Žiūriu į šilauogių mėlynai nuspalvintus pirštus ir mintyse bėgu per vasarą. Per prisiminimus, kurių tiek daug pavyko prikaupti per tuos tris mėnesius. Saulėtos dienos, vasaros liūtys, kalnai, jūra, mūsų kiemo terasa… Šilauogės, kurių pilni krūmai sumėlynuoja jau rudeniop, pažadina mano širdy tylų ilgesį. Vasara dar čia, o aš jos jau pasiilgau.
Ilgesys ir pyragai kažkodėl puikiai dera, todėl kepu juos vieną po kito. Apie šį – su varške, šilauogėm ir trupiniais – noriu papasakoti truputį daugiau. Ar greičiau tiesiog paraginti išsikepti ir jus. Nes kada, jei ne dabar? Saulės nubučiuotos šilauogės prisirpusios iki saldumo, o likusias vasaros dienas galima suskaičiuoti ant rankų pirštų. Jas visas švęsti, ragauti ir mėgautis reikia dabar!
Trupininio pyrago sluoksniuose: minkštas pagrindas, kremiškas varškės sluoksnis, saldžios šilauogės ir traškūs trupiniai. Kiekvienas kąsnelis sutirpsta burnoje, kol tuščioje lėkštelėje belieka trupiniai.
Kai kitą kartą bėgsiu per vasaros prisiminimus, šis pyragas bus tarp jų. Saldus, švelnus, nuostabiai gardus.
Kai „PROMO Cash&Carry” pamačiau šią naują „Viejo Valle“ indų kolekciją, iškart žinojau – noriu iš jų ragauti desertą su šilauogėm. Sodriai mėlyna spalva išmargintas baltas porcelianas iškart padiktavo ir receptą, ir vasaros skonį. Tikiuosi, kad taip pasirodys ir jums – jie dera tobulai!
Nuotraukose:
- „Viejo Valle“ porceliano lėkštės ir dubenėliai;
- stikliniai „Bormioli Rocco“ kavos puodeliai;
- „Sola Montreux“ desertinės šakutės.
Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
3 stiklinių (420 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
½ stiklinės (100 g) cukraus
200 g minkšto sviesto
1 kiaušinio
1 arb. š. vanilės pastos
Varškės įdarui:
500 g kreminės varškės
3 kiaušinių
½ stiklinės (100 g) cukraus
3 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. vanilės pastos
Šilauogėms:
400 g šilauogių
1 citrinos nutarkuotų žievelių
1 valg. š. citrinos sulčių
1 valg. š. cukraus
2 valg. š. miltų
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite kepimo indą (20×30 cm).
2. Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Sudėkite minkštą sviestą, įmuškite kiaušinį ir supilkite vanilę. Išmaišykite ir trinkite tarp pirštų, kol gausite lipnius trupinius.
3. Maždaug du trečdalius trupinių suberkite į kepimo indą, tolygiai paskleiskite ir švelniai paspauskite delnais.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
5. Paruoškite varškės įdarą. Visus jam skirtus produktus išmaišykite iki visiškai vientisos masės.
6. Paruoštą įdarą supilkite ant apkepto pyrago pagrindo.
7. Paruoškite šilauoges. Uogas sumaišykite su nutarkuotomis citrinų žievelėmis, citrinos sultimis, cukrumi ir miltais.
8. Tolygiu sluoksniu suberkite į kepimo formą ant varškės įdaro.
9. Ant šilauogių tolygiai užberkite likusius trupinius.
10. Kepkite iki 170 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, kol pyragas iškeps ir viršuje gražiai apskrus. Atvėsinkite, pjaustykite gabalėliais ir ragaukite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry