Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Obuolių pyragas su kokoso drožlėmis

parašė Asta 8 Bal ’13
Obuolių pyragas su kokoso drožlėmis

Pirmadienis. Septinta valanda ryto ir skambantis žadintuvas. Ta pati įkyri melodija – jau bent kokius ketvirtus metus iš eilės, ir kaip neišprotėti? Geroji pusė ta, kad labai greitai norisi ją išjungti ir ristis iš lovos. Blogoji – ta, kad kartais ji tokia pažįstama ausims, jog net neišgirstu. O! – apie tai galiu papasakoti ir istoriją, kurią ir šiandien prisiminę mes smagiai krizenam. Tai štai. Kai Jis buvo toli, o aš buvau viena, ėmiau skųstis, jog mano telefonas – kad jį kur – pradėjo kvailioti. Lygiagrečiai šitiems skundams, ėmiau vėluoti ir į darbą. Mat žadintuvas tiesiog neskamba, prabundu per vėlai, laimė bent, kad ryte, o ne priešpiet… Kai jau pradėjau svarstyti apie naują telefoną, o Jis grįžo namo, vieną rytą vėl pašokau iš lovos, čiupau telefoną ir vos ne suklykiau: nu kodėl jis neveikia, kodėl neskamba?! Juoką tramdantis balsas iš kitos lovos pusės man taikiai paaiškino, kad tas kvailas žadintuvas kuo garsiausiai skambėjo, aš jį kuo ramiausiai išjungiau nė neatsimerkus ir miegojau toliau… Tik pamanykit! Ir vėl kūlversčiai per galvą, kad būčiau darbe laiku, o čia dar šalia tas pašaipus – nors ir draugiškas – krizenimas. Kai prabylam apie žadintuvą, tas krizenimas pasigirsta ir dabar… ech.

Tiesa, šiandien Jis vėl toli, o aš vėl turiu vien savo pastangomis išgirsti žadintuvo melodiją. Kol kas sekasi visai neblogai – kelios minutės po septynių jau bandau save įžiūrėti vonios veidrodyje, o dar šiek tiek vėliau sėdžiu prie kompiuterio su puodeliu medumi pagardintos arbatos. Pusryčių lėkštėje – kartais galima padaryti išimtį vis dar nepabostančiai avižinei košei – gabalėlis obuolių pyrago su kokoso drožlėmis. Jau ne pirmą kartą šiuo pyragu kvepia mūsų namai. Ir rytai, prasidedantys gabalėliu šitokio jaukaus gardėsio, kur kas šviesesni…

Skonis: 10/10. Labai paprastas, tačiau minkštas, purus ir aromatingas pyragas. Drėgnas, su puikiai jaučiamomis kokosų drožlėmis, todėl itin patiks kokosų mėgėjams. Skaniausias dar šiltas, su kaušeliu vanilinių ledų.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? PAULADEEN.COM

Obuolių pyragas su kokoso drožlėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 20 Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

2 puodeliai cukraus
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai
1 ½ puodelio aliejaus
¼ puodelio apelsinų sulčių
3 puodeliai miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
1 valg. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilinio cukraus
3 – 4 puodeliai kubeliais pjaustytų obuolių
100 g kokosų drožlių

(1 puodelis – 250 ml)

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20×30 cm dydžio kepimo indą.
2. Dideliame dubenyje iki vientisos masės suplakite cukrų, kiaušinius, aliejų, apelsinų sultis, miltus, kepimo miltelius, druską, maltą cinamoną ir vanilinį cukrų.
3. Suberkite obuolių kubelius, kokoso drožles ir viską išmaišykite.
4. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą, paviršių išlyginkite.
5. Kepkite apie 60 minučių, kol viršus taps gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
6. Patiekite šiltą su rutuliuku vanilinių ledų ar palaukite, kol atvės. Skanaus!

apelsinaicinamonaskokosų drožlėsLedaiobuoliaipyragassaldumynaivanilė
7 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Citrininis keksas su glaistu ir braškėmis
kitas įrašas
Orkaitėje keptos vištos blauzdelės ir bulvių skiltelės su harissa prieskoniais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vanilinė pistacijų panakota

Sūdytos karamelės kvadratėliai

Aguoninis obuolių pyragas

Apelsininiai sausainiai

Nekeptas sūrio tortas su avietėmis

Varške įdaryti kepti obuoliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Žaliasis humusas

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų apkepas

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

Pomidorų ir rikotos galetė

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Moliūgų kava

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

7 komentarai

Martina 14 Rgs ’13 - 4:39 pm

Iškepiau šį pyragą – skanus! Tačiau man kiek jaučiasi aliejus (tą pastebiu visuose kepiniuose su aliejumi, man jis visada jaučiasi, nors ir dezodoruotas, rafinuotas). Kažin, jeigu pakeitus jį sviestu? Ar reikėtų dėti tokį pat kiekį tirpinto, hmm..?

Reply
Asta 16 Rgs ’13 - 12:29 pm

Martina, manau, kad tikrai aliejų galite keisti tokiu pačiu kiekiu tirpinto ir atvėsinto sviestuko 🙂

Reply
Ilona 26 Lie ’14 - 9:46 am

Kaip tik dabar kepu. Truputį neramu dėl tiek daug cukraus tai dedu mažiau.

Reply
Asta 27 Lie ’14 - 5:29 pm

Ilona, cukraus kiekį visada galima pasikoreguoti pagal savo skonį 🙂 Tikiuosi, kad pyragas bus puikus 😉

Reply
Ilona 1 Rgp ’14 - 2:33 pm

Taip pyragas gavosi puikus, vistik gerai kad tiek daug cukraus nedėjau. Kepsiu dar kartą šį sekmadieni 🙂 Labai gera tešla gavosi, pyragas toks purus, toks purus, kad viena bevalgydama net ketvirtą dieną po kepimo džiaugiausi ners atrodė toks šviežias. Štai ką reiškia pyragas ne iš parduotuves. Pasaka 🙂

Reply
Asta 30 Rgp ’14 - 9:17 am

Ilona, labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Rasa 5 Geg ’16 - 5:32 pm

Kepiau, bet šito pyrago tikrai nekartočiau. Kokosai nesijaučia, pyragas gavosi kone nevalgomai saldus (labai gaila, kad Ilon neparašė, kiek dėjo cukraus, kiek tas ‘mažiau’). Dar pyragas iš tikro gaunasi labai labai didelis, tikrai reiktų kiekį mažinti dvigubai, jei pas jus neateina kokia 10 svečių. Ir kepti man prireikė net 2 val., nors mano kepimo forma tokia pati kaip Astos, bet mano didžiūnas vos iškepė. Iš tikro tai dabar galvoju, kam tą pyragą atiduoti, gal koks saldžiamėgis atsiras…

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų