Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Paprasčiausi kepti varškėčiai

parašė Asta 29 Rgs ’20
Paprasčiausi kepti varškėčiai

Varškė – tas pieno produktas, kurį visada rastumėte mūsų šeimos šaldytuve, o varškėčiai – patiekalas, kurį kas savaitę sąžiningai įrašau į mūsų savaitės meniu. Skanu, paprasta, greita, su šypsena valgo maži ir dideli, – to man daugiau nei pakanka, kad vėl imčiau dubenį ir per dvi minutes užmaišyčiau tešlą.

Šie kepti varškėčiai – paprasti kaip dukart du. Lygiai tokie patys, kokius prieš keliolika metų kepdavom kartu su mama; tokius pačius šiandien kepu savo saulėtam virtuviukui. Ir nors į varškės masę drąsiai galit įmaišyti įvairių sėklų, kokosų drožlių, tarkuotų obuolių, aguonų, citrinos žievelių ir dar daug visko, mums vis tiek patys skaniausi – patys paprasčiausi!

 Paprasčiausi kepti varškėčiai

 Paprasčiausi kepti varškėčiai

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

500 g varškės
3 kiaušinių
3 valg. š. cukraus
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. vanilinio cukraus
½ arb. š. druskos

kokosų aliejaus (kepimui)

GAMINIMO EIGA

1. Visus ingredientus, skirtus varškėčiams, gerai išmaišykite.
2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Ištirpinkite porą šaukštų kokosų aliejaus. Semkite po šaukštą paruoštos varškės masės ir drėgnais delnais formuokite nedidelius varškėčius. Kepkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol gražiai apskrus. Apverskite ir taip pat apkepkite kitą pusę.
3. Patiekite su grietine, jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais.

 Paprasčiausi kepti varškėčiai

 Paprasčiausi kepti varškėčiai

blynaipusryčiaivanilėvarškė
5 komentarai
71
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis | Nuotraukos žingsnis po žingsnio
kitas įrašas
Rudens daržovių blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Kugelis | Bulvių plokštainis

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

Sluoksniuotos tešlos pyragas (Velingtono kepsnys) su lašiša

Brokolių salotos

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragas „Obuolių ruduo”

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Avižiniai sausainiai su obuoliais

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu...

Keksas su spanguolėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

Apelsininiai vafliai

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Lavašo suktinukai

5 komentarai

Rasa 8 Lap ’20 - 5:08 pm

Oj, visiškai nevykęs receptas…

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:20 am

Rasa, sakykit, kas nepavyko? Aš pagal šį paprastą receptą varškėčius kepu jau daugiau nei dešimt metų, todėl tikrai smalsu, kodėl sakote, kad jis nevykęs? 🙂

Reply
Indrė 4 Rgp ’21 - 3:52 pm

Dėkui už paprastą receptą 🙂 norėjosi varškėčių dar lengvesnių ir mažiau kaloringų. Dariau iš 740g liesos varškės tai miltų gavosi daugiau, vietoje kvietinių miltų naudojau ryžių ir šiek tiek migdolų miltų, tai pridėjo malonų skonį, o vietoje cukraus – 2 valg. š. stevios. Dar įdėjau arb. š. kepimo miltelių, kad pakiltų ir būtų puresni. 🙂

Reply
Asta 22 Rgp ’21 - 8:46 am

Indre, pakeitimai skamba labai gardžiai! 🙂

Reply
Rūta 5 Vas ’23 - 12:46 pm

Puikūs Puikūs Puikūs!!!!

Reply

Komentuoti: Indrė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų