Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Nekeptas sūrio tortas su braškėmis

parašė Asta 9 Lie ’15
Nekeptas sūrio tortas su braškėmis

Kada gi daugiau, jei ne gimtadienio dieną, be jokios sąžinės graužaties galima suvalgyti penkis gabalėlius torto? Paskutinį iš jų – velniškai saldų ir nepadoriai skanų naminio „Reese‘s“ gabalėlį (jei tiksliau, tai visą gabalą) – suvalgiau jau lovoje, įlindus į savo mėlynai taškuotą pižamą ir įsitaisius tarp minkštų pagalvių. Širdžiai sąlant nuo nesuvokiamai didelio šokolado ir cukraus kiekio, savo žmogui sakiau: „viskas, šis jau paskutinis, bet juk turėjau bent vieną gabalėlį suvalgyti ir už tave“.

Už jį, už save ir už visus – vakar tortų buvo iki soties. Ir saldainių, ir ledų, ir kitų skanėstų. Jei linkėjote man saldžios dienos, o tokių linkėjimų tikrai buvo, galiu patikinti, kad tai išsipildė su kaupu! Belieka tikėtis, kad ir visi kiti linkėjimai, kurių gavau išties nuostabių, įkvepiančių ir įsimintinų, lygiai taip pat vieną gražią saulėtą dieną ims ir išsipildys, šypt.

Na, o kalbant apie tuos penkis gabalėlius torto… vienas iš jų – štai, prieš Jūsų akis. Kol turguose dar galite rasti šviežių braškių – tokių saldžiai kvepiančių, kad sunku praeiti pro šalį nesulėtinus žingsnio – būtinai išmėginkite. Gardumynas!

Nekeptas sūrio tortas su braškėmis (2)

Skonis: 10/10. Nors pakankamai saldus, tačiau kur kas lengvesnis ir gaivesnis nei klasikinis sūrio tortas. Idealus šiltomis vasaros dienomis! 

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Pagal dangiškai skanaus sūrio torto receptą.

Nekeptas sūrio tortas su braškėmis (3)

Nekeptas sūrio tortas su braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 14 Paruošimo laikas: 45 min. + šaldymas per naktį

INGREDIENTAI

Pagrindui:
180 g sausainių (pvz. „Selga“)
100 g sviesto

Įdarui:
300 g kreminės varškės
250 g maskarponės sūrio
1 indelio (398 g) saldinto sutirštinto pieno
1 valg. š. medaus
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
20 g želatinos
60 ml vandens
300 g šviežių braškių

Papuošti:
šviežių braškių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite pagrindą. Pasiruoškite kepimo indą (22 cm skersmens) ir išklokite jį folija.
2. Sausainius maisto smulkintuvu susmulkinkite iki labai smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu sviestu, kol neliks sausų trupinių ir gausite lipnią masę. Išklokite šia mase kepimo indo dugną ir tvirtai paspauskite delnais. Atidėkite į šalį.
3. Paruoškite įdarą. Vanilinį varškės kremą, maskarponės sūrį, saldintą sutirštintą pieną ir medų išplakite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
4. Atskirame inde elektriniu plaktuvu išplakite grietinėlę iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
5. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti. Ištirpinkite virš „garų vonelės“ ar mikrobangų krosnelėje.
6. Į varškės ir maskarponės kremą lengvais judesiais įmaišykite išplaktą grietinėlę. Tuomet labai lėta srovele, nuolat maišydami kremą, iš lėto supilkite želatiną.
7. Suberkite į kelias dalis supjaustytas braškes ir įmaišykite į kremą.
8. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą ant pagrindo.
9. Indą su paruoštu sūrio tortu perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
10. Patiekite. Sustingusį tortą išimkite iš indo, perkelkite ant tortinės ar padėklo ir papuoškite šviežiomis braškėmis.
11. Patiekite šaltą. Skanaus!

Nekeptas sūrio tortas su braškėmis (4)

braškėsgrietinėlėkondensuotas pienaskreminis sūrismaskarponėmedussaldintas sutirštintas pienassaldumynaitortasvarškėželatina
22 komentarai
42
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Grikių granola
kitas įrašas
Lašišos paštetas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keksiukai su šokolado gabalėliais

Pavlovos pyragaičiai su spanguolėmis ir pistacijomis

Sviestinis cinamoninis keksas

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

Varškės pyragas su mandarinais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir citrinų limonadas

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Imbierinis sirupas kavai

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Tiramisu Affogato

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Cukinijų apkepas

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su...

22 komentarai

Evelina 9 Lie ’15 - 5:55 pm

Receptukas skamba nuostabiai (kaip ir visi šiame puslapyje, gaminta, išbandyta jau ne kartą), net seilės kaupiasi skaitant, nuo ryto skubėjau į parduotuvę susipirkti visus reikalingus ingridientus ir pyragiukas jau stingsta (tikiuosi) šaldytuve :)) tik begaminant labai painus etapas buvo su želatina, su ja ankščiau neteko susidurti, įtariu, kad paruošiau ne taip kaip reikėjo, per daug praskiedžiau ir dabar pergyvendama laukiu rytojaus ryto, kai bėgsiu tikrinti savo gražuolio šaldytuve 😀

Reply
Asta 19 Lie ’15 - 12:55 pm

Evelina, labai ačiū! 🙂 Būtų labai smagu išgirsti, kaip gi pavyko? Tikiuosi, kad želatina nesukliudė ir viską atlikai teisingai.
Beje, kuris etapas buvo neaiškus? Iš pradžių želatina yra užpilama vandeniu ir išbrinkinama (masė tampa tiršta, guminė). Tuomet ištirpinama (bet neužvirinama!!) mikrobangų krosnelėje ar ant garų vonelės, kol tampa skysta. Ir trupučiuką atvėsinus (bet ne visiškai, nes ji vės sustings, tik vos vos), labai lėta srovele supilama į kremą. O kad šis nesušoktų į gumuliukus, jis nuolat maišomas, pilant želatiną 🙂
Labai labai tikiuosi, kad pavyko puikiai ir skaniai! 🙂

Reply
Akvilė 12 Lie ’15 - 10:27 am

Sveika! Norėjau paklausti, ar torčiukas pavyktų nededant kreminės varškės, o maskarponės 500g?

Reply
Asta 19 Lie ’15 - 12:49 pm

Akvile, tikrai pavyktų, tik būtų kiek riebesnis 😉

Reply
Dovilė 16 Lie ’15 - 1:03 pm

Man beveik nesustingo. želatiną naudojau dr. oteker vieną pakelį, kuriame yra 20 g. Kitą kartą dėčiau bent du pakelius želatinos. Be to man atrodo, kad produktų per daug – jei varškė ir grietinėle, kam ta maskarponė…

Reply
Asta 19 Lie ’15 - 12:52 pm

Dovile, labai gaila, kad nesustingo 🙁
Tiesa, galima naudoti tik varškę ir grietinėlę (ar tik maskarponę ir grietinėlę). Pirmuoju atveju tortas bus lengvesnis, liesesnis; antruoju – riebesnis. O aš norėjau aukso viduriuko, todėl dėjau perpus varškės ir maskarponės 🙂

Reply
Joana 24 Lap ’15 - 5:30 pm

As turiu dr.Oetker zelatinos lapeliais. Tai dabar issigandau. Torta gaminsiu rytoj, gimtadieniui, net nezinau rizikuot ar pirkt kokia kita zelatina… O gal tiesiog pasvigubint doze? Kazi kaip tai skoniui gali atsiliepti? Beje kai skaiciau triju sokoladu torto komentarus, tai Asta kaip tik raset, kad visada naudojat dr. Oetker zelatina. Cia jos kokybe taip suprastejo?

Reply
Vilma 3 Rgp ’15 - 1:19 pm

O kas ta kreminė varškė?

Reply
Asta 9 Rgp ’15 - 1:44 pm

Vilma, pastaruoju metu aš dažniausiai naudoju štai tokį vanilinį varškės kremą: http://www.valio.lt/produktai/alma_vanilinis_varskes_kremas_300_g-adc7eb2878-50.html

Reply
Lina 25 Gru ’15 - 8:26 pm

Puikus tortas! Kadangi paprastas sūrio tortas jau pabodęs tai šis grynas išsigelbėjimas. Greitas ir skanus.

Reply
Akvilę 15 Bal ’16 - 3:05 pm

O aš turiu dar vieną tokį gal keistą klausimą. Darant tortus,kuriuose yra želė, žinau, kad negalima į vidų dėti kivių. O jeigu puošti kiviais? Laikysis dailiai ar nelabai?

Reply
Martha 19 Bir ’16 - 6:12 pm

Sos isgelbekit mane nuo nemigos nakties.. viska padariau pagal recepta beet neidejau kremines varskes.. ar kazkas gausis ir ar nebus labai saldu???

Reply
Valerija 26 Geg ’17 - 8:55 am

man taip norisi kuo greiciau isbandyti

Reply
olga 11 Lie ’17 - 2:20 pm

Sveiki, o ka jus dedat i formos pagrinda? Kaip paskui graziai i tortine idet? pas jus nuotraukoj kazkoks kartonas ir servete?

Reply
Asta 12 Lie ’17 - 10:16 am

Olga, prieš stingdindama tortą (ar jį kepdama, jei jis keptas), kepimo formą iškloju kepimo popieriumi. Sustingus (iškepus), kepimo popieriu nuimu nuo kraštų, tada atsargiai atkeliu apačią ir perkeliu ant sėrvetėlės/padėklo/lėkštės, ant kurios serviruoju. Pagrindas būna pakankamai tvirtas – imant atsargiai, nelūžta 🙂 Šįkart nuotraukoje tortas padėtas ant tortams skirtos servetėlės, ši – ant kartoninio padėkliuko, šis – ant torto padėklo 🙂

Reply
Lina 8 Bir ’18 - 6:50 pm

Išbandžiau šį torta sūnelio pirmajam gimtadieniui 🙂 Skonis buvo puikus, tik kita karta deciau daugiau zelatinos, nes truko stangrumo.

Reply
Asta 4 Lie ’18 - 8:25 pm

Lina, labai džiaugiuosi, kad tortas patiko! 🙂 Man tik labai keista, kad su 20 gramų želatinos Jums galėjo trūkti stangrumo – man tortas gaunasi net labai tvirtas. Tačiau galbūt ne visos želatinos vienodos; žinoma, kad kiekį galima pasireguliuoti pagal savo poreikį 🙂

Reply
Sandra 10 Lie ’18 - 7:38 pm

Sveiki. Ar esate bandžiusi gaminti šį tortą su kokiom kitom uogom – avietėm, šilauogėm? Bijau, kad braškių neberasiu, trumpas tas sezonas…

Reply
Asta 12 Lie ’18 - 8:12 pm

Sandra, nesu, bet tikrai tikrai puikiai tiks ir šilauogės ar avietės! Drąsiai gaminkite, bus labai gardu, neabejoju! 🙂

Reply
Laima 20 Bir ’20 - 8:43 am

Sveiki, ar galima vietoje želatinos naudoti agarą? Skonis nenukentėtų? Kiek jo reikėtų šiam tortui?

Reply
Laima 20 Bir ’20 - 8:53 am

Sveiki, ar galima vietoje želatinos naudoti agarą? Skonis nenukentėtų? Kiek jo reikėtų šiam tortui?

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:45 pm

Laima, keisti, manau, tikrai galima, tačiau neturiu patirties naudojant agarą, todėl tiksliau patarti negaliu.

Reply

Komentuoti: Dovilė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų