Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

parašė Asta 20 Lap ’18
Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Išeik iš komforto zonos, sako jie. Ten vyksta nuostabūs dalykai. Tik taip galėsi tobulėti, tik taip pasieksi savo tikslus. Kelk sau iššūkius; nuolat juos kelk. Reikalauk iš savęs dar daugiau. Neleisk sau stovėti vietoje. Judėk į priekį, visada tik į priekį. Jei darai tą mažais žingsniais, nesitenkint tuo – lygiuokis į pačius geriausius. Prisimink, kad tobulumui nėra ribų. Siek daugiau, geriau, aukščiau.

Jie taip sako. Ir su kiekvienu žodžiu gūžiuosi, vis labiau gūžiuosi.

Kai pripranti bėgti, jėgas atima ne nuolatinis maratonas, bet nesėkmingi bandymai sustoti. Įtikėjus, kad svarbūs yra dideli dalykai, pro pirštus nepastebėtai prasprūsta tūkstančiai nuostabių smulkmenų. Siekdamas kažkur padangėse pakabintų tikslų, nebevertini mažų, kažkada tokių svarbių pasiekimų. Jautiesi kaltas dėl kiekvieno stabtelėjimo, dėl kiekvieno ramaus kavos puodelio, vien dėl kartais netikėtai prasiveržiančio noro neveikti nieko. Varai save į priekį per liūdesį, skausmą, nuovargį. Neklausi savęs, kodėl tą darai; nes kažkas pasakė, kad taip reikia, nes kažkur netyčia tai nugirdai. Kad tik taip save sukuria sėkmingieji.

Tau niekas nesakė, kad tikroji sėkmė yra jausti laimę savame kūne, savuos namuos, savo paprastoje kasdienybėje. Tau pamiršo pasakyti, kaip sunku yra nuoširdžiai švęsti gyvenimą bėgant; kad gyvenimas yra ne tikslas ir ne laimėjimas, o tiesiog kelionė. Kartais aukštyn, kartais žemyn. Ar nuolat lėkdamas išgirdai kaip kažkas tau bandė pasakyti, kad neprivalai būti tobulas, kad būtum laimingas?

Neprivalai numesti penkių kilogramų. Neprivalai uždirbti visų tūkstančių pinigų. Neprivalai prieš miegą vaikui paskaityti septynių pasakų. Neprivalai įkopti į visus kalnus. Neprivalai visada sakyti „taip“. Neprivalai Kalėdų stalui pagaminti trijų karštų patiekalų ir septyniolikos užkandžių. Neprivalai konkuruoti.

Tik vieną privalai – pasiimti naują popieriaus lapą ir pasistengti atrasti tai, kas tave daro laimingą. Pagalvok, juk gali būti, kad laimingiausias jautiesi pakalnėse. Gali būti, kad tau patinka gyventi labai lėtai. Gali būti, kad beprotiškai pasiilgai ramybės.

Ir kas tada? O gi nieko. Viskas gerai. Nuostabūs dalykai, patikėk manim, vyksta ir komforto zonoje.

 Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Ar kada sakiau, kad pradėjusi rašyti tinklaraštį, ilgus mėnesius, o gal net metus apie jį niekam nieko nesakiau? Man pernelyg rūpėjo, ką pagalvos kiti; o kad jie nieko gero nepagalvos apie valandų valandas, praleistas virtuvėje, aš buvau užtikrinta. Kokia laimė, kad vieną dieną aš atradau savyje drąsos.

Būti tuo, kuo esi, kartais gali būti velniškai sunku. Niekas, vos žvilgtelėjęs, neįspės, kokie vidiniai demonai tavy gyvena ir kokias kovas su savimi kartais tenka nugalėt. Bet rasti vietą, kurioje tie demonai nurimsta – tai yra laimė. Tą reikia labai, labai vertinti.

Mano demonai nurimsta virtuvėje. Kai keptuvėje čirška sultinga ir pikantiškai česnakinė vištiena su tobulomis bulvytėmis, kai orkaitėje kyla puriausi pyragai, kai sluoksnis po sluoksnio gimsta ne tik gražūs, bet ir skanūs tortai. Čia esu aš. Labai paprasta, visiškai neįmantri. Mano laimė irgi yra labai paprasta.

Ar savąją jau atradote?

 Česnakinė vištiena su bulvytėmis

 Česnakinė vištiena su bulvytėmis

 Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

500 g vištos krūtinėlės
500 g mažų bulvyčių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 valg. š. sviesto
5 česnako skiltelių
2 arb. š. šviežių kapotų žolelių (čiobrelio, rozmarino, raudonėlio)
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio raudonosios paprikos dribsnių

Marinatui:
45 ml sojų padažo
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Vištos krūtinėlę supjaustykite pailgomis nestoromis juostelėmis. Sudėkite į dubenį. Užpilkite marinatui skirtu sojų padažu, alyvuogių aliejumi, įberkite pipirų. Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį, kol paruošite bulves.
2. Mažas bulvytes švariai nuplaukite ir apvirkite pasūdytame verdančiame vandenyje 8 minutes. Išimkite, nusausinkite ir supjaustykite ketvirčiais.
3. Įkaitinkite keptuvę. Pilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite gerai nusausintas bulvių skilteles. Kepkite virš vidutinės ugnies apie 4 minutes, tuomet pamaišykite ir kepkite dar 4-5 minutes. Kepkite, vis pamaišydami, kol bulvės bus gražiai apskrudusios. Išimkite jas į dubenį ir atidėkite į šalį.
4. Į tą pačią keptuvę dėkite likusius du šaukštus sviesto, suberkite labai smulkiai sukapotą česnaką, kapotas šviežias žoleles, druską, pipirus, raudonųjų paprikų dribsnius. Ištirpinkite ir prieskonius pamaišykite. Sudėkite vištienos juosteles (marinatą prieš tai nuvarvinkite). Kepkite virš vidutinės ugnies 1-2 minutes, priklausomai nuo juostelės storio. Tuomet apverskite ir kepkite dar 1-2 minutes. Jei norite, galite supilti likusį nuvarvintą padažą ir dar minutę pakaitinti.
5. Šalia vištienos į keptuvę sudėkite bulves ir porą minučių pakaitinkite. Nuimkite nuo ugnies ir patiekite.

Recepto šaltinis: eatwell101

 Česnakinė vištiena su bulvytėmis

bulvėsčesnakaičiobreliairaudonėliairozmarinaisojų padažasvištiena
8 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apelsininiai vafliai
kitas įrašas
Skaniausi kalėdiniai meduoliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir...

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Obuoliniai varškės blyneliai

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje apkepti lietiniai su šonine, grybais ir sūriu

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

Tarta su vištiena ir pievagrybiais

Keptų bulvių salotos

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Tiramisu Affogato

REKLAMA

SALDUMYNAI

Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

Povitica (Mielinė pynė su graikinių riešutų įdaru)

Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir...

Prancūziškas obuolių pyragas

Blynų tortas su šokoladu

Struffoli

8 komentarai

Vilma 20 Lap ’18 - 5:36 pm

Apsiverkiau…

Reply
Asta 20 Lap ’18 - 10:47 pm

Vilma, mintyse apkabinu. Aš šitą tekstą turbūt kažkur labai giliai ir labai ilgai kaupiau, o galiausiai visai pati sau netikėtai vienu įkvėpimu ėmiau ir parašiau. Tikiu, kad labai daug mūsų, gyvenančių šiandien, jau esam pavargę nuo to nuolatinio, nesąmoningo bėgimo – nežinia kur, nežinia vardan ko. Bet juk viskas priklauso tik nuo mūsų, tiesa? Aš tikiu, kad žmonės keičiasi!

Reply
Vaida 21 Lap ’18 - 12:31 pm

Aciu uz toki stipru ir teisinga teksta. Labai jautru ir artima.

Reply
Asta 25 Lap ’18 - 11:12 pm

Ačiū, Vaida, kad skaitote!

Reply
Jurga 22 Lap ’18 - 2:16 pm

Puikus įrašas! Ačiū. Labai ačiū 🙂

Reply
Asta 25 Lap ’18 - 11:12 pm

Jurga, labai ačiū sakau ir aš! Vertinu tai, kad skaitote, ačiū!

Reply
Ausra 5 Gru ’18 - 6:52 pm

Asta, jūsų receptai tiesiog nuostabus! Prašau, nenustokit dalintis! Šia vistiena taip paprastai pagaminama o jau skonis tai puikus! Aš žmogus kuris retai dalina komplimentus, bet jūsų blogas man tapo atradimas ir įnešė naujų spalvų į mano virtuve! Ačiū!

Reply
Asta 8 Gru ’18 - 11:35 pm

Aušra, didžiulis džiaugsmas man yra skaityti Jūsų komentarą, AČIŪ! 🙂 Pažadu dalintis receptais ir toliau, tikiuosi, kad dar ilgai saulėtoje virtuvėje atrasite tų, kuriuos norėtumėte išmėginti 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų