Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir trijų rūšių sūriu

parašė Asta 17 Gru ’22
Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir trijų rūšių sūriu

Leiskit, atspėsiu. Sukasi galva? Sąrašas dalykų, kuriuos dar norisi spėti iki Kalėdų, netelpa nei ant pirštų, nei popieriaus lape? Saulėtas virtuviukas man aną vakarą pasakojo, kad norėdamas kažką susapnuoti, turi po pagalve pasidėti to daikto paveikslėlį ar nuotrauką. Aš svarstau: gal, jei pasidėčiau po pagalve tą savo begalinį sąrašą, varnelės pačios susidėliotų, kol saldžiai miegosiu?

Ei, įkvėpkim ir iškvėpkim, viskas bus gerai, – mes įklimpę toje pačioje pusnyje. Kaip visada, norėjom lėto ir jaukaus švenčių laukimo. Kaip ir kasmet, lėtumas kėsinasi pasimesti tarp visų „reikia“, „turiu“ ir „būtinai“.

Bet šiandien sekmadienis. Reikia stabtelėti, turime skirti šiek tiek laiko šeimai ir sau, būtina pasilepinti gardžiais pietumis. Teisingai? Aš manau!

Vištienos, špinatų, saulėje džiovintų pomidorų ir sūrio derinys yra vadinamas toskanietišku. Skamba saulėtai ir labai šiltai – tiesiog šviesmečiais toli nuo tos baltos žiemos pasakos, kurioje gyvename. Bet nepaisant skambesio, ši vištienos užkepėlė – visiškai jaukus, naminis, šildantis maistas. Na, žinot, comfort food. Maistas, kuris sušildo širdį. Subalansuotas jaukiems sekmadieniams ir gardiems šeimos pietums.

Sultinga vištiena, špinatai, salstelėję saulėje džiovinti pomidorai ir daug tąsaus apskrudusio sūrio – tikiu, kad toks patiekalas patiktų daugumai. Dalinuosi receptu ir kviečiu – pasigaminkite dar šį sekmadienį. Neprireiks nei daug ingredientų, nei daug laiko, o gardžius pietus, manau, galiu pažadėti!

Vištieną pagardinau „Vegeta NATUR“ prieskonių mišiniu auksinei vištienai. Tai visiškai puikios sudėties prieskoniai, sodraus skonio ir aromato. Mišinyje: druska, saldžiosios paprikos, svogūnai, česnakai, ciberžolės, imbieras, kmynai, kalendra, juodieji pipirai, muskatai, kukurūzų krakmolas, raudonosios aitriosios paprikos, cinamonas, aitrieji pipirai ir gvazdikėliai. Sutikit, skamba gausiai ir gardžiai! Tiesa, atkreipkite dėmesį, kad druskos papildomai berti nereikia – jos jau yra mišinyje.

Vištienos užkepėlė su špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir trijų rūšių sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

500 g vištos krūtinėlės (dviejų puselių)
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių auksinei vištienai

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 česnako skiltelių
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g špinatų
100 g kreminio sūrio
100 g kietojo sūrio
100 g saulėje džiovintų pomidorų
200 g mocarelos sūrio
ryšelio šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Vištos krūtinėlės puseles perpjaukite išilgai perpus, kad būtų plonesnės (lyg kepsniai). Ištrinkite prieskonių vištienai mišiniu ir atidėkite į šalį.
2. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę. Pagardinkite druska, pipirais ir suberkite pasmulkintus špinatų lapelius. Maišydami pakaitinkite, kol špinatai sukris. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
3. Atvėsusią špinatų masę sumaišykite su kreminiu sūriu ir tarkuotu kietuoju sūriu.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
5. Į kepimo formą sudėkite vištos krūtinėlės gabalėlius. Aptepkite špinatų ir sūrio mase. Ant viršaus išdėliokite saulėje džiovintus pomidorus, tuomet – užberkite tarkuotą mocarelos sūrį.
6. Uždenkite kepimo formą lakšteliu folijos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar 10-15 minučių, kol sūris gražiais apskrus. Iškepusios vištienos vidinė temperatūra turėtų siekti 72 °C.
7. Išimkite užkepėlę iš orkaitės, apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite nedelsiant.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

Recepto šaltinis: eatwell101 

apkepėlėčesnakaikietasis sūriskreminis sūrismocarelapetražolėssaulėje džiovinti pomidoraišpinataisvogūnaiužkepėlėvištiena
4 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis
kitas įrašas
Pyragaičiai su avietėmis, citrinų kremu ir morengo bokšteliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Bulvinis blynas su šoninės ir sūrio įdaru

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Mini kukurūzų blyneliai

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragėliai su „Nutella“ puodeliuose

Meduolinis karamelinis tortas

Plikytos tešlos žiedas (Paris Brest) su aviečių kremu...

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Kalėdos artėja: Meduolinis namelis

Jogurtinis aviečių tortas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Pica „Margarita“

Žaliasis kokteilis su persikais

Kitokia balta mišrainė

Obuoliniai varškėčiai

Avižinių dribsnių blynai

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Nealkoholinis karštas vynas

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Braškių ir citrinų limonadas

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

4 komentarai

Laima 20 Gru ’22 - 3:17 pm

Labai gardu! Puikus derinys, šeimyna su malonumu lapnojo. Tinka ir šventiniam stalui!

Reply
Asta 20 Gru ’22 - 7:20 pm

Laima, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Do 20 Gru ’22 - 6:54 pm

O kas tiktu garnyrui?

Reply
Asta 20 Gru ’22 - 7:21 pm

Ką tik mėgstate – garintos, orkaitėje keptos ar šviežios mėgstamos daržovės 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų