Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

parašė Asta 9 Bir ’20
Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

Daugiau nei dvi savaites kantriai laukusiems šios sriubos recepto – štai ir jis! Žinau, suprantu, kad vasara diktuoja šaltibarščių madą, bet juk būna kartais, kad norai ir sezonai prasilenkia, tiesa? Kažkada prieš tris metus, alinančiai karštos liepos vidury, aš lygiai taip pat netikėtai išviriau tobuliausią pasaulyje lašišos ir bulvių sriubą (pamenat?). Tuo tarpu šios vasaros atradimas – raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu. Jei būtų žiema, įberčiau dar ir bulvių kubelių, bet ir tokia, kokia yra dabar, ši sriuba yra nuostabi. Jauki, soti, tiršta, šilta ir labai, labai gardi.

O be to, kai už lango šitaip apsiniaukę ir vis taikosi pliaupti lietus, gal šiandiena tikrai galėtų būti sriubos diena?

 Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

 Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

 Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 porcijos Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 labai didelio ar 2 vidutinio dydžio svogūnų
2 didelių morkų
3 skiltelių česnako
3 valg. š. pomidorų pastos
1/3 stiklinės (100 g) saldaus aitriųjų paprikų padažo (Sweet Chili)
1 stiklinės (200 g) raudonųjų lęšių (sausų kruopų)
4 stiklinių (1 l) vandens
1 arb. š. druskos
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
1 žaliosios citrinos sulčių

Patiekti:
natūralaus jogurto
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežių žalumynų

GAMINIMO EIGA

1. Didesniame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir mažais kubeliais pjaustytas morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, virš vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės.
2. Suberkite smulkiai kapotą česnaką, sudėkite pomidorų padažą ir saldų aitriųjų paprikų padažą. Maišydami pakepinkite apie minutę.
3. Suberkite lęšius, supilkite vandenį, įberkite šaukštelį druskos. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 20 minučių, kol daržovės ir lęšiai bus išvirę.
4. Supilkite kokosų pieną ir žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pakaitinkite minutę. Paragaukite ir pagardinkite dar žiupsneliu druskos, jei reikia.
5. Patiekite su šaukštu natūralaus jogurto, apibėrę šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir smulkintais šviežiais žalumynais.

 Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

 Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su kokosų pienu

Įkvėpimas: Family Style Food

česnakaicitrinosjogurtaskokosų pienaslęšiaimorkospomidorų pastaraudonieji lęšiaisaldus aitriųjų paprikų padažassriubasvogūnaižaliosios citrinosžalumynai
4 komentarai
12
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais
kitas įrašas
Kepta avižinė košė su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu ir česnakiniais...

Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

Šokoladinis migdolinis pyragas

Vafliai ant pagaliuko

Sluoksniuoti pyragėliai

Naminių ledų suvožtiniai su braškėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tarta su varške ir pomidorais

Įdarytos šviežios bulvės

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Trinta burokėlių sriuba

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

4 komentarai

Gita 17 Bir ’20 - 3:45 pm

Labai noriu isbandyti, tik neturiu to Sweet Chili padazo – kuo ji galeciau pakeisti? Ar sojos padazas tiktu? Aciu

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:44 pm

Gita, sojos padažas tikrai kur kas intensyvesnis visai kitokio skonio – nerekomenduočiau. Užsukite į kokią didesnę parduotuvę, ir tikrai rasite Sweet Chilli padažo 🙂

Reply
Gabrielė 30 Lap ’20 - 12:08 pm

Man tikriausiai kažkas nepavyko, nes gavosi tikrai nekoks skonis – morkos nesuvirė (viską dariau pagal instrukcijas) sweet chili suteikė labai keistą prieskonį, o laimas, kuris tikėjausi išgelbės receptą viską galutinai pribaigė.. Tai dabar bandau dėti cukraus, aštrios adžikos, bandysim transformuoti skonį.

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:26 am

Gabriele, tikriausiai čia tiktų tas posakis, kad skonis draugų neturi 🙂 Man tai viena skaniausių sriubų, bet jums tikrai gali ir nepatikti; taip jau kartais nutinka 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų