Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

parašė Asta 27 Vas ’25
Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Keptuvėje, orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje, saldūs ar nesaldūs, su priedais ar be jokių priedų, karšti ar jau atvėsę, pusryčiams, pietums ar vakarienei – o, dievai, varškėčiai mūsų namuose tiesiog karaliauja. Tad turbūt visai natūralu, kad nepaliaujamai ieškau būdų jiems paįvairinti. Vieni būdai būna sėkmingesni už kitus, bet šis – sakyčiau, labai vykęs, šypt.

Varškėčius šįkart saldinau bananais, dalį miltų pakeičiau migdolų miltais ir į masę papildomai įmaišiau kelis šaukštus šaltyje džiovintų uogų. Kepiau karšto oro gruzdintuvėje (bet galite kepti tiek orkaitėje, tiek keptuvėje). Varškėčiai iškepė drėgni, švelnūs, pasipūtę lyg minkštos paduškėlės*. Šaltyje džiovintos uogos suteikė ne tik spalvų, bet ir gaivios, labai malonios rūgštelės.

Ruošdama varškėčius, naudojau „Alvo“ liofilizuotas uogų granules. Jos yra smulkintos, tad patogios ne tik įmaišyti į ruošiamus patiekalus, gardinti pusryčių košę, bet ir puošti desertus: tortus, keksiukus ar ką tik sumanysite.

Pastebėjote žalią rakto skylutės simbolį, esantį ant produktų pakuočių? Tai ES registruotas prekių ženklas, skiriamas kokybiškiems, sveikatai palankiems maisto produktams. Šiose šaltyje džiovintose uogose nėra jokių pridėtinių cukrų, sudėtyje – tik uogos ir nieko daugiau.

*Pati nustebau, kai berašant šis žodis atėjo į galvą, bet jis čia tinka tobulai – paduškomis mano seneliai vadindavo pagalves. Tad ir šie varškėčiai – tikrai lyg pagalvėlės!

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 porcijos (8-10 varškėčių) Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

360 g pusriebės (9%) varškės
2 kiaušinių
1 banano
½ arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
½ stiklinės (50 g) migdolų miltų
½ stiklinės (70 g) kvietinių miltų
3 valg. š. šaltyje džiovintų uogų (aviečių, mėlynių, braškių, vyšnių)

GAMINIMO EIGA

1. Sumaišykite visus produktus iki vientisos masės.
2. Padalinkite masę į aštuonias dalis ir drėgnais delnais suformuokite apvalius paplotėlius.
3. Iškepkite varškėčius:

  • Jei kepate karšto oro gruzdintuvėje: dėkite ant kepimo popieriaus lakštelio, kartu su juo – į karšto oro gruzdintuvę. Kepkite 180 °C temperatūroje 9 minutes. Tuomet apverskite ir kepkite dar 3 minutes.
  • Jei kepate orkaitėje: išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
  • Jei kepate keptuvėje: virš vidutinės ugnies įkaitinkite šaukštą kokosų aliejaus ir kepkite varškėčius po kelias minutes iš abiejų pusių, kol išorėje gražiai apskrus, o viduje bus iškepę.

4. Patiekite su mėgstamais priedais: uogomis, graikišku jogurtu, milteliniu cukrumi, medumi ar kt.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Alvo“.
#reklama #alvolietuva

avietėsbananaibraškėsliofilizuotos uogosmėlynėsmigdolų miltaipusryčiaišaltyje džiovintos uogosuogosvanilėvarškėvarškėčiaivyšnios
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais
kitas įrašas
Bulvinis blynas su šoninės ir sūrio įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Plikyti riestainiai

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

Sluoksniuotos tešlos pyragas (Velingtono kepsnys) su lašiša

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Riešutų ir datulių batonėliai

Grūdėtosios varškės dubenėlis su lašiša

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Keptų bulvių salotos

Belgiški pusryčių vafliai

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

Jautienos ir makaronų troškinys

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (40)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (9)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (98)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (361)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (51)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (366)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (174)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (96)
    • Sumuštiniai (44)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (703)
    • Bandelės (48)
    • Be orkaitės (144)
    • Desertai indeliuose (100)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (20)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (83)
    • Tortai (130)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (35)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų