Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

parašė Asta 21 Rgs ’09

Skonis: 9/10. Labai skanūs, kvapnūs ir minkštut minkštutėliai keksiukai 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? SM

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

1/2 puodelio tirpinto sviesto
3 kiaušiniai
250 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1 puodelis pieno
100 g baltojo šokolado
70 g cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
pora lašų romo esencijos
100 g šviežių ar šaldytų vyšnių
šiek tiek krakmolo uogoms apvolioti

GAMINIMO EIGA

Šokoladą su sviestu ištirpinti karštoje vonelėje. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Sviestui su šokoladu atvėsus, sudėti į kiaušinių ir cukraus masę, išmaišyti. Supilti pieną ir vėl išmaišyti iki vientisos masės. Įberti vanilinio cukraus, įlašinti romo esencijos, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską išmaišyti. Kiaušinių baltymus, išplaktus iki standžių putų, atsargiai įmaišyti į tešlą. Uogas apvolioti krakmole.
Dalį tešlos pilti į paruoštas keksiukų formeles (12 vnt.), sudėti uogas, užpilti likusią dalį tešlos. Keksiukus kepti 180 ºC laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, kol gražiai apskrus ir įtrūks.

keksiukaikrakmolassaldumynaišokoladasuogosvanilėvyšnios
11 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Juodai balti keksiukai
kitas įrašas
Kokosinis obuolių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

Jogurtinis rudojo cukraus keksas

Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

Kepėjai be stabdžių: Piece montée (Croquembouche)

MAMOS DIENORAŠTIS // Bananų duona su varškės įdaru

Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir citrinų limonadas

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Imbierinis sirupas kavai

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas

Moliūgų kava

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šaltibarščiai

Svogūnų pica

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

11 komentarai

Nuostabu! 28 Lie ’11 - 2:23 pm

Labai skanus ir isvaizdus keksiukai! Bus kepami dar ne karta 😉

Reply
Asta 29 Lie ’11 - 4:21 am

Ačiū, labai džiaugiuosi, jog patiko 🙂

Reply
:) 6 Rgs ’12 - 4:55 pm

o ar tinka vyšnių uogienė?

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:59 pm

Džemas (tirštas), manau, tiktų. O jei uogienė skysta, gali praskysti ir visi keksiukai.

Reply
sonata 30 Gru ’14 - 11:32 am

Asta, labai noriu gaminti keksiukus su kremu ant virsaus. Kaip manai, koks tiktu?:)

Reply
sonata 30 Gru ’14 - 11:40 am

Gal koks sokoladinis? 🙂

Reply
Asta 30 Gru ’14 - 5:00 pm

Sonata, aš kaip tik rinkčiausi lengvesnį, pavyzdžiui, maskarponės ir grietinėlės kremą 🙂 Pavyzdžiui, šį: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=3120 🙂

Reply
sonata 31 Gru ’14 - 9:22 am

Nu tai bandysiu, dekuj 🙂

Reply
Asta 5 Sau ’15 - 7:11 am

Sonata, kaip pavyko? 🙂

Olga 14 Lap ’16 - 7:47 pm

kokio dydzio (ml.) puodeli naudojate?

Reply
:-) 2 Lie ’24 - 3:27 pm

Man pasirodė sausoki tokie:-)

Reply

Komentuoti: Olga Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (40)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (9)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (98)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (361)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (51)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (366)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (174)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (96)
    • Sumuštiniai (44)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (703)
    • Bandelės (48)
    • Be orkaitės (144)
    • Desertai indeliuose (100)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (20)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (83)
    • Tortai (130)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (35)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų