Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Obuoliniai keksiukai

parašė Asta 28 Spa ’22
Obuoliniai keksiukai

Obuoliai ir kepiniai iš jų – neatsiejama rudens dalis. Namus užpildęs saldus cinamono aromatas akimirksniu suteikia jiems šilumos ir jaukumo. Obuoliais pagardinti keksiukai – dailūs, gardūs, itin lengvai paruošiami. Jie gali tapti skaniu savaitgalio pasilepinimu, o taip pat – miela ir dėmesinga dovana ar lauktuvėmis, keliaujant į svečius.

Valgomos dovanos – visada truputį daugiau nei tiesiog dovanos. Jas ruošdami, skiriame savo laiką, dėmesį, rūpestį. Galvojame apie tą, kuriam dovaną įteiksime, ir nejučia į ruošiamą tešlą įmaišome ne tik visus produktus iš ingredientų stulpelio, bet ir glėbį šiltų linkėjimų. Valgomos dovanos yra vienos iš mieliausių ir jaukiausių, ypač, kai ruošiamos su dideliu atsidavimu ir meile.

PATARIMAI

  • Prieš ruošdami receptą, pasirūpinkite, kad visi produktai būtų kambario temperatūros. Tai leis tešlą išmaišyti lengviau, ji bus švelnesnė, glotnesnė.
  • Leiskite sviestui suminkštėti natūraliai, palikę jį kambario temperatūroje kelioms valandoms ar per naktį.
  • Rudąjį cukrų galite keisti baltuoju, tačiau rudasis suteiks keksiukams sodresnę spalvą ir malonų poskonį.
  • Rinkitės kokybišką, riebią grietinę, kuri keksiukams suteiks drėgnumo, sodrios tekstūros.
  • Keksiukams geriausiai tiks tvirti, kietoki obuoliai, kurie kepdami nesukrenta (pavyzdžiui, „Pink Lady“).
  • Neperplakite keksiukų tešlos: subėrę miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską, nebeplakite, o tik išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų.
  • Iš pradžių keksiukus kepkite aukštoje temperatūroje – tai leis jiems gražiai ir greitai pakilti. Tuomet temperatūrą sumažinkite ir kepkite toliau, kol keksiukai pilnai iškeps.
  • Paprasčiausias būdas patikrinti, ar keksiukai jau iškepę – mediniu pagaliuku. Įsmeikite jį į keksiuko vidurį ir ištraukite. Jei keksiukas dar aplipęs tešla, kepkite toliau; jei švarus – keksiukai iškepę.
  • Atvėsintus keksiukus kambario temperatūroje galite laikyti 3-4 dienas, šaldytuve – iki savaitės.
  • Jei keksiukus dovanosite, galite juos papuošti vėliavėlėmis. Atkirpkite plonos medžiaginės juostelės ir užriškite ją ant mediniu smeigtukų. Įsmeikite į keksiukų paviršių.

Obuoliniai keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 16 keksiukų Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
120 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
2 didelių kiaušinių
¾ stiklinės (190 g) riebios grietinės
2 arb. š. vanilinio cukraus
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. druskos
2 vidutinio dydžio obuolių (apie 250 g kubelių)

Trupiniams:
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
¼ stiklinės (30 g) graikinių riešutų
1 arb. š. malto cinamono
50 g tirpinto sviesto
½ stiklinės (70 g) miltų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir sudėkite į ją popierines formeles.

2. Paruoškite keksiukų tešlą. Minkštą sviestą ir rudąjį cukrų sudėkite į didesnį dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purumo. Po vieną įmuškite ir įplakite kiaušinius. Sudėkite grietinę, suberkite vanilinį cukrų ir dar kartą gerai išplakite.

3. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.

4. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į paruoštą tešlą ir išmaišykite, kad joje obuolių gabalėliais pasiskirstytų kuo tolygiau.

5. Paruoškite trupinius. Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų, smulkintus graikinius riešutus ir cinamoną. Supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite. Suberkite miltus ir maišykite, kol gausite lipnią masę. Atidėkite į šalį.

6. Iškepkite keksiukus. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami jas beveik iki viršaus. Trupinius šaukštu užberkite ant keksiukų viršaus ir lengvai paspauskite delnais.

7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Tuomet kepimo temperatūrą sumažinkite iki 180 °C ir kepkite dar 15 minučių. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – ištrauktas iš keksiukų vidurio jis turi būti švarus, neaplipęs tešla.

8. Porą minučių atvėsinkite keksiukus kepimo formoje, tuomet iš formos perkelkite ant grotelių ir leiskite atvėsti.
9. Jei norite, galite dekoruoti vėliavėlėmis (ant medinių smeigtukų užriškite medžiagines juosteles).

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

cinamonasdesertaigraikiniai riešutaigrietinėkeksiukaikepiniaiobuoliairiešutaisaldumynai
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai
kitas įrašas
Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės desertas

Kreminio sūrio tortukai su šilauogėmis stiklainėliuose

Struffoli

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

Šokoladinis grietininis keksas

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

Tortas „Marjolaine“

Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

Languota prijuostė: apibendrinimas. Ir marmurinis bananinis keksas su...

Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

Varškės ir obuolių pyragas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Saldžios dovanos Mamai

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Morkų ir varškės pyragas su trupiniais

    17 Spa ’25
  • 5

    Šokoladiniai keksiukai

    10 Lap ’12
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų