Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

GĖRIMAIKALĖDŲ RECEPTAIKarštieji gėrimaiVALGOMOS DOVANOS

Imbierinis sirupas kavai

parašė Asta 19 Gru ’20
Imbierinis sirupas kavai

Koks gi rytas be kavos, o jei artėja Kalėdos – kvepėti turi visi namai! Kava, cinamonu, imbieru, gvazdikėliais! Meduoliais!

Jei mėgstate, kai saldumas susipina su čiut aštresniais skoniais, kai imbieras maloniai kanda liežuvį, kai kava yra saldesnė ir kvapnesnė – šis receptas jums. Žiemos pasakomis kvepiančioms kavos pertraukėlėms. Ir mieloms šventinėms dovanėlėms.

Imbierinis sirupas kavai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 450 ml Paruošimo laikas: 15 min. + vėsinimas

INGREDIENTAI

1 stiklinės (250 ml) vandens
1 stiklinės (200 g) cukraus
2 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. medaus
2 cinamono lazdelių
1 arb. š. malto imbiero (arba 1 valg. š. šviežiai tarkuoto)
4 gvazdikėlių
poros gabalėlių nupjautos apelsino žievelės*

GAMINIMO EIGA

1. Visus ingredientus sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, vis pamaišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Užkaitinkite, o prieš pat užverdant, nuimkite nuo ugnies.
2. Uždenkite dangčiu ir leiskite sirupui visiškai atvėsti.
3. Perkoškite ir išpilstykite į stiklainiukus ar buteliukus. Sandariai uždarykite. Šaldytuve laikykite iki dviejų savaičių.

* nupjaudami apelsino žievelės gabalėlius, pjaukite taip, kad būtų kuo mažiau karčiosios baltos žievelės dalies.

 Imbierinis kavos sirupas

Įkvėpimas: Supergolden Bakes

apelsinaicinamonasgvazdikėliaiimbieraiKalėdoskavamedussirupas
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas
kitas įrašas
Tiramisu tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Žemės riešutų sviesto triufeliai

Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Migdolinis aguonų pyragas

Kūčiukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Žiedinių kopūstų blyneliai

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

Vištienos kotletukai su varške

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragas su svarainių įdaru

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

Apelsininiai keksiukai

Florentinai

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

Imbieriniai keksiukai su kreminio sūrio kepurėlėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Imbierinis sirupas kavai

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų