Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LedaiSALDUMYNAI

Naminių ledų suvožtiniai su braškėmis

parašė Asta 24 Lie ’22
Naminių ledų suvožtiniai su braškėmis

Vasara kasmet tik viena, o ledų – kiek tik norisi! Ledų sumuštiniai – puikus būdas tradicinį vasaros desertą patiekti nekasdieniškai, žaismingai ir labai skaniai.

Ar žinojote, kad patiems paprasčiausiems naminiams ledams prireiks vos dviejų ingredientų? Tai – riebi grietinėlė ir saldintas sutirštintas pienas. Grietinėlę išplakę iki putų ir sumaišę su kondensuotu pienu, gausite purią masę. Pavadinkime tai ledų baze, kurią galite pagardinti įvairiausiais priedais: vanile, šokoladu, karamele, uogomis, kava. Sušalę šie ledai bus gana sunkūs ir riebūs, tačiau puikios tekstūros. Užvis geriausia, kad jiems pagaminti neprireiks nei ledų gaminimo aparato, nei dažnų permaišymų. Supylę į indą ir padėję į šaldiklį, galėsite imti ir pamiršti ledus kelioms valandoms ar per naktį. O tuomet – ragauti ir mėgautis!

Jei svarstytumėt, ką gardaus pasigaminti iš paskutinių šiųmečių braškių, šie naminiai ledai – puikus, gardus, labai vasariškas pasirinkimas. Skanaus!

Naminių ledų suvožtiniai su braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 20 suvožtinių Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

200 g braškių
2 stiklinių (500 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
1 arb. š. vanilės pastos
1 skardinės (397 g) saldinto sutirštinto pieno
1/3 stiklinės (100 g) braškių džemo
350 g sausainių (kvadratinių)

GAMINIMO EIGA

1. Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki tyrės. Atidėkite į šalį.
2. Grietinėlę ir vanilės pastą supilkite į plakimo dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų, formą laikančių putų. Supilkite ir palengva įmaišykite saldintą sutirštintą pieną.
3. Paruoštą masę padalinkite į dvi maždaug lygias dalis. Vieną dalį sumaišykite su trintomis uogomis.
4. Kepimo formą (apie 20×30 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi. Vienu sluoksniu išdėliokite kvadratinius sausainius. Jei reikia perpjaukite juos perpus, kad pilnai užpildytumėte visą kepimo formos dugną.
5. Supilkite ir tolygiai paskleiskite braškinį sluoksnį.
Ant viršaus šaukšteliu uždėkite braškių uogienę. Sukamaisiais judesiais perbraukite šakute, kad tolygiai pasiskirstytų ir šiek tiek įsimaišytų į braškių sluoksnį.
6. Užpilkite vanilinį sluoksnį. Paskirstykite kuo tolygiau.
7. Galiausiai ant viršaus išdėliokite antrą sausainių sluoksnį.
8. Uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldiklyje apie 5-6 valandas (arba ilgiau). Pjaustykite suvožtinius norimos formos gabalėliais jau visiškai sustingusius, o tuomet dar trumpam grąžinkite į šaldiklį, kad sutvirtėtų, jei spėjo atšilti.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

braškėsdesertaskondensuotas pienasLedaisaldintas sutirštintas pienassaldumynaisausainiaivanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas
kitas įrašas
Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Grietiniečiai

Moliūginiai deginto sviesto sausainiai

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

Sviestiniai sausainiai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Lašišos paštetas

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Perlinio kuskuso salotos su vištiena

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Beveik prancūziškas skrebutis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

Burokėlių ir fetos blyneliai

Bulvių ir varškės blynai

Varškės blyneliai

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų