Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIPIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

parašė Asta 3 Bal ’18
APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Mano mama, prieš keletą dienų perskaičiusi tekstą apie mano trijų pliusų taisyklę, suskubo pranešti: aš padariau klaidą, nes pliusai turėtų būti keturi; vieną aš akivaizdžiai pamiršau. Tas ketvirtas pliusas – miegas.

Bet o kada tuomet pasinerti į knygų puslapius, jei ne vėliais vakarais, kai mažylis saldžiai miega, o namų kampus užpildo visiška tyla? Kada stovėti po karštu dušu neskaičiuojant minučių, o leidžiant joms tekėti pro šalį be menkiausios skubos? Kada daugiau išbandyti dar Kalėdoms gautą veido kaukę? Kada skirti laiko rašymui ir tekstams? Kada planuoti, o gal net ruošti pietus rytojui, kad jam išaušus, nereikėtų verstis per galvą ar, dar blogiau, valgyti bet ką (o vėliau dėl to ant savęs nuoširdžiai pykti)? Kada dar pažiūrėti filmą, seniai pamirštą serialą, kada dar peržiūrėti ir sutvarkyti per dieną padarytas nuotraukas, kada dar internetinėse parduotuvėse paieškoti svajonių džinsų šiltam pavasariui?

Tiek daug reikalų, tokie trumpi vakarai. Todėl diena iš dienos, kad ir ką sau žadėčiau, į minkštus patalus atitipenu tada, kai laikrodžio rodyklė būna jau gerokai perslinkusi vidurnaktį. Žinau, kad ryte gailėsiuosi; tada, kai vos po kelių trumpų valandų savo šnekomis mane iš gilių miegų prabudins anksti dienas pradėti mėgstantis Joris, aš nuoširdžiai vėl sau žadėsiu, kad jau šiandien tai tikrai miegoti nueisiu anksčiau.

O kai ateis tas šiandienos vakaras, esu beveik tikra, vėl suprasiu, kad tų kelių valandų, kurias galiu skirti tik sau, nenoriu pramiegoti. Vėl imsiu į rankas knygą arba virtuvėje imsiuosi mažų kulinarinių eksperimentų, arba įsijungsiu kompiuterį ir stulbinamu greičiu kaukšėsiu klavišais, arba susirasiu tą filmą, kurį norėjau pažiūrėti dar prieš Kalėdas, arba… Ne, šis sąrašas pabaigos neturi.

Man labai patinka būti mama; bet tada, kai Joris užmiega nakčiai ir aš uždarau blyškioje lempelių šviesoje skendintį kambarį, noriu bent kelioms valandoms grįžti į tuos laikus, kai mamystė man buvo visiškai tolima ir sunkiai suprantama patirtis.

Todėl taip, kol kas aš užsimerksiu prieš tą ketvirtą pliusą. Žinau, kad miegas yra vienas geriausių dalykų pasaulyje, vienas iš pačių svarbiausių ir reikalingiausių sveikam bei laimingam žmogui. Bet taip jau nutiko, kad kol kas aš miegoti tiesiog nenoriu.

Pasakykit, prašau, juk ne aš viena tokia? Esu tikra, kad tokių mūsų yra daug – tų, kurių gyvenimai kartais skyla pusiau, ir palinkėjusios labos nakties savo vaikams, išsibarsčiusius žaislus sudėjusios į dėžes, mamų vaidmenį jos palieka lovelėse greta savo mažųjų. Juk tai toli gražu nereiškia, kad mes esame blogesnės – galbūt tai reiškia, kad per ilgas dienas išdalijusios begalę meilės, glėbį jos pasiliekame ir sau pačioms.

 Brokolių blyneliai

Po švenčių – atgal į kasdienį ritmą. Prisipažinsiu, trijų pliusų taisyklę porą dienų buvau nustūmusi į tolimiausią atminties kamputį. Šiandien nupučiu dulkes nuo savo pasiryžimo gyventi sveikiau ir jaustis geriau, ir naują savaitę pradedu su sveikuoliškais brokolių blyneliais. Nežinau, kaip jums, bet man toks paprastas maistas, pakilus nuo šventėms paruoštų gausių stalų, yra tikras džiaugsmas ir atgaiva!

 Brokolių blyneliai

 Pilka dviejų dalių pietų dėžutė

Pilką pietų dėžutę galite įsigyti čia: www.e-sauletavirtuve.lt

 Brokolių blyneliai

Skonis: 9/10. Įvairių daržovių blynelius ir kepsnelius visada labai mėgau; vis dar mėgstu ir dabar. Greta kopūstų, burokėlių, cukinijų, moliūgų ir kitų – visai neseniai išmėginau šiuos, brokolių. Puikūs! Pakankamai švelnaus skonio, todėl jei mėgstate valgyti aštriau, pasiruoškite mėgstamo padažo. O jei mėgstate švelnius skonius ir neteikiate pirmenybės itin gausiai įvairiais prieskoniais pagardintam maistui, kuo skaniausi jie ir su natūraliu ar graikišku jogurtu bei daržovėmis, pavyzdžiui, pomidorais. 

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

Kur radau? Cafe Delites

 Brokolių blyneliai

Brokolių blyneliai

Atsispausdinti
Porcijos: 2 porcijos Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 12-15 min.

INGREDIENTAI

1 didelio brokolio
1 svogūno
2 skiltelių česnako
2 kiaušinių
1/3 stiklinės (40 g) tarkuoto fermentinio sūrio
½ stiklinės (70 g) miltų
1 arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus

GAMINIMO EIGA

1. Brokolį išskaidykite žiedynėliais. Nupjaukite kietąją koto dalį, o likusią supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Visą brokolį sudėkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki nedidelių gabalėlių (bet nesutrinkite iki tyrės!).
2. Smulkintus brokolius perdėkite į dubenį. Suberkite smulkiai kapotą svogūną, kapotus česnakus, įmuškite kiaušinį. Suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir išmaišykite.
3. Suberkite miltus, druską, juoduosius pipirus ir dar kartą išmaišykite.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš paruoštos masės drėgnais delnais suformuokite apie 10-12 blynelių, dėkite juos ant kepimo popieriaus, palikdami tarpus. Blynelių viršų aptepkite alyvuogių aliejumi.
5. Kepkite apie 12-15 minučių, tuomet išimkite iš orkaitės, apverskite ir kepkite dar 12-15 minučių, kol abi pusės bus gražiai apskrudusios.
6. Patiekite su graikišku jogurtu, lapinėmis salotomis ar kitais mėgstamais priedais.

 Brokolių blyneliai

brokoliaičesnakainesaldūs blynaipietų dėžutėspietūs dėžutėjesūrissveikesni pasirinkimaisvogūnai
6 komentarai
22
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas
kitas įrašas
Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

Vištienos kaselės

Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

Žiedinių kopūstų blyneliai

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Takai su plėšyta vištiena

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinis karštas vynas

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Varškės apkepas su moliūgais

Pomidorų ir rikotos galetė

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Bulvės su šviežiais miško grybais

Žiedinių kopūstų blyneliai

6 komentarai

Martyna 14 Bal ’18 - 7:18 pm

Puikus receptas – siek tiek modifikavau, vietoje iprastu miltu naudojau polenta vardan begliutenes dietos, iberiau ciberzoles. Kita karta galbut ibersiu ir siek tiek moringos ar net matcha tea. Skanus tiek silti, tiek salti, lengvi pietus ar vakariene.

Reply
Asta 16 Bal ’18 - 5:27 am

Martyna, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Sandra 16 Bal ’18 - 7:31 pm

Pagaliau išbandžiau! Labai skanūs blyneliai!!! Ačiū 🙂

Reply
Asta 18 Bal ’18 - 6:54 am

Sandra, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Edita 28 Rgs ’19 - 7:18 am

Nuostabūs !!!!

Reply
Asta 1 Lap ’19 - 8:41 pm

Edita, smagu girdėti! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų