Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Obuolių pyragas

parašė Asta 31 Rgp ’12
Obuolių pyragas

Ruduo. Kai žolė po obelimi tampa raudona nuo žemyn bumbsinčių obuolių, supranti – jau ruduo. Tas, kuris paprastai ateina tyliai, nelauktai ir netikėtai. Nuspalvina žemę tūkstančiai margaspalvių medžių lapų, nubarsto naktinį dangų daugybe žvaigždžių ir sugrąžina į namus kepamų pyragų kvapą.

Ruduo. Kartais truputį saulėtas, kartais lietingas. Vakarais priverčiantis įsisupti į šiltesnį megztuką ir užsikaisti arbatinį.

Ar gali būti tikresnių rudens malonumų nei puodelis kvapnios arbatos ir gabalėlis obuolių pyrago? Kol žolė dar žalia, o popietės šiltos, taip gera šiomis skaniomis akimirkomis mėgautis gryname ore, išsitiesus ant pievos, saule švelniai glostant skruostus… Kartais akimirką norisi sustabdyti labiau nei visada.

Skonis: 10/10. Nepaprasto minkštumo ir gardumo tešla! Tik paviršius pyrago trupučiuką trapesnis, tačiau tai jam suteikia tik dar vieną papildomą balą! Aromatingas, gausiai obuolinis, tirpstantis burnoje – šis pyragas tikrai gali tapti vienu iš geriausių obuolių pyragų Jūsų rudens kolekcijoje.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? A Spoonful of Sugar

Obuolių pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 20 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 40-50 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
100 g sviesto
110 g cukraus pudros
1 kiaušinis
150 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1 valg.š. pieno

Obuolių įdarui:
800 g obuolių, nuluptų ir supjaustytų
1 valg.š. sviesto
1/2 arb.š. cinamono
1 valg.š. rudojo cukraus

Trupiniams:
185 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
125 g sviesto
165 g cukraus pudros

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C. Kepimo popieriumi ištieskite 20×30 cm dydžio kepimo indą.
2. Paruoškite pyrago pagrindą: elektriniu plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų iki kreminės konsistencijos.
3. Įmuškite kiaušinį ir išplakite.
4. Suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną. Išmaišykite iki vientisos masės.
5. Paruoškite obuolių įdarą: obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais (recepte pateiktas svoris – jau sutvarkytų obuolių).
6. Obuolius, sviestą, cinamoną ir rudąjį cukrų sudėkite į keptuvę. Kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol obuoliai taps minkšti. Leiskite atvėsti.
7. Paruoškite trupinius: sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų dubenyje.
8. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų – gausite stambius, lipnius trupinius.
9. Paruoštą pyrago pagrindo tešlą tolygiai paskleiskite ant kepimo indo dugno. Ant viršaus paskleiskite atvėsusią obuolių masę. Galiausiai viršų apibarstykite trupiniais.
10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių arba kol gražiai apskrus. Skanaus!

cinamonasobuoliaipyragassaldumynai
46 komentarai
16
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Marinatas šašlykams
kitas įrašas
Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

Varškės ir obuolių pyragas

Kreminio sūrio tortukai su šilauogėmis stiklainėliuose

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Belgiški pusryčių vafliai

Lietiniai su rikota ir braškėmis

Bananų ir riešutų sviesto vafliai

Pikantiška sūrio užtepėlė

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Jautienos ir makaronų troškinys

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Moliūgų sriuba su kokosų pienu

Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tiramisu II

Braškių ir rabarbarų tiramisu

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Plikyti sausainiai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

46 komentarai

Karolina 1 Rgs ’12 - 7:17 am

Yesss, kaip tik to ir ieškojau! 😀 einu gamint 😀

Reply
Asta 4 Rgs ’12 - 7:28 pm

Karolina, ir kaip? 😀

Reply
Karolina 6 Rgs ’12 - 5:35 pm

Labai visiems patiko 🙂 su ledais fantastika!

Reply
Diana 1 Rgs ’12 - 8:24 am

Rodos, tinkamiausias receptas pirmai rudens dienai 🙂

Reply
Asta 4 Rgs ’12 - 7:29 pm

Diana, obuolių pyragai, manau, idealiai tinkami visoms rudens dienoms… 🙂

Reply
Raselita 2 Rgs ’12 - 1:18 pm

Išbandžiau,pyragas nuostabus, trys sluoksniai kiekvienam skoniui. Vidury obuoliai it karamelizuti, viršutinis sluoksnis labai skanus paskrudęs, apačia tik kiek sukritusi, nes manau daugokai sulčių iš obuolių keptuvėje išsileido.
Ačiū už receptą 🙂 Nusėdo į mano užrašų knygelę ir bu sne kartą kartojamas 🙂

Reply
Asta 4 Rgs ’12 - 7:29 pm

Raselita, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Jei obuoliai išleidžia labai labai laaaabai daug sulčių, galima jas šiek tiek nupilti ir viskas bus čiki 🙂

Reply
asta 5 Rgs ’12 - 5:47 am

Ar jis skoniu nepanašus į pyragą ‘obuolių ruduo’?

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:55 pm

Asta, na, ne, „Obuolių ruduo” yra kitoks pyragas, ir skoniai jų skiriasi 🙂

Reply
Giedre 5 Rgs ’12 - 12:13 pm

Kepiau, labai skanus, neliko per pusvalandi:) karstas labai skanus, manau butu dar skaniau ji valgyti dar silta su ledais.

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:56 pm

Giedre, labai smagu, kad pyragas patiko! 🙂

Reply
Vilma 9 Rgs ’12 - 2:10 pm

Jau garuoja ant stalo! Dariau su mažais nukrypimais – trupinius ruošiau su ruduoju cukrumi ir be kepimo miltelių, nes cukraus pudros užteko tik pagrindui. Mano obuoliai nebuvo itin sultingi, todėl apatinis sluoksnis iškilo. Patiko, bet tikėjausi šiek tiek kitokio.

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:56 pm

Vilma, manau, šiam pyragui iš tiesų vidutiniškai sultingi obuoliai, kurie sukepa į labiau vientisą obuolių masę, tačiau pagrindas nuo jų neperšlampa ir nevirsta koše.

Reply
Daiva 16 Rgs ’12 - 2:09 pm

va cia tai pyragas ! 🙂
tik kita karta desiu maziau cukraus ,nes man per saldu siek tiek …tik dar neissiaiskinau ar trupiniai per saldus ,ar pagrindas 😀
pradzioje nusigandus buvau ,kad labai plonas pagrindas ,nes teslos mazokai man gavosi ,bet visgi viskas finale -puiku 🙂

zodziu ,kartosiu dar ne karta ,nes iprastiniai obuoliu pyragai jau pabode .. 🙂

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:56 pm

Daiva, labai džiaugiuosi, kad pyragas taip patiko, kad bus kartojamas 🙂 Ačiū už gerus žodžius 🙂

Reply
Brigita 18 Rgs ’12 - 3:51 am

Mmmm kaip skaniai atrodo… gaila, negaliu issikepti siuo metu 🙁 ruduo be obuoliu pyrago visai ne ruduo. pas mus aplinkui tiek daug obelu, bet kazkaip dar palaukti reikia, kol sunoks obuoliai 🙂

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:56 pm

Brigita, tikra tiesa – neįsivaizduojamas ruduo be gardžiai kvepiančių obuolių pyragų. Mmm… Liūdna, kad negali suktis pyragais kvepiančioje virtuvėje ir kurti gardžių stebuklų 🙁

Reply
Toma 22 Rgs ’12 - 6:29 pm

O kokio mazdaug tirstumo mase apacios turejo gautis? 🙂
Siandien gaminau 🙂
skonis super, bet man apacia tokia plona gavosi, kad net nesijaucia jos… kaip kosyte atrodo
tikiuos pastoves ir rytoj apstings 🙂

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:56 pm

Toma, pyrago pagrindo tešla vidutinio tirštumo, tačiau paskleidus kepimo inde, sluoksnelis gaunasi plonas. O iškepus, kaip matosi nuotraukoje, pagrindas šiek tiek pakyla, tampa storesnis ir tikrai pakankamai tvirtas, ne skystas. Manau, gali būti, kad obuoliai buvo labai labai sultingi, ir sultys persigėrė per visą pyrago pagrindą – todėl ji ir virto košele.

Reply
Eglė 23 Rgs ’12 - 4:24 pm

Tęsiu tavo receptų taikymus savo virtuvėj, kadangi ruduo – obuolių iš sodų metas, sunku sugalvot, kur juos realizuot, ir visai negaila dėt į pyragus :))
Šiaip skanumėlis, abi tešlos išėjo skirtingos, obuolių tikrai netrūksta, kaip ir cukraus – manau, ne visiškiems smaližiams rekomenduočiau dėt mažiau cukraus į trupinių tešlą.

Reply
Leta 26 Rgs ’12 - 3:31 pm

Skanus obuolinis pyragas, tešla tokia trapi, ypač viršus. O kadangi mėgstu dar karštus pyragus valgyti, tai karštas trupėjo dar labiau. Na pagal komentarus pamažinau cukraus pudros kiekį, t. y. pakeičiau miltais, kad nepasikeistų tešlos tirštumas. taigi pagrindui cukraus pudros dėjau 70 g, o miltų-190 g, o trupiniams 80 g cukraus pudros ir 270 g miltų. Saldumo mums netrūko, nors obuolius naudojau antaninius, t. y. jie labai rūgštūs. Išvis antaniniai čia nepamainomi, jų gera rūgštelė, ir sulčių jie visai nepaleido. Kepsiu dar nekartą, ypač kai turėsiu antaninių. Tiesa kepiau 60 min, prie 160 C, forma 20*30 cm. Dėkui ir rekomenduoju.

Reply
Leta 26 Rgs ’12 - 3:32 pm

Tiesa, trupinių tešla man nesulipo į trupinius, o liko sausų miltų, tai teko pridėti dar 30 g sviesto

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:57 pm

Leta, nėra už ką 🙂 Smagu girdėti, kad patiko 🙂

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:56 pm

Egle, džiaugiuosi, kad pyragas patiko 🙂

Reply
Živilė 16 Spa ’12 - 1:32 pm

Puikus pyragas, kuris padėjo reabilituotis prieš mamą, kad ir aš moku kažką skaniai pagaminti 🙂

Reply
Asta 18 Spa ’12 - 1:46 am

Živile, puiki žinia! Džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
cataract eye drops 25 Lap ’12 - 8:38 pm

Kaip ir daugelis obuolių pyragų, jis itin skanus karštas. Išrankusis, kantriai stebėjęs pyrago kepimo procesą nuo pat obuolių pjaustymo, įgijo teisę į pusės jo išsivežimą. Tokio noro išreiškimas – aukštas teigiamas įvertinimas.

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:48 pm

Džiaugiuosi, kad pyragas nusipelnė aukštų teigiamų įvertinimų! 🙂

Reply
Ieva 18 Geg ’14 - 8:13 pm

O nieko tokio jei cukraus pudra pakeisciau paprastu cukrumi?

Reply
Asta 19 Geg ’14 - 9:59 am

Ieva, žinoma, galima naudoti ir paprastą cukrų. Tik labai gerai išplakit su sviestu iki purios ir baltos masės 😉

Reply
Ieva 29 Geg ’14 - 7:22 pm

Vis delto kepiau su cukraus pudra,pyragas jau orkaiteje, bet turiu klausima ar tikrai tik vieno kiausinio tereikia? Nes man ji visiskai nelipo i vientisa mase su vienu, tai dar su kiausinius pridejau, tada tesla vientisa patapo. Gal kazka ne taip dariau? Laukiu rezultato, tikiuos nebusiu pridirbus ko nors :))

Reply
Ieva 29 Geg ’14 - 7:22 pm

du* kiausinius

Reply
Asta 2 Bir ’14 - 9:51 am

Ieva, manau, kad viskas bus (t.y. buvo) puikiai, ar ne? 🙂 Kiaušinių dydžiai gali skirtis, gal jūsiškiai buvo labai mažučiai, o mano – didelis labai 🙂 Svarbiausia, kad pavyko pasiekti reikiamą konsistenciją 🙂

Reply
Ieva 2 Bir ’14 - 8:48 pm

Taip, visi gyre pyraga ir viskas gerai pavyko, dar karta aciu uz recepta ! Kai norisi ko nors skanaus visada zinau,kad uzejusi i Jusu blog’a ka nors rasiu… 🙂

Reply
Asta 5 Bir ’14 - 5:44 am

Ieva, man labai miela skaityti ir girdėti, kad viskas pavyko puikiai. Ačiū! 🙂

Reply
Viktoria 4 Rgp ’14 - 5:54 am

Puikus pyragas, šį savaitgalį kepiau jau antrą kartą. Kadangi pirmą kartą kepant, obuoliai buvo kietoki, šįkart juo truputį patroškinau ant keptuvės ir dar pridėjau razinų (kadangi jas labai mėgstu ir dedu kur tik įmanoma:)). Buvo tobula, visiems labai patiko. Ačiū Asta už puikius receptus.

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:20 am

Viktorija, tikrai nėra už ką 🙂 Ačiū Tau, kad išbandai ir pasidalini įspūdžiais 🙂

Reply
evelina 11 Gru ’14 - 11:07 am

Visada kepu si pyraga, kai norisi kazko ipatingo. Jis toks ivairus, toks turtingas, toks pasakiskai nuostabus, niekada nenuvilia!

P.s. jau isigijau knyga, ji puiki!

Reply
Asta 12 Gru ’14 - 8:55 am

Evelina, ačiū už gražius žodžius pyragui, džiaugiuosi, kad patinka 🙂 Ir tikiuosi, kad knyga padovanos taip pat daug skanių bei saldžių popiečių! 🙂

Reply
ruta 21 Geg ’15 - 9:10 am

Labai patiko pyragas, purus, skalsus, vertas kartoti dar ir dar karta 🙂

Reply
Asta 21 Geg ’15 - 6:02 pm

Rūta, man labai smagu girdėti, ačiū 🙂

Reply
niekada 7 Bal ’16 - 4:29 pm

Vaikai vadina šį pyragą tortu 😉 retai kokį pyragą kepu daugiau kaip vieną kartą, bet šitą jau kokius 4 kartus 😀
Ačiū!

Reply
Monika 17 Spa ’17 - 8:47 am

Dieviškai skanus! Kartosiu Ir kartosiu! Tik kažin ar galima pagrinda daryti iš dvigubos normos?

Reply
Asta 19 Spa ’17 - 7:05 am

Monika, labai džiaugiuosi girdėdama! 🙂 Žinoma, galite improvizuoti su normomis, tik kepdama atkreipkite dėmesį, jog keisis ir kepimo laikas 😉

Reply
Jurga 8 Sau ’18 - 9:10 am

Puikus pyragas! Vakar keptas, ir suvalgytas:)

Reply
Asta 8 Sau ’18 - 10:16 pm

Jurga, džiaugiuosi, kad patiko, ačiū! 🙂

Reply

Komentuoti: Vilma Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų