Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsSALDUMYNAITortai

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

parašė Asta 7 Vas ’20
Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Per dažnai gyvenime mes laukiame progų. Progos trumpam atitrūkti nuo buities ir pailsėti. Progos ligi soties išsimiegoti. Progos pakviesti mylimąjį į pasimatymą. Progos užsivilkti tą pačią gražiausią suknelę. Progos suruošti vakarienę seniai matytiems ir labai pasiilgtiems. Progos užtiesti stalą linine staltiese. Progos iškepti tortą.

Jei lauksime, kol progos ateis, laukti gali tekti labai ilgai. O štai jei pažiūrėtume iš kitos pusės, visas gyvenimas – vien tik progos. Jos neateina pačios, jos nenukrenta iš dangaus. Tai mes patys, įkvėpimo pagauti, kartais imam ir jas susikuriam.

• Išeinam pasivaikščioti vidury beprotiško pirmadienio.
• Leidžiam sau gerti kavą dešimt minučių ilgiau nei įprasta.
• Pakviečiam į pasimatymą mylimąjį, su kuriuo buitimi dalijamės daugiau nei dešimtį metų; todėl tie pasimatymai – dar svarbesni.
• Parodom liežuvį nesibaigiantiems darbams ir į lovą krentam dar prieš vidurnaktį, nusprendę, kad ir miegas galiausiai gali būti prioritetas.
• Apsivelkam pačią gražiausią suknelę, nors keliaujam tik iki parduotuvės; bet kas gi sakė, kad parduotuvėj negalim sau būti pačios gražiausios?
• Akimirkos žavesio pagauti šventinę vakarienę organizuojam tiesiog savaitės vidury.
• Uždengiam stalą staltiese.
• Iškepam tortą.

Nes tortai nėra tik gimtadieniams, o gerumas – ne tik Kalėdoms. Progų daryti tai, ką norisi, niekad nerasim išspausdintų kalendoriuje prie vardadienių ar mėnulio fazių. Bet patys jas ten įrašyti ten tikrai galime, o kartais nė rašyti nereikia.

Tiesiog imam ir susluoksniuojam tortą. Dabar!

 Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

 Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

[foto: Avieciu-mangu surio tortas_SUPERGARDEN (17)]

Aš nežinau, kas šiame torte užvis geriausia: ar riešutinis-kokosinis jo pagrindas, maloniai saldus ir tobulos tekstūros (ne kietas, ne per minkštas, šiek tiek birus, tačiau vis dar puikiai laikantis formą), ar skonių pilni, burnoje tirpstantys kreminio sūrio sluoksniai. Pastaruosius – avietinį ir mangų – paruošiau su šaltyje džiovintų „Supergarden“ aviečių ir mangų milteliais. Tai tos pačios tikros uogos ir vaisiai, tik išgarinus iš jų vandenį susmulkinti iki visiškai smulkių birių miltelių; tobulai tinkami vaisių kokteiliams, ledams ar tiesiog graikiškam jogurtui pagardinti. O taip pat, akivaizdu, ir tortams! Sugalvojate, kokio skonio norėtumėte, įmaišote keletą šaukštų į kremą, – ir štai!

Net nežinau, ką dar galėčiau pridurti. Tiesiog – nelaukite progų. Tokiam nuostabiam tortui jų laukti tikrai nereikia.

 Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

 Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

 Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

 Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 porcijų (22 cm tortas) Paruošimo laikas: 1 val. + šaldymas

INGREDIENTAI

Kokosiniam-riešutiniam pagrindui:
1 ½ stiklinės (150 g) migdolų miltų
1 stiklinės (190 g) nesūdytų kepintų žemės riešutų
½ stiklinės (50 g) kokosų drožlių
½ arb. š. druskos
¼ stiklinės (80 g) klevų sirupo
4 valg. š. (55 g) kokosų aliejaus

Avietiniam kremo sluoksniui:
250 g maskarponės sūrio
½ skardinės (190 g) saldinto sutirštinto pieno
3 valg. š. (35 g) šaltyje džiovintų „Supergarden“ aviečių miltelių
1 valg. š. klevų sirupo
1 valg. š. citrinų sulčių
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
10 g želatinos
40 ml vandens

Mangų kremo sluoksniui:
250 g maskarponės sūrio
½ skardinės (190 g) saldinto sutirštinto pieno
3 valg. š. (40 g) šaltyje džiovinto „Supergarden“ mango miltelių
1 valg. š. klevų sirupo
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
10 g želatinos
40 ml vandens

Papuošimui:
šviežių aviečių
šaltyje džiovintų „Supergarden“ aviečių granulių
šviežių čiobrelių
citrinų griežinėlių

GAMINIMO EIGA

1. Kepimo formą atsegamu kraštu (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi ar folija, ir ištepkite kokosų aliejumi.
2. Paruoškite pagrindą. Migdolų miltus, kepintus žemės riešutus, kokosų drožles ir druską suberkite į smulkintuvą, ir smulkinkite, kol liks labai maži žemės riešutų gabalėliai. Nemalkite iki miltų ar iki riešutų sviesto tekstūros. Į tą patį smulkintuvą supilkite klevų sirupą ir kokosų aliejų. Dar šiek tiek pasmulkinkite, kol masė taps lipni, ims kibti į rutulį.
3. Paruošta mase išklokite kepimo formos dugną. Paspauskite delnais, kad pagrindas būtų kuo tolygesnis ir tvirtesnis. Atidėkite į šalį, kol paruošite kremą.
4. Paruoškite avietinį kremą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
5. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite maskarponę, saldintą sutirštintą pieną, aviečių miltelius, klevų sirupą ir citrinų sultis.
6. Atskirame inde elektriniu plaktuvu iki standžių putų išplakite grietinėlę. Neperplakite. Lengvais judesiais įmaišykite į maskarponės kremą.
7. Želatinai išbrinkus, ištirpinkite ją virš garų vonelės. Jokiais būdais neleiskite želatinai užvirti, nes taip želatina praras stingdančias savybes! Ištirpintą šiek tiek atvėsinkite ir lėtai supilkite į kambario temperatūros kremą.
8. Paruoštą kremą supilkite į kepimo formą ant torto pagrindo, paviršių išlyginkite. Palaikykite šaldytuve bent 2-3 valandas, kol sustings.
9. Paruoškite mangų kremą. Kremą paruoškite lygiai taip pat kaip avietinį, tik naudokite šaltyje džiovintus mangų miltelius.
10. Paruošę kremą, supilkite į ant sustingusio avietinio kremo sluoksnio. Paviršių išlyginkite. Palaikykite šaldytuve dar bent 4 valandas ar geriausiai per naktį, kol tortas bus pilnai sustingęs.
11. Papuoškite tortą šviežiomis avietėmis, šaltyje džiovintų aviečių granulėmis ir čiobrelio šakelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Supergarden“.
#reklama #supergarden

 Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

 Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

 Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

avietėscitrinosdesertaiklevų sirupaskokosų aliejuskokosų drožlėsliofilizuoti vaisiailiofilizuotos uogosmangaimaskarponėmigdolų miltainekeptas tortassaldintas sutirštintas pienassaldumynaisupergardentortasželatinažemės riešutai
7 komentarai
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
kitas įrašas
Purūs pusryčių blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Raudonojo aksomo sūrio pyragas

Marokietiški sviestiniai sausainiai su sezamo sėklomis

Saldieji piršteliai

Desertas „Damų piršteliai”

Medaus – žemės riešutų sviesto sausainiai

Sveikuoliški batonėliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Varškės apkepas su brokoliais

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Bandelės su cinamonu

Kalėdinė šokoladinė tarta

Povitica (Mielinė pynė su graikinių riešutų įdaru)

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

7 komentarai

Dalia 7 Vas ’20 - 4:02 pm

Miela Asta, o ka ir kaip galima butu panaudot jei pas mus nera tu dziovintu uogu milteliu.

Reply
Asta 7 Vas ’20 - 10:46 pm

Dalia, galite naudoti ir šviežias avietes bei mangus, tik reiktų atkreipti dėmesį į tai, kad padidėjus kremo tūriui, reikėtų šiek tiek padidinti ir želatinos kiekį 🙂

Reply
Gerda 10 Vas ’20 - 5:26 am

Užsukau į jūsų tinklaraštį visai netikėtai ir užsibuvau gana ilgai. Kokios nuotraukos ir kaip detaliai viskas aprašyta. 🙂

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:04 am

Ačiū, Gerda, man labai gera ir džiugu girdėti! Tikiuosi, kad užsuksite dažniau 🙂

Reply
Monika 23 Rgp ’20 - 6:03 pm

Sakykite o kaip Jums pats mangų ir aviečių derinys, ar galutiniame variante per daug „nesipjauna” šie vaisiai?

Reply
Monika 24 Rgp ’20 - 6:58 pm

Sveiki. Žadu bandyti šį tortą tik vienas klausimas kaip mangai su avietėmis ar nesipjauna tarpusavyje kad nenutelbtų kuris nors bijau viso skonio?

Reply
Asta 24 Rgp ’20 - 7:02 pm

Monika, galiu patikinti, kad šie du skoniai tarpusavyje dera tiesiog puikiai – kitu atveju tikrai receptu nesidalinčiau 🙂 Tikiuosi, kad išbandysite, skanaus! 🙂

Reply

Komentuoti: Dalia Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų