Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

parašė Asta 10 Spa ’23
Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Varškėčiai. Nėra kito patiekalo, kurį gaminčiau taip dažnai. Rudenį į varškės masę mėgstu įmaišyti tarkuotų obuolių – jie suteikia sultingumo, gaivumo ir lengvumo. Dar dosnus žiupsnis cinamono, kad jaukiai kvepėtų visi namai, ir galima kepti.

Lipnią tešlą formuoju rankomis, tarp drėgnų delnų, ir dedu į jau įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus (paprastai renkuosi naudoti kokosų, bet tiks ir kitoks). Varškėčius kepu lėtai, virš gana silpnos ugnies, kad putlūs blyneliai gerai iškeptų viduje, o išorė nesuskrustų pernelyg smarkiai.

Skanūs ir minkšti varškėčiai lieka net atvėsę, todėl du ar tris visad atidedu Jorio užkandžių dėžutei.

Patiekti varškėčius galima visut visaip; aš šįkart nuklydau į vaikystę – grietinę sumaišiau su šaukštu cukraus ir per minutę paruošiau nostalgišką padažiuką, šypt.

Kad jau ruduo, čiupau dar porą obuolių, supjausčiau mažais kubeliais ir pakepinau svieste su trupučiu rudojo cukraus ir cinamono, kol obuoliai suminkštėjo.

Beliko viską sudėlioti lėkštėje: minkštus varškėčius, grietinės-cukraus padažą ir keptus obuolius. Skanaus!

Jeigu pirmenybę teikiate lietuviškiems ekologiškiems produktams, atkreipkite dėmesį į „Eko Žemaitija“ prekės ženklą. Tai – kooperatyvas, apjungiantis ekologinius Žemaitijos pieno ūkius. Iš ūkių tiekiamo pieno yra gaminami ekologiški pieno produktai. Plačiame „Eko Žemaitijos“ asortimente rasite kefyro, jogurto, varškės, sviesto, grietinės, grietinėlės ir net kelių skonių varškės sūrių (būtinai paruošiu receptą ir su jais!). Visi produktai gaminami pagal senąsias tradicijas, nenaudojant jokių konservantų, todėl yra išlaikomas natūralus skonis ir aukšta produktų kokybė.

Skaniuosius obuolinius varškėčius kepiau iš „Eko Žemaitija“ varškės. Dalijuosi receptu ir kviečiu išsikepti!

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 18 varškėčių Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Varškėčiams:
500 g varškės
3 kiaušinių
3 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 obuolio
1 stiklinės (140 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. druskos

Obuoliams:
2-3 obuolių
2 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. cinamono
žiupsnio druskos
1 valg. š. sviesto

Patiekti:
grietinės
cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite obuolius. Obuolius nulupkite ir išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Sumaišykite su ruduoju cukrumi, cinamonu ir žiupsniu druskos.
2. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite obuolių kubelius ir kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės.

3. Iškepkite varškėčius. Varškę ištrinkite su kiaušiniais, cukrumi ir vanilės pasta.
4. Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir sutarkuokite burokine tarka. Įmaišykite į varškės masę.
5. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Gerai išmaišykite.
6. Semkite po šaukštą varškės masės ir tarp drėgnų delnų formuokite paplotėlius.
7. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies, įpilkite aliejaus. Dėkite varškėčius, kaitrą sumažinkite ir kepkite, kol vidus pilnai iškeps, o išorė gražiai apskrus.

8. Patiekite su grietinės-cukraus padažu ir keptais obuoliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Eko Žemaitija“.
#reklama #ekozemaitija

cinamonasgrietinėobuoliaipusryčiaivanilėvarškė
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais
kitas įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 9 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Beveik prancūziškas skrebutis

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Grikių dubenėliai su kiaušiniais, avokadais ir lašiša

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Šviežių daržovių salotos su kepta duona ir vištiena

Žalieji sumuštiniai su humusu

Sumuštiniai su burata ir keptais pomidorais

Pokės dubenėlis (poke bowl) su lašiša

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Bananinis sūrio tortas

Pavlova su citrinų kremu ir avietėmis

Obuolių pyragas su džemu

Moliūgų keksas su varškės įdaru

Moliūginiai keksiukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Varškės apkepas su brokoliais

Tobulas varškės apkepas (II)

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų