Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

parašė Asta 5 Bir ’20
Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Lėtai skaičiuoju pirmas vasaros dienas, gaudau kiekvieną saulės spindulį ir žadu sau didelius dalykus: mėgautis, išjausti, pabūti dabar. Žinau, kad tie trys mėnesiai, kaip ir kasmet, bus skaudžiai per trumpi. Daug kartų rugpjūčio pabaigoje savęs klausiau: „kur prapuolė vasara?!“. Šiais metais norėčiau kad ji būtų tokia, jog beliktų su šypsena atsidusti: „o, kokia visko pilna buvo vasara!“.

Net jei atostogos bus tik Lietuvoje ir aplink ją. Net jei keliauti teks tik knygų puslapiais, filmais ir nuotraukose užfiksuotais kažin kada buvusių kelionių prisiminimais. Net jei saulė dažniau švies lėkštėje nei danguje. Lėkštėje, beje, ji gali šviesti kasdien!

Panna cotta (panakota) yra vienas tų desertų, kurių kažkada nemenkai bijojau – man atrodė, kad ją paruošti ne juokais sudėtinga ir gal verčiau „kitą kartą“ nei „čia ir dabar“. Kai galiausiai suteikiau sau progą įrodyti, jog sugebėsiu, beliko gūžtelėti pečiais – neįsivaizduoju, iš kur kartais mintyse gimsta tokios keistos baimės. Tai – vienas paprasčiausiai ir greičiausiai paruošiamų desertų. Ką jau bekalbėti, kad tai yra nuostabiai skanus desertas!

Man norėjosi, kad šįkart panakota būtų lengva, gaivi, vasariška ir saulėta. Tokia ir yra: kokosinė panakota yra švelniai saldi, o mangų sluoksnis suteikia ir pliūpsnį saulės, ir malonaus gaivumo. Nepamirškite žaliosios citrinos sulčių – tai vos vienas ingredientas, bet šios sultys čia tinka puikiai – ir papildo, ir atskleidžia saldų, tropinį mangų skonį.

 Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais


 Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

 Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

 Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Mangų sluoksniui:
1 didelio mango (1 stiklinės trintų mangų, apie 350 g)
½ žaliosios citrinos sulčių
1 stiklinės (250 ml) apelsinų sulčių
2 arb. š. (7 g) želatinos

Panakotai:
4 valg. š. (40 ml) vandens
2 ½ arb. š. (10 g) želatinos
2 skardinių (800 ml) kokosų pieno
3-4 valg. š. agavų sirupo (ar medaus, klevų sirupo)
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos

Papuošti:
aviečių
pistacijų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite mangų sluoksnį. Mango odelę nulupkite, išimkite kauliuką ir sutrinkite iki vientisos tyrės su žaliosios citrinos sultimis.
2. Į nedidelį puodą supilkite sultis, suberkite želatinos miltelius. Išmaišykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kol želatina išbrinks.
3. Želatinai išbrinkus, kaitinkite virš lėtos ugnies vis maišydami, kol želatina ištirps. Neleiskite užvirti!
4. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite mangų tyrę. Paskirstykite į stiklines. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet palaikykite šaldytuve apie 2 valandas, kol sustings.
5. Paruoškite panakotos sluoksnį. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
6. Į puodą supilkite kokosų pieną, agavų sirupą, vanilės ekstraktą ir žiupsnį druskos. Kaitinkite virš mažos ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps.
7. Paruoštą kremą supilstykite į stiklines ant sustingusio mangų sluoksnio. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2 valandas, kol sustings.
8. Patiekite. Papuoškite avietėmis, smulkintais pistacijų riešutais ir patiekite.

 Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

 Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

agavų sirupasapelsinų sultysavietėsdesertaskokosų pienaslaimaimangaipanakotapanna cottapistacijossaldumynaivanilėžalios citrinosželatina
5 komentarai
13
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trupininis pyragas su uogiene
kitas įrašas
Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šventinė panakota

Didysis aguonų pyragas

Karamelinės cinamoninės bandelės

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

Sausainiai „Skarelės“ su obuoliais

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Tiramisu blynų tortukai

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Sėklų duona

Avižiniai blynai

REKLAMA

GĖRIMAI

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Nealkoholinis karštas vynas

Tiramisu Affogato

Saldžios dovanos Mamai

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Juodosios arbatos keksas su medumi

Marmurinis trijų šokoladų keksas

Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

Moliūginiai keksiukai

Crème Caramel | Vanilinis desertas su karamele

Kokosiniai sausainiai

5 komentarai

Aistė 9 Gru ’20 - 7:39 pm

Sveiki,
Kuom būtų galima pakeisti mangą? 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:29 am

Aiste, galite vietoje mangų sluoksnio ruošti savo mėgstamų uogų/vaisių sluoksnį – iš esmės tai labai lengvai savo skoniui pritaikomas receptas, negaliu pasakyti, kuo konkrečiu galite pakeisti; rinkitės pagal savo skonį 🙂

Reply
Aistė 20 Geg ’21 - 10:25 am

Ar galima želatiną pakeisti agaru?

Reply
Asta 22 Geg ’21 - 5:11 pm

Aiste, tikrai galima, tik proporcijų tiksliai nežinau – reikėtų paieškoti internete, koks yra agaro ir želatinos santykis 🙂

Reply
Inga 14 Lap ’21 - 8:58 pm

Puikus desertas. Mango dėjau kiek daugiau, nes tiesiog perteklius buvo. Bet tobulas skonis. Paprasta paruošti ir labai skanu valgyti🤭

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų