Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalai

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

parašė Asta 8 Spa ’19
Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Prisimenu tą pavasario dieną, kai pravėrusi orkaitę, delnus sukišusi į storas melsvas pirštines, margintais gėlytėmis, atsargiai ištraukiau kepimo indą su šiuo apkepu. Už lango plieskė tas mūsų pavasariams dabar jau būdingas tropinis karštis, o orkaitė namus prišildė dar labiau. Nežinau, kaip taip nutiko, bet tąkart, karštą pavasario dieną, į namus šiuo patiekalu, rodos, tiesiog šaukiausi rudenį. Žvarbų ir drėgną, pilką ir lietingą, – tokį, koks dabar vis praslenka už lango.

Tąkart išsisaugojau receptą, planuodama jį pakartoti vėl, kai ruduo iš tiesų ateis. Ir jis atėjo! Ta proga dalinuosi ir su jumis – nes o kaip gi kitaip prisijaukinti lietų, jei ne su jaukiais šildančiais apkepais?

Sakot, su pyragais? Palikim juos savaitgalio desertams, bet pažadu – šį rudenį pyragų dar tikrai bus!

 Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Daržovių įdarui:
3 valg. š. sviesto
2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių (450-500 g)
1 rūgštesnio obuolio
1 poro (130 g)
1 skardinės (265 g) konservuotų lęšių
2 valg. š. „Kauno grūdų“ a. r. kvietinių miltų
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
2/3 stiklinės (170 ml) daržovių sultinio
1 arb. š. šaltyje džiovintų čiobrelių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Trupiniams:
1 stiklinės (90 g) džiūvėsėlių
1 stiklinės (140 g) miltų
½ stiklinės (50 g) tarkuoto kietojo sūrio
1 arb. š. šaltyje džiovintų čiobrelių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
100 g šalto sviesto

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros.
2. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves, obuolį ir griežinėliais supjaustytą porą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, uždengę dangčiu, kartais pamaišydami, apie 12-15 minučių, kol daržovės suminkštės.
3. Suberkite miltus ir išmaišykite, kol jie ištirps. Supilkite grietinėlę ir sultinį. Leiskite užvirti ir pavirkite 2 minutes. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais, išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite konservuotus ruduosius lęšius.
4. Paruoštą daržovių įdarą perdėkite į kepimo formą (23-25 cm skersmens).
5. Paruoškite trupinius. Dubenyje sumaišykite miltus, džiūvėsėlius, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, čiobrelius, druską ir pipirus. Suberkite kubeliais supjaustą šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų tol, kol gausite birius lipnius trupinius.
6. Paruoštus trupinius tolygiai suberkite į kepimo indą ant daržovių įdaro. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes, kol trupiniai taps gražiai auksinės spalvos.

Recepto šaltinis: TESCO Real Food

 Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

 Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

apkepasbatataičiobreliaidžiūvėsėliaigrietinėlėlęšiaiobuoliaiporaisaldžiosios bulvėssultinyssūris
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladainis (brownie) su riešutais
kitas įrašas
Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulvių apkepas

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų blyneliai

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

REKLAMA

SALDUMYNAI

Biscotti su šokoladu ir migdolais

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

Tortas „Snickers“

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Cinamoninė obuolių duonelė | Obuolių keksas

Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Purūs blynai

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Kitokia balta mišrainė

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

Kibinai su kiauliena

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų