pieno ir trintomis uogomis!

Visada nuoširdžiai džiaugiuosi, galėdama bendradarbiauti su mylimais prekių ženklais. Šis receptas – mūsų partnerystės su „Biržų duona“ pradžia. Laukia daug puikių receptų! Kaip gerą ženklą priimu tai, kad pirmasis – su visos mūsų šeimos mylimomis brioche bandelėmis.

Jos – minkštos, kvapnios, sviestinės. Tiesiog sukurtos skaniausioms istorijoms, šie sumuštiniai – ne išimtis. Kviečiu išbandyti jau šį savaitgalį!

Brioche sumuštiniai su vištiena ir sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

250 g keptos vištienos
¼ stiklinės (62 g) barbekiu padažo
¼ stiklinės (62 g) majonezo
4 česnako skiltelių
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
200 g mocarelos sūrio
50 g kietojo sūrio
„Biržų duonos” plėšomų brioche bandelių
2 valg. š. sviesto
½ arb. š. džiovintų česnakų granulių
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Keptą vištieną susmulkinkite šakute. Sumaišykite su barbekiu padažu, majonezu, tarkuotomis česnako skiltelėmis ir grūstais pipirais.
3. Plėšomas bandeles perpjaukite į dvi dalis. Ant apatinės dalies tolygiai paskleiskite vištieną.
4. Ant viršaus tolygiai užberkite tarkuotą mocarelos sūrį ir tarkuotą kietąjį sūrį.
5. Užvožkite viršutinę bandelių dalį ir lengvai paspauskite delnais.
6. Bandelių viršų aptepkite tirpintu sviestu, sumaišytu su džiovintų česnakų granulėmis ir prieskoninėmis žolelėmis.
7. Uždenkite bandeles folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
8. Patiekite bandeles iš karto, kol yra dar karštos, o sūris – gardžiai išsilydęs.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Biržų duona“.
#reklama #birzuduona

bandelėsbarbekiubriochečesnakaimajonezasmocarelapusryčiaisumuštiniaisūrisvištiena
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Riešutinė granola
kitas įrašas
Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Makaronų salotos su grilyje kepta vištiena, avokadais ir...

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Šiltos bulvių salotos su skumbre

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Sėklų duona

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Aštrus vištienos karis

Virtų bulvių cepelinai su varške

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Žaliasis kokteilis su persikais

Braškių ir citrinų limonadas

Nealkoholinis karštas vynas

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų