Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsSALDUMYNAI

Jogurtinė kefyro želė su braškėmis

parašė Asta 12 Bir ’24
Jogurtinė kefyro želė su braškėmis

Braškės, braškės, braškės! Kol jos dar noksta sodų lysvėse ir laukia išrikiuotos ant turgaus prekystalių, dalijuosi nuostabiu braškiniu receptu – vasarišku, lengvu, gaiviu ir labai, labai gardžiu!

Paruošiau jį vien iš trintų braškių, ekologiško „AUGA“ jogurto, kefyro ir želatinos. Sustingdžiau kekso kepimo formoje, o sustingusį supjausčiau riekelėmis. Tai vienas iš tų želė desertų, primenančių vaikystę. Gardus, jaukus ir truputį nostalgiškas. Beje, skoniui nė trupučio netrūksta saldumo – braškės ir jogurtas jo suteikia pakankamai.

Ekologiškas „AUGA“ jogurtas yra išskirtinis savo nepriekaištinga sudėtimi. Joje – vos keli ingredientai ir jokių pridėtinių cukrų. Visas saldumas – vien iš pieno, uogų ir vaisių. Siekdami užtikrinti pačią aukščiausią produktų kokybę ir geriausią skonį, „AUGA“ juos gamina tik iš savo ekologiniuose ūkiuose surinkto pieno.

Šiuo metu galite įsigyti trijų skonių „AUGA“ jogurtų: natūralaus, su braškėmis ir abrikosais, su miško uogomis. Bet kuris iš jų puikiai tiktų šiam desertui; aš šįkart pasirinkau su braškėmis ir abrikosais.

Jogurtinė kefyro želė su braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 x 11x25 cm Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinsite per naktį

INGREDIENTAI

5 valg. š. (35 g) želatinos
½ stiklinės (125 g) vandens
200 g braškių
2 indelių (700 g) „AUGA“ jogurto su braškėmis ir abrikosais
1 stiklinės (250 g) „AUGA“ kefyro
1 kg braškių

GAMINIMO EIGA

1. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite vėsiu vandeniu ir išmaišykite. Atidėkite į šalį ir palikite išbrinkti.
2. Braškes (200 g) sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Supilkite į nedidelį puodą ir pakaitinkite, kol masė taps karšta (bet neužvirs). Sudėkite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite, kol ištirps ir gausite vientisą masę. Palikite šiek tiek pravėsti.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą ir kefyrą. Supilkite pravėsusį braškių ir želatinos mišinį. Gerai išmaišykite.
4. Suberkite perpus ar į keturias dalis perpjautas braškes (1 kg) ir išmaišykite.
5. Paruoštą masę paskirstykite į dvi maistine plėvele išklotas kepimo formas (11×25 cm). Dėkite į šaldytuvą ir palikite pilnai sustingti, geriausia – pernakt.
6. Kitą dieną išimkite iš kepimo formų, pjaustykite riekelėmis ir ragaukite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

braškėsdesertasjogurtaskefyrassaldumynaiželatinaželė
2 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kepti persikai su vaniliniu rikotos kremu
kitas įrašas
Tartaletės su vaniliniu kremu ir uogomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta...

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Citrininiai keksiukai su ispaninio šalavijo sėklomis (chia) ir...

Kondensuoto pieno keksas

Citrininis tiramisu su braškėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Brusketos: su pesto ir burata / su voveraitėmis...

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

REKLAMA

SALDUMYNAI

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Imbierinės cinamoninės bandelės

Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

Šokoladinis vyniotinis „Juodasis miškas“

Kokosinis pyragas su varškės kremu ir uogomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Švediški mėsos kukuliai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Vištienos suktinukai su morkomis

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

2 komentarai

Ala 14 Bir ’24 - 3:48 pm

Ar tikrai reikia 5 v.š., o ne 5 a.š. želatinos? Nes būtent 1 a.š. = 5g

Reply
Asta 15 Bir ’24 - 4:15 pm

Sveiki! Mano matavimais, 1 valgomasis šaukštas (nubrauktas) sveria 7 gramus, tad – taip, reikia 5 valgomųjų šaukštų (=35 gramų). Žinoma, visada geriausia sverti svarstyklėmis, jei tik yra galimybė, nes šaukštai gali būti skirtingo dydžio, o kartais pamirštama nubraukti kaupą 🙂 Beje, naudojau Dr. Oetker želatiną mėlynuose pakeliuose.

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (356)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (682)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų