Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Mėlyninis sūrio tortas

parašė Asta 22 Kov ’11
Mėlyninis sūrio tortas

Lazda turi du galus, girdėjau ne kartą sakant. Ir pati ne kartą sakiau. Nes vis tik teisybė.
Tikriausiai kiekvienas gyvenimo siurprizas ar prizas turi ir kitą pusę. Nes gyvenimas nėra tik juodas ar baltas, dažnai jis spalvotas, o jei aptingsti jį spalvinti – nes tai irgi darbas – tampa vienodai pilkų atspalvių. O pilka turi vieną nepaneigiamą bruožą – ji gali būti gera ar bloga, priklausomai nuo to, iš kurios pusės į ją žvelgsi.
Ir viskas kartais tampa beprotiškai painu. Gavęs dovaną, supranti, kad kitą dovaną ji iš tavęs atėmė. Džiaugsmas atneša liūdesį, o didelės galimybės – dar didesnes baimes. Nesupranti, ar verkti iš džiaugsmo. Ar juoktis, bandant paslėpti ašaras.
Nes nežinai, ko nori. Nežinai, ko ieškai. Ir sužinosi tik tuomet, kai rasi.
Kai išmoksi spalvinti. Ryškiomis ir džiugiomis spalvomis. Kiekvieną vakarą pažadi sau – rytoj.

Ir vieną dieną supranti, kad rytojus yra šiandien.


Skonis: 9/10. Tortas išties labai švelnaus skonio ir tirpstančios burnoje konsistencijos. Tačiau – sūrio tortas yra sūrio tortas, o maskarponė yra maskarponė – todėl kiek riebokas. Todėl daugiau nei vieną mažą gabalėlį vienu kartu suvalgyti sudėtinga. Bet gal tai net ir gerai 🙂 Faktas, kad šis tortukas dabar lauks vasaros, o tuomet aš jį būtinai išbandysiu su šviežiomis uogomos – pavyzdžiui, braškėmis.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? Dulcis in Furno

Mėlyninis sūrio tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 20 gabalėlių Paruošimo laikas: 1 val. + 3 val. šaldymas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
400 g sausainių (pvz., „Selga”)
200 g sviesto, tirpinto
2 valg.š. medaus

Uogų kremui:
250 g šviežių ar šaldytų mėlynių (ar kitų mėgstamų uogų)
250 g maskarponės sūrio
250 g rikotos sūrio (naudojau 500 g maskarponės)
200 g grietinėlės
50 g cukraus
100 g cukraus pudros
10 g želatinos

Aptepimui:
300 g grietinėlės
50 g cukraus
vaisių papuošimui

GAMINIMO EIGA

1. Paruošti torto pagrindą: sumaišyti visus pagrindui skirtus produktus.
2. Supilti į paruoštą, kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (20 x 30 cm.) ir paspaudžiant išlyginti – su šaukštu ar delnu.
3. Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 11 minučių. Išimti iš orkaitės ir atidėti į šalį.
4. Paruošti uogų įdarą: uogas suberti į smulkintuvą ir pertrinti iki vientisos masės.
5. Vandenyje išbrinkintą ir mikrobangų krosnelėje ar garų vonelėje ištirpintą želatiną maišant, lėta srovele supilti į mėlynes. Greitai išmaišyti.
6. Tuoj pat suberti cukraus pudrą, sudėti maskarponę ir rikotą. Išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
7. Supilti iki standžių putų išplaktą grietinėlę su cukrumi ir lengvai išmaišyti.
8. Supilti į kepimo indą ant apkepto pagrindo, išlyginti paviršių. Šaldyti mažiausiai 3 valandas.
9. Aptepimui skirtą grietinėlę išplakti su cukrumi iki standžių putų. Papuošti grietinėle ir mėgstamomis uogomis ar vaisiais.

grietinėlėkreminis sūrismaskarponėmedusmėlynėsrikotasaldumynaisausainiaisūristortasuogosželatina
35 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinės bandelės
kitas įrašas
Plikyti sausainėliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Galetė su obuoliais ir karamele

Sluoksniuotas želė desertas

NAUJI PAŽADAI // Spanguolių tiramisu su apelsinais

„Juodojo miško“ pyragėliai

Varškės skarelės

Avižiniai sausainiai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Šakšuka su morkomis

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

Tortas „Napoleonas“

Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Tortas „Braškinė Svajonė”

35 komentarai

Diana 22 Kov ’11 - 9:16 am

Žavingas, Asta )

Reply
Asta 22 Kov ’11 - 7:43 pm

Ačiū, Diana 🙂

Reply
Karolina 22 Kov ’11 - 10:32 am

Ta violetinė spalva tokia.. ahh.. vasariška 🙂

Reply
Asta 22 Kov ’11 - 7:44 pm

Aha, Karolina 🙂 Patinka be proto man ta spalva, jau kuris laikas dėl violetinių atspalvių esu pamišus 🙂

Reply
ruta 22 Kov ’11 - 12:38 pm

Na ir nuostabus pyragas, 🙂 Saunuole tu:) Sauletos virtuves dienorascio skaitymas man tapo, antras po L.ryto dienrascio :)))))

Reply
Asta 22 Kov ’11 - 7:44 pm

Rūta, oho! 🙂 Neabejotinai man tai labai didelis komplimentas, ačiū labai 🙂 Tikiuosi, kad taip bus ir toliau, stengsiuos :))

Reply
Neringa 22 Kov ’11 - 2:57 pm

turbut nori, kad as infarkta gauciau! jis nuostabus!

Reply
Asta 22 Kov ’11 - 7:45 pm

Neringa, tikrai nenoriu, nė trupučio :)) Bet ačiū :))

Reply
Violeta 22 Kov ’11 - 6:42 pm

Gardumelis:)). Tik nesupratau – kokia zelatina deti? Isbrinkinta?

Reply
Asta 22 Kov ’11 - 7:45 pm

Taip, Violeta, išbrinkintą vandenyje ir ištirpintą. Pasitaisysiu, nes šioje vietoje tikrai nelabai aiškiai surašiau 🙂

Reply
Indre 22 Kov ’11 - 8:25 pm

Šiandien pas mane irgi bus kažkas tokio, svarbiausia, kad greitai ir skaniai 🙂

Reply
Asta 23 Kov ’11 - 8:33 am

Indre, aš jau baltai pavydžiu to „kažko tokio”. Sunku, kai tik savaitgaliais gaminimams laiko lieka.. 🙂
Skanaus! :))

Reply
kristina 22 Kov ’11 - 10:24 pm

Jau žinau ką darysiu ir kuo vaišinsiu svečius gimtadienio proga.

Reply
Asta 23 Kov ’11 - 8:33 am

Kristina, smagu, kad šį torčiuką išsirinkai 🙂 Jau iš anksto linkiu, kad jis pavyktų puikiai ir kad gimtadienis būtų skanus 🙂

Reply
Reda 22 Kov ’11 - 10:30 pm

Pyragai, tortai, jie pas Tave toookie nuostabūs:) kepiau jau vieną torčiuką, labai patiko:)

Reply
Asta 23 Kov ’11 - 8:33 am

Reda, labai džiugu girdėti 🙂 Prašom išbandyti ir daugiau 😉

Reply
Renata 23 Kov ’11 - 1:24 am

Nuostabus tortas, labai labai gražus 🙂 Bet šįsyk mane labai „užkabino” įžanga. Tikrai turit talentą dėstyti mintis 🙂

Reply
Asta 23 Kov ’11 - 8:34 am

Ačiū, Renata 🙂 Man tai tikrai daug reiškia 🙂

Reply
Mindaugas 23 Kov ’11 - 12:46 pm

na dar neteko paragauti 🙂 Kompiuterių remontas

Reply
Asta 27 Kov ’11 - 7:06 pm

Mindaugai, pabandyk ir paragauk, gal patiks? 🙂

P.S. Reklama labai jau akivaizdi, ar ne?

Reply
Indre 23 Kov ’11 - 9:08 pm

Nepavydėk – mane sąžinė ima griaužti, kad kepinėju vietoj bakalauro rašymo…

Reply
Asta 27 Kov ’11 - 7:07 pm

Indre, žinok, ir manęs bakalauras laukia. Laukia laukia… bet virtuvės vis tiek išsižadėt nenoriu. Ir nereikia 🙂 Kas bus, jei jokių sau malonumų neleisim? 🙂

Reply
Indre 25 Kov ’11 - 12:53 am

Man pvz vienu prisedimo surio torto telpa net ir trys gabaliukai 😀 ypac dangiskai skanaus surio torto.
Ir tai tas tortos kurio visada sakau daugiau niekada nebegaminsiu 😀 Bet tik del to kad non stop buna valgymas, o paskui viskas ant sonu nugula 🙁

Reply
Asta 27 Kov ’11 - 7:07 pm

Indre, su dangiškai skaniu sūrio tortu kita kalba – aną tikriausiai visą viena pati per du kartus suvalgyčiau, taip bent jau rodosi 😀

Reply
Laura 8 Bal ’11 - 9:06 pm

Begalo gražus ir skaniai atrodantis tortas.Aš taip pat begalo dievinu violetinę spalvą ir beprotiškai mėgstu gaminti. 😉 Gavosi tikrai labai skaniai.

Reply
Asta 8 Bal ’11 - 11:24 pm

Laura, labai smagu girdėti – džiaugiuosi 🙂 Ir dar kartą absoliučiai pritariu dėl spalvos grožio :))

Reply
Laura 9 Bal ’11 - 3:34 pm

Taip pat galiu pagirti Tave dėl šios svetainės.Joje visada randu ko reikia.:)

Reply
Asta 10 Bal ’11 - 11:03 pm

Laura, kaip miela girdėti, ačiū labai 🙂

Reply
Keila 6 Bir ’11 - 9:25 am

Labai pasakiskai atrodo tortas. Noriu paklausti, ar uztenka 10 g. zelatinos ir kokia pati naudojat? jau ryt planuoju daryti, nes turiu saldytu trintu melyniu, tai puiki ideja, kur jas panaudoti

Reply
Asta 15 Bir ’11 - 11:05 pm

Keila, ačiū 🙂
Želatinos man užteko, o naudoju Dr. Oetker, žydrame pakelyje.
Skanaus torčiuko! 🙂

Reply
Monika 2 Lie ’12 - 10:19 am

Turiu klausimą: mano organizmui mascarponė nepatinka, ricotą galiu valgyti šaukštais, bet mascarponė kažkaip nelimpa, kad ir kaip skanu būtų. Nieko galbūt baisaus jei naudot tik ricotą?

Reply
Asta 11 Lie ’12 - 7:54 pm

Monika, žinoma, gali naudoti – jei tik tau patinka rikota, rikotos tortas tikrai turėtų patikti 🙂 Čia jau nuo skonio priklauso – man asmeniškai vien tik rikota… nelabai. Bet dar yra vienas variantas – vietoje maskarponės galima naudoti ir „Philadelphia” kreminį sūrį 🙂

Reply
Paulina 25 Rgp ’13 - 12:03 pm

Ačiū labai už receptą, gaminu jau antrą kartą šį dieviško skonio tortą. Išgyrė net tie, kurie nera tortų gerbėjai. Cha! 🙂 Kam patinka mascarpone, tikrai nepasigailėsit pasigaminę šį tortą. Tik minusas tas, kad gan brangokas jis 🙂 bet skonis viską atperka 🙂

Reply
Asta 27 Rgp ’13 - 5:49 pm

Paulina, taip, kartais desertų kaina būna nemaža… bet tas skonis. Teisi esi, jis viską atperka. Ir dar valgančiųjų šypsenos, kurios neįkainojamos 🙂
Labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Akvile 13 Lie ’16 - 12:22 pm

Kokiame kiekyje vandens reikia išbrinkinti želatiną?

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų