Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAIKARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

parašė Asta 1 Gru ’23
Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

Žiemai prasidėjus, atkeliauju su gardžia idėja artėjančioms šventėms, gal net Kūčių stalui. Be mėsos, be pieno produktų – taip, kaip priklauso pagal senąsias tradicijas.

Tai – orkaitėje kepta arktinė palija. Kartais ši rausva žuvis vadinama lašišos seserimi, nes yra panaši tiek savo spalva, tiek skoniu, tiek tekstūra bei paruošimo būdais. Arktinę paliją galima sūdyti, kepti keptuvėje, virti, troškinti, arba kaip šiandien siūlau aš – kepti orkaitėje.

Paruoškite greitą marinatą iš apelsinų sulčių, tarkuotų imbierų ir česnako skiltelių, sojų padažo, šlakelio agavų sirupo ar medaus. Leiskite žuviai įgerti sodrių skonių ir po pusvalandžio pašaukite į orkaitę. Garnyrui toje pačioje kepimo skardoje iškepkite briuselio kopūstų, pagardinę juos alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir česnakais. Kad lėkštė būtų dar gražesnė ir spalvingesnė, papuoškite apelsino riekelėmis, granatų sėklomis, šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Paprasta, greita, skanu ir – aktualu artėjant šventėms – tikrai tinka Kūčių stalui!


Arktinę paliją rasite „Pilnas puodas“ asortimente. „Pilnas puodas“ – tai internetinė parduotuvė, jungianti smulkiuosius Lietuvos ūkininkus. Nuo žuvies, mėsos, pieno produktų iki bakalėjos prekių ir šventinių kepinių – nežinau paprastesnio būdo į vieną pirkinių krepšelį susirinkti produktų iš įvairių ūkių, išsibarsčiusių po visą šalį. Užsakykite internetu – gaukite į namus visoje Lietuvoje (išskyrus Kuršių Neriją). Daugiau apie pristatymo būdus galite paskaityti štai čia.

Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

Atsispausdinti
Porcijos: 2-3 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

1 arktinės palijos filė su oda (apie 300 g)

Marinatui:
3 valg. š. sojų padažo
3 valg. š. apelsinų sulčių
3 valg. š. agavų sirupo (arba medaus)
2 česnako skiltelių
gabalėlio (apie 2 cm) imbiero
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio aitriųjų paprikų dribsnių

Briuselio kopūstams:
300 g Briuselio kopūstų
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
granatų sėklų
apelsinų skiltelių
šviežių prieskoninių žolelių (pvz., čiobrelių ar rozmarinų)

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite marinatą. Stiklainėlyje sumaišykite sojų padažą, apelsinų sultis, agavų sirupą, tarkuotas česnako skilteles ir imbiero šaknį, druską, pipirus ir aitriųjų paprikų dribsnius.
2. Marinatu užpilkite arktinės palijos filė ir palikite pastovėti apie pusvalandį.

3. Paruoškite Briuselio kopūstus. Perpjaukite juos perpus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
5. Sudėkite Briuselio kopūstus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Į kepimo skardą šalia Briuselio kopūstų dėkite marinuotą arktinės palijos filė. Grąžinkite atgal į orkaitę kepkite dar 12-15 minučių, priklausomai nuo filė dydžio.

6. Patiekite žuvį su Briuselio kopūstais. Prieš patiekiant galite papuošti granatų sėklomis, apelsinų skiltelėmis ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Pilnas puodas“.
#reklama #pilnaspuodas

agavų sirupasapelsinaiarktinė palijabriuselio kopūstaičesnakaigranataiimbierasKalėdoskūčiossojų padažasžuvis
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Virti varškėtukai
kitas įrašas
Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Makaronai su lašiša ir žirneliais

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Nealkoholinis karštas vynas

Bulvių ir varškės blynai

Kugelis su vištų sparneliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

SALDUMYNAI

Vaisių pica

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė

Braškinis tiramisu

Pyragas su švelniu varškės įdaru

Moliūgų ir varškės pyragas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Sumuštinukai su pievagrybiais

Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio...

Avižinių dribsnių blyneliai su vištienos padažu

Bulvių keksiukai su daržovėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų