Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Paprasčiausi kepti varškėčiai

parašė Asta 29 Rgs ’20
Paprasčiausi kepti varškėčiai

Varškė – tas pieno produktas, kurį visada rastumėte mūsų šeimos šaldytuve, o varškėčiai – patiekalas, kurį kas savaitę sąžiningai įrašau į mūsų savaitės meniu. Skanu, paprasta, greita, su šypsena valgo maži ir dideli, – to man daugiau nei pakanka, kad vėl imčiau dubenį ir per dvi minutes užmaišyčiau tešlą.

Šie kepti varškėčiai – paprasti kaip dukart du. Lygiai tokie patys, kokius prieš keliolika metų kepdavom kartu su mama; tokius pačius šiandien kepu savo saulėtam virtuviukui. Ir nors į varškės masę drąsiai galit įmaišyti įvairių sėklų, kokosų drožlių, tarkuotų obuolių, aguonų, citrinos žievelių ir dar daug visko, mums vis tiek patys skaniausi – patys paprasčiausi!

 Paprasčiausi kepti varškėčiai

 Paprasčiausi kepti varškėčiai

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

500 g varškės
3 kiaušinių
3 valg. š. cukraus
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. vanilinio cukraus
½ arb. š. druskos

kokosų aliejaus (kepimui)

GAMINIMO EIGA

1. Visus ingredientus, skirtus varškėčiams, gerai išmaišykite.
2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Ištirpinkite porą šaukštų kokosų aliejaus. Semkite po šaukštą paruoštos varškės masės ir drėgnais delnais formuokite nedidelius varškėčius. Kepkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol gražiai apskrus. Apverskite ir taip pat apkepkite kitą pusę.
3. Patiekite su grietine, jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais.

 Paprasčiausi kepti varškėčiai

 Paprasčiausi kepti varškėčiai

blynaipusryčiaivanilėvarškė
5 komentarai
74
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis | Nuotraukos žingsnis po žingsnio
kitas įrašas
Rudens daržovių blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Varškės apkepas su moliūgais

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

Burokėlių ir fetos blyneliai

Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karamelinė kavos panakota

Kalėdinis imbierinis namelis

Kalėdiniai šokoladiniai keksiukai – eglutės

Sūrio – brownie tortas

PASIILGAU // Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis

Minkštas cukinijų pyragas su varške ir trupiniais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Lengvos ir gaivios salotos

Purūs blyneliai su džemo įdaru

Nicos salotos

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Braškinis pieno kokteilis

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Nealkoholinis karštas vynas

Žaliasis avokadų kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

5 komentarai

Rasa 8 Lap ’20 - 5:08 pm

Oj, visiškai nevykęs receptas…

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:20 am

Rasa, sakykit, kas nepavyko? Aš pagal šį paprastą receptą varškėčius kepu jau daugiau nei dešimt metų, todėl tikrai smalsu, kodėl sakote, kad jis nevykęs? 🙂

Reply
Indrė 4 Rgp ’21 - 3:52 pm

Dėkui už paprastą receptą 🙂 norėjosi varškėčių dar lengvesnių ir mažiau kaloringų. Dariau iš 740g liesos varškės tai miltų gavosi daugiau, vietoje kvietinių miltų naudojau ryžių ir šiek tiek migdolų miltų, tai pridėjo malonų skonį, o vietoje cukraus – 2 valg. š. stevios. Dar įdėjau arb. š. kepimo miltelių, kad pakiltų ir būtų puresni. 🙂

Reply
Asta 22 Rgp ’21 - 8:46 am

Indre, pakeitimai skamba labai gardžiai! 🙂

Reply
Rūta 5 Vas ’23 - 12:46 pm

Puikūs Puikūs Puikūs!!!!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų