Daugiau nei dvi savaites kantriai laukusiems šios sriubos recepto – štai ir jis! Žinau, suprantu, kad vasara diktuoja šaltibarščių madą, bet juk būna kartais, kad norai ir sezonai prasilenkia, tiesa? Kažkada prieš tris metus, alinančiai karštos liepos vidury, aš lygiai taip pat netikėtai išviriau tobuliausią pasaulyje lašišos ir bulvių sriubą (pamenat?). Tuo tarpu šios vasaros atradimas – raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu. Jei būtų žiema, įberčiau dar ir bulvių kubelių, bet ir tokia, kokia yra dabar, ši sriuba yra nuostabi. Jauki, soti, tiršta, šilta ir labai, labai gardi.
O be to, kai už lango šitaip apsiniaukę ir vis taikosi pliaupti lietus, gal šiandiena tikrai galėtų būti sriubos diena?
Kol sriuba ant viryklės lėtai kunkuliuos, noriu papasakoti apie mūsų savaitės meniu (jais dalinuosi Instagram paskyroje) ir maisto planavimą. Nors vasariškos nuotaikos kartais susuka galvą, šios malonios rutinos laikausi nepaisant nieko: sekmadienį planuoju, o pirmadienį šaldytuvą ir virtuvės spinteles papildau produktais visai ateinančiai savaitei, išskyrus savaitgalį (vasarą jie dažnai netikėti!).
Maisto planavimas – tikriausiai pasikartosiu, bet manau, kad tai svarbu, jei abejojate, ar verta planuoti – man visada padeda sutaupyti laiko, ramybės, o taip pat ir pinigų. Kai sekmadienį šeimos išklausinėju sudėtingiausių klausimų („ką norėtumėt valgyti kitą savaitę?“), visą likusią savaitę belieka imti ir gaminti; jokio galvos sukimo ir kasdien pasikartojančių klausimų!
Šį sekmadienį prekes vėl užsisakiau internetinėje parduotuvėje „Rimi.lt“ ir pasirinkau pristatymą į namus – prieš kelias dienas dalinausi naujiena, kad ši paslauga jau veikia ir Kaune! Noriu pasidalinti patirtimi ir pasakyti, kas mane džiugina labiausiai:
- visos sveriamos prekės yra pakuojamos į popierinius maišelius! Mūsų namuose jie gyvena antrą gyvenimą: vieną jau panaudojau fotosesijai, antrame nokinu avokadus, kiti tvarkingai sulankstyti stalčiuje laukia savo eilės;
- nežinau kaip jūs, bet man dažnai šiek tiek neramu internetu užsisakyti uogų, vaisių, daržovių (o jei bus pernokę ar visai žalutėliai?). Kai atkeliavusiame pirkinių krepšelyje visus produktus ranku būtent tokios kokybės, būklės ir galiojimo laiko, kokius būčiau pati išsirinkusi savo rankomis, tai yra visiška laimė!
- kol šalyje tęsiasi karantinas, maisto pristatymas į namus man atrodo geriausias, paprasčiausias ir protingiausias pasirinkimas.
Jeigu ir jūs renkatės maistą užsisakyti internetu, tikiuosi, ši informacija pasirodys aktuali ir naudinga.
O dabar – atgal prie sriubos. Receptas paruoštas!
Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 labai didelio ar 2 vidutinio dydžio svogūnų
2 didelių morkų
3 skiltelių česnako
3 valg. š. pomidorų pastos
1/3 stiklinės (100 g) saldaus aitriųjų paprikų padažo (Sweet Chili)
1 stiklinės (200 g) raudonųjų lęšių (sausų kruopų)
4 stiklinių (1 l) vandens
1 arb. š. druskos
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
1 žaliosios citrinos sulčių
Patiekti:
natūralaus jogurto
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežių žalumynų
GAMINIMO EIGA
1. Didesniame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir mažais kubeliais pjaustytas morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, virš vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
2. Suberkite smulkiai kapotą česnaką, sudėkite pomidorų padažą ir saldų aitriųjų paprikų padažą. Maišydami pakepinkite apie minutę.
3. Suberkite lęšius, supilkite vandenį, įberkite šaukštelį druskos. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės ir lęšiai bus išvirę.
4. Supilkite kokosų pieną ir žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pakaitinkite minutę. Paragaukite ir pagardinkite dar žiupsneliu druskos, jei reikia.
5. Patiekite su šaukštu natūralaus jogurto, apibėrę šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir smulkintais šviežiais žalumynais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Rimi Lietuva“.
#reklama #rimilietuva
Įkvėpimas: Family Style Food
2 komentarai
Labai noriu isbandyti, tik neturiu to Sweet Chili padazo – kuo ji galeciau pakeisti? Ar sojos padazas tiktu? Aciu
Gita, sojos padažas tikrai kur kas intensyvesnis visai kitokio skonio – nerekomenduočiau. Užsukite į kokią didesnę parduotuvę, ir tikrai rasite Sweet Chilli padažo 🙂